Andrej Plenković: INA neće biti podružnica MOL-a

0

Na početku prve sjednice njegove Vlade – premijer Andrej Plenković je ponovio glavne odrednice programa Vlade – ostvarivanje stalnog gospodarskog rasta, novih radnih mjesta, demogratske obnove i društvene pravednosti.

Govoreći o Ini kazao je kako se radi o najvećoj kompaniji u RH sa više od 11 tisuća zaposlenih. “Vladi je cilj očuvati Inu, nastavit će se s arbitražnim postupkom s Molom i inzistirati da Ina investira u istraživanje i preradu u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ona mora biti jamac energetske sigurnosti Hrvatske”, kazao je Plenković. “Nećemo dopustiti da se Ina pretvori u podružnicu Mola. Svatko tko radi u Hrvatskoj mora poštivati hrvatske zakone”, naglasio je te za idući tjedan najavio sastanak nadležnih ministara i Uprave Ine.

Govoreći o transformaciji Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) u ministarstvo kazao je kako je to institucionalni prduvjet da bi se državnom učinkovitije upravljalo što je bitna sastavnica gospodarskog rasta.

“Upotrebu državne imovine ne treba poistovjetiti s privatizacijom.

Privatizacije strateških infrastruktura i resursa – neće biti. Međutim artnersko korištenje privatnog sektora za brži rast i bolju zaposlenost j dobrodošla i potrebna”, poručio je Plenković.

facebook komentari