Connect with us

Intervju

Andrej Plenković danas izlazi iz izolacije – ‘Sebe vidim kao političkog maratonca. Tek mi je 50..’

Objavljeno

on

Tjednik Globus objavio je intervju s premijerom Plenkovićem. Intervju je, budući da je premijer bio u izolaciji zbog koronavirusa, vođen mailom. Premijer, podsjetimo, danas izlazi iz izolacije.

Nažalost, unatoč posljednjem snažnom postroženju mjera, brojevi novozaraženih i dalje su visoki, iako njihov porast stagnira, ali nama je cilj da ih spustimo što prije i smanjimo širenje zaraze. Postigli smo dogovor oko prelaska srednjih škola na online nastavu te donijeli odluku koja se odnosi na posebnu organizaciju djelatnosti trgovina.

Razmatramo i nove mjere, kao i proširenje postojećih. Ponovit ću da je naš prioritet bio i ostao očuvanje zdravlja naših građana i spašavanje svakog života. Tu treba jasno reći da nije izbor zdravlje ili gospodarstvo, nego – i zdravlje i gospodarstvo.

Najlakše bi bilo uvesti još jedan lockdown, no malo tko pritom pita odakle onda za plaće i financiranje gospodarstva. A vidimo i u nekim drugim zemljama koje su se potpuno zatvorile da i dalje bilježe visoke brojeve novozaraženih i preminulih. Zato je izuzetno važno da se svi pridržavamo svih propisanih mjera kako bismo zajedničkim naporima smanjili broj zaraženih i pritisak na bolnice i zdravstveno osoblje koje daje sve od sebe da bi se spasio svaki život i održao zdravstveni sustav”, kazao je premijer u intervjuu Globusu.

Ova kriza, kaže premijer, “traži od svih nas usmjerenost na nacionalno jedinstvo, međusobnu solidarnost i visok stupanj odgovornosti kako bismo spasili što više života, a posredno i naše gospodarstvo koje je, uostalom, ključno i za financiranje zdravstvenog sustava.

Pitanje povjerenja bit će važno i po dolasku cjepiva. Bude li se velik udio stanovništva cijepio, brže ćemo se riješiti zaraze. Pokrenut ćemo i javnu kampanju jer želimo da sve informacije o cjepivu budu transparentne, jasne, znanstveno utemeljene kako bi se građanima objasnilo koje su koristi od njega i kako ih ono može zaštititi od bolesti”, kazao je.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari