Connect with us

Politika

Andrej Plenković: HDZ ide samostalno na izbore na nacionalnoj razini

Objavljeno

on

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da ta stranka ide samostalno na izbore, a u pojedinim jedinicama s partnerima.

“Ovo je bila prva prigoda da tom krugu stranačkih dužnosnika predstavim i program s kojim sam dobio povjerenje 17. srpnja. Naglasio sam da će pet ključnih točaka biti naš okvir.

To su vraćanje vjerodostojnosti HDZ-a, projiciranje političke stabilnosti, osiguranje pravne države, okvir za gopodarski rast i razvoj i provedba kršćanskog načela solidarnosti uz socijalnu pravdu”, rekao je na početku.

“Razgovarali smo i s dosadašnjim koalicijskim partnerima. Jedinstven stav svih tijela stranke je da na nacionalnoj razini HDZ na ove izbore izađe kao HDZ, a da po pojedinim izbornim jedinicama ostvarujemo suradnju s onima s kojima smo dosad imali suradnju ali i s kojima nismo. To je naša glavna odluka. Donijeli smo i odluku kojom je Domagoj Ivan Milošević razriješen dužnosti glavnog tajnika, a imenovan je jednoglasno Gordan Jandroković”, rekao je Plenković.

Dogovorili su se da će sredinom ovog tjedna dati stavove stranačkih tijela, a rekao je da je otvorena suradnja s Hridi Drage Prgometa.

Dodao je da je s HSP AS suradnja teška nakon posljednjih događanja, a da Domoljubna koalicija kakva je bila više ne postoji, ali ponajprije zbog izlaska HSS-a.

“Ja kao predsjednik HDZ-a neću dopustiti da se HDZ ucjenjuje. Imamo izvrsnu suradnju na lokalnim  razinama i poštujemo pravaštvo, ali u ovim novim okolnostima imamo novi koncetp za koji mislimo da će biti uspješan”, rekao je Plenković.

Sjednica Predsjedništva HDZ-a održana je s početkom u 10 sati u središnjici HDZ-a, a u 11 sati ondje je održana i sjednica Nacionalnog vijeća.

Središnji odbor HDZ-a svoju je sjednicu počeo u 13 sati u dvorani Judo kluba Lika. Ta HDZ-ova stranačka tijela donijela su odluke s kojima je izašao Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR