Andrej Plenković: Hrvatska će osporavati arbitražnu presudu iz Ženeve

1

Premijer Andrej Plenković najavio je u petak da će Hrvatska osporavati arbitražnu presudu u slučaju Ina – MOL u okviru Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi.

“Vi znate da će Hrvatska osporavati arbitražnu presudu u okviru UNCITRAL-a u Ženevi.

Postoji i drugi arbitražni proces, koji traje u Washingtonu. Smatramo da naše interese trebamo zaštititi i pravnim sredstvima, ali isto tako i drugim koracima koje ćemo poduzimati, a ja se nadam i uz široki politički konsenzus u zemlji o otkupu MOL-ovog udjela u Ini”, kazao je premijer Plenković u intervjuu koji je HRT-u dao u povodu 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske.

Osvrnuo se na proteklih 25 godina te komentirao i ostale aktualnosti, između ostalog Inu i “slučaj Barišić”, najavio je HRT na svojoj web stranici na kojoj je i prenio dio intervjua.

facebook komentari

  • Omnes Omnibus

    “Saving Private Ryan”, oprostite, Petrov. A kad dode racun za osporavanje arbitraze, hoce li ga onaj koji je odgovoran platiti iz svog dzepa? Jedino dobro koje moze proizaci iz ovoga je da se jednim potezom rjesimo i Plenkovica i Petrova