Connect with us

Pregled

Andrej Plenković: Danas ili najasnije sutra imat ćemo dogovor

Objavljeno

on

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se novinarima ispred središnjice stranke.

“Na stolu je čitav paket koji se odnosi na ustroj Vlade i dužnosti u Hrvatskom saboru. Dogovorili smo se da na obje strane budu provedene dodatne konzultacije, mislim da ćemo danas ili najkasnije sutra biti u poziciji da možemo reći da imamo dogovor o paketu. Nismo se prije međusobno poznavali, ali izradili smo stupanj suradnje koji je na solidnim temeljima. Moj cilj ostaje u ponedjeljak biti u poziciji da imamo 76 potpisa”, rekao je Plenković.

Ivana Maletić?

“Čitam i ja novine, Ivana je ovaj tjedan u Strasbourgu zbog važnih obaveza, radi na izvješću koje se odnosi na gospodarska pitanja i razvoj, kada se vrati razgovarat ću s njom i s nizom drugih kolega. Ona je dala izniman doprinos našoj kampanji, zajedno smo surađivali i surađujemo, razvila je izbornu platformu za naš program”.

Dobili ste potporu HSS-a?

“Jesmo, kao što smo čuli, razgovarao sam uoči prošlih konzultacija s g. Beljakom, drago mi je da je HSS dao potporu, zahvaljujem im ovaj put, mislim da je to dobra gesta. Unutrašnji procesi u HSS-u su njihova stvar”.

Je li još netko dao potporu?

“HDZ je u poziciji da dobije široku potporu nakon pobjede, ali naša strategija i odabir je da s Mostom koji je dobio 13 mandata izvorno pokušamo ostvariti stabilno partnerstvo i Vladu”.

Nacionalne manjine?

“Mi smo od njih nekoliko puta čuli da su spremni potpisati, mislim da je za naše društvo i demokraciju dobro da manjinski zastupnici daju potporu, a da Vlada inzistira na zaštiti manjinskih prava. Mislim da je to dobro i za Hrvate u okolnim zemljama i za manjine u Hrvatskoj”, rekao je Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari