Andrej Plenković od Bruxellesa traži rješenje za gužve na granici

14

Hrvatski i slovenski premijeri Andrej Plenković i Miro Cerar sastat će se u Bruxellesu sa šefom Europske komisije Jean Claude Junckerom.

Traže rješenje za gužve na granici koje nastaju zbog nove uredbe o sustavnoj provjeri putnika.

Premijer Andrej Plenković jučer je o tom problemu razgovarao sa šefom Europskoga vijeća Donaldom Tuskom, kojem je poručio da je sadašnje stanje za Hrvatsku neodrživo, uoči turističke sezone.

U Komisiji su potvrdili da su primili Cerarovo pismo u kojem od Junckera traži dodatne i konkretne upute kako smanjiti zastoje na slovensko-hrvatskoj granici koji imaju negativne učinke na promet i gospodarstvo, osobito u turističkoj sezoni.

Andrej Plenković u Bruxellesu sudjeluje na sastanku na vrhu 27 šefova država i vlada, na kojem će se prihvatiti smjernice za pregovore o izlasku Velike Britanije iz Europske unije.

facebook komentari

 • Agromentum

  Činjenica je da su ove gužve isplanirane i Hrvatskoj nametnute. Ne može biti zadaća Slovenije čuvanje europskih granica, pa makar se radilo i o nekakvom – neopravdanom i nepravednom – “Schengenu”. Od Plenkovića se mora očekivati odlučnost. Ako po ovom pitanju ništa ne postigne, slabo pokriće će mu biti ono što je napravio s mostom.

 • Vjetruša Kliktavka

  Frazu “po ovom pitanju” treba izbjegavati. Bolje je koristiti “u vezi s ovim” ukoliko govorite o nečemu, a ukoliko tome nečemu želite nadovezati još nešto onda “u svezi s ovim”.

  Inače, potpuno točno. Gužve na granici su jedan od dijelova veće slagalice. Drugi dijelovi su: Agrokor, Makedonija, Crna Gora, “zajednički jezik”, lex Perković… Da biste shvatili što slagalica prikazuje morate gledati sve dijelove zajedno, a ne svaki zasebno.

 • miro

  Kako slovenske p.zde političari cvile što im je Austrija pooštrila režim na granici a oni nama rade triput gore.Ako ti ju-slovenski političari ne popuste ja bih zatvorio komplet granicu sa njima i neka sve ide priko Mađarske,bit ćemo mi na gubitku ali će jednako i oni patit,pa ćete vidit kako arlauču.

 • Sivooki

  Where is your “long stick” Andrew?

 • Agromentum

  Hvala na ispravci! 🙂 Uopće mi ne smeta ako me se ispravi. Eto sad čak znam da se za “Puzzle” kaže “slagalica”. Pripremio sam jednu za roditelje – s posebnim motivom. 🙂 Da, gužve na granici nisu tehničke nego političke naravi.

 • Vjetruša Kliktavka

  I sam često griješim. To je “privilegija” nas koji smo školovani u sredinama sa miješanim življem. No, uvijek vrijedi potruditi se i pisati što je moguće točnije hrvatski.

 • Maks

  Rastjerali vas sinoc, brisanje i baniranje.:-) Guster slagao da sam vas ja poslao.:-)

 • Sivooki

  Jutros ti je to bilo… Da, on misli da sve funkcionira po jednom modelu…hehe.

 • Maks

  OPASAN Laznjak, napravio je darmar kod Blanke – baniran, drug mu Pero nije HOSovac, niko ga ne pozna sve izmislio , zena partizanska kcer udomio se u partizanskoj kuci.

 • Sivooki

  Nemoj zezati…
  Zato se vratio na narod…

 • Maks

  Napravilin su i neke druge stvari, boje se suda, pa nestali jedno vrijeme.

 • zmijicamala

  Briselski ćato još je jednom pognuo glavu i pristao na 15 minuta. Fuj!
  Da u njemu ima domoljublja ne bi pristao na više od 10 minuta.

  Pozdrav vaš zmijicamala

 • Agromentum

  I dvi minute je previše ako nekog stisne… 🙂