Connect with us

Politika

Anđelko Stričak HDZ-ov je kandidat za varaždinskog župana

Objavljeno

-

HDZ-ov kandidat na izborima za župana Varaždinske županije bit će Anđelko Stričak, predsjednik županijske organizacije stranke i zastupnik u Hrvatskome saboru, najavljeno je u subotu na konferenciji za novinare.

Stričak je naglasio da je protekli mandat bio pun izazova, ali i s nikad toliko investicija.

„Oko dvije milijarde kuna investirano je u zdravstvo, obrazovanje, zaštitu okoliša, očuvanje radnih mjesta, komunalnu i društvenu infrastrukturu naše županije”, rekao je i dodao da se HDZ nije vodio stranačkim bojama, nego dobrobiti građana, uz podršku aktualne Vlade premijera Andreja Plenkovića.

Poručio je da će se nastaviti istim tempom i s investicijama koje se penju na još minimalno dvije milijarde kuna te najavio izgradnju svih planiranih aglomeracija kao osnovu za daljnji razvoj Varaždinske županije.

Naglasivši da svijet nikada nije bio toliko nesiguran kao sada, Stričak je napomenuo da sigurnost i stabilnost postaju nezaobilazne teme.

„Kao što sam tijekom Domovinskog rata stao u obranu Domovine, tako ću se i sada posvetiti upravo brizi i sigurnosti mojih sugrađana i stanovnika ove županije“, poručio je HDZ-ov kandidat za župana.

Istaknuvši da mu je bitan svaki kutak županije, Stričak je rekao kako je uvjeren da će u suradnji s budućim gradonačelnicima i načelnicima znati iskoristiti sve potencijale koje ta županija ima za dobrobit žitelja svake općine i grada.

„U jedno sam siguran: aktualni HDZ-ovi gradonačelnik i načelnici i dalje će voditi sredine u kojima su sada na čelu, a u ostalim sredinama ćemo zajedničkim trudom izboriti koji mandat više”, rekao je.

Na izbore u Varaždinskoj županiji HDZ izlazi u koaliciji s HSU-om i HSLS-om, stoga je podršku HDZ-ovom kandidatu za župana dala i predsjednica županijskog HSLS-a, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

„Ne sumnjam u Anđelkov uspjeh kao župana. Već je sada kroz saborske mandate napravio puno i za Toplice i za druge krajeve naše županije. Zato je razumljivo da ima moju punu podršku za mandat župana, kao i moje stranke“, rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Predsjednica županijskog HSU-a Jadranka Bahlen istaknula je da je dosadašnja dobra suradnja sa Stričakom bila ključni argument za potpisivanje sporazuma, ali i za podršku njemu u kandidaturi za župana.

„Sigurna sam da će se naša uspješna suradnja nastaviti i u naredne četiri godine jedino s tom razlikom da će Stričak uskoro biti župan“, poručila je predsjednica županijskog HSU-a Bahlen.

Predstavljanju Stričakove kandidature nazočili su i član izbornog stožera i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, saborski zastupnici Damir Habijan i Siniša Jenkač, član Predsjedništva stranke Josip Križanić te HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Alen Runac.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari