Connect with us

Hrvatska

ANALIZA UHIĆENJA Zdravko Tomac: Vlada i Josipović trebaju spektakl da bi se održali na vlasti

Objavljeno

on

Svaka zlouporaba pravosudnih institucija u borbi za vlast najveća je opasnost za demokratsku državu

Analizu političke pozadine spektakla masovnog uhićenja čelnih ljudi Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, za portal Direktno dao je prof. dr. Zdravko Tomac koju donosimo u cijelosti. 

Očito je da je u vrhu Vlasti, kako u Kukuriku koaliciji tako i predsjedniku Josipoviću, da bi se održali na vlasti bio potreban veliki medijski spektakl uhićenja političkih kapitalaca i organiziranje neviđene medijske kampanje u kojoj je Bandiću i ostalima presuđeno i prije podizanja optužnice i prije suđenja.

Da bi stvorio takav spektakl, uhićenja je bilo potrebno izvršiti na spektakularan način, upravo u nedjelju. Na primjer, Slobodana Ljubičića uhitili su kada je išao na kupanje sa svojim šestogodišnjim blizancima i suprugom, a u medijima su raširili medijima sumnju kako je pokušao pobjeći na zapad. Gradonačelnika bi, da su imalo imali poštovanja, pozvali na policiju i USKOK i ako treba tamo ga uhitili, a ne ga tretirali kao opasnog kriminalca.

Odmah su se javili lažni suci i tužitelji iz politike koji su i prije podizanja optužnice presudili Bandiću i ostalima. Presudio mu je lažni moralni autoritet Josip Kregar, poznat kao „posmrtna pripomoć“, čuveni Željko Jovanović te Igor Rađenović koji već godinama i bez suda osuđuje i presuđuje Bandiću.

Međutim, znakovite su i najave afere od strane Ive Josipovića i Zorana Milanovića. I jedan i drugi su rekli da Ivo Josipović pobjeđuje u prvom krugu. Znači da su znali da slijedi spektakl koji bi trebao pomoći Josipoviću da pobjedi na izborima.

Više je razloga zašto je vrh vlasti odlučio aktivirati USKOK i da odobri spektakularna uhićenja. Ocijenili su da u drugi plan treba u javnosti baciti suđenje Perkoviću i Mustaču u Njemačkoj.

Ocijenili su da treba novi spektakl kako bi se zaboravilo u javnosti na aferu nad aferama odnosno kako bi se zaboravilo da je sadašnji predsjednik Ivo Josipović, i prije nego što je postao predsjednik države, radio za srpsku politiku i protiv hrvatskih interesa. Konkretno, Ivo Josipović kao profesor pisao je 2007. tužbu Hrvatske protiv Srbije za učinjeni genocid u Hrvatskoj. U to vrijeme se sastojao sa srpskim veleposlanikom Cvjetičaninom, donosio mu je povjerljive dokumente i dogovarao što treba uraditi da hrvatska tužba ne uspije. Dakle, za honorar je pisao tužbu protiv Srbije, a istovremeno je radio protiv tužbe u korist Srbije.

Ako to nije veleizdaja, ne znam onda što je veleizdaja.

Upravo građani masovno potpisuju ustvari opoziv Vlade Zorana Milanovića, jer ako se izjasni protiv Vladine politike više građana nego što je Vlada dobila na izborima, onda je to referendum protiv Vlade.

Ivo Josipović brani Vladu Zorana Milanovića, želi joj produžiti vijek trajanja još godinu dana. Procijenili su da bez ovakvog spektakla neće biti moguće. Nadam se da je hrvatski narod naučio političku lekciju, da će konačno shvatiti da imamo nedemokratsku vlast i da nema drugog izlaza nego na izborima promijeniti tu nedemokratsku  vlast.

Svaka zlouporaba pravosudnih institucija u borbi za vlast najveća je opasnost za demokratsku državu. U demokratskoj državi pravosudna tijela rade neovisno od vlasti ne smiju služiti bilo kojoj vlasti kako bi joj povećale šanse na izborima.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari