Andrej Plenković: Milanović vodi diletantsku vanjsku politiku

10

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ocijenio je strateškim interesom Republike Hrvatske popravljanje položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini i stabilnu BiH koja napreduje prema Europskoj uniji, zbog čega je nazvao štetnom izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića o toj susjednoj državi, a međunarodnu zajednicu Plenković je pozvao da zaustavi referendum kojega najavljuju entitetske vlasti Republike Srpske.

 „Ova (Milanovićeva) izjava šteti odnosima između dvije države, a posebno interesima Hrvata u Bosni i Hercegovini“, rekao je Plenković u intervju za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista od subote.

Predsjednik SDP-a i kandidat Narodne koalicije za premijera, Milanović, je prije nekoliko dana u razgovoru s braniteljima Bosnu i Hercegovinu nazvao ‘velikim s….’ te ustvrdio da zapravo i nije država, da se u njoj nikome ne može vjerovati te najavio kako u slučaju da Republika Srpska provede referendum o nezavisnosti,  Hrvatska ne bi ostavila Hrvate da sami žive s Bošnjacima.

Predsjednik HDZ-a Plenković te je izjave ocijenio kao ‘diletantsku vanjsku politiku Zorana Milanovića’.

facebook komentari

 • kršni

  Ispada da hrvatski narod voli ovakav način komunikacije! Ne znam živimo li mi u Hrvatskoj ili u Srbiji kada “ugledni” komentatori ocjenjuju da je Milanović pobjedio.

 • Agromentum

  U ovom slučaju je Milanović “digao motku” iznad koje HDZ i Plenković trebaju preskočit’. Sve mi se čini da bi Plenković htio ispod motke – a to ne ide. BiH definitivno nije nikakva država jer se u njoj negira postojanje i prava jednog konstituivnog naroda – Hrvata.

 • srka

  A da li je opcija SDP!?!
  Eno ti na drugom portalu…totalno ludilo…parole…zivio drug Milanović…i smrt fašizmu sloboda komunistima!
  Kaos!
  Do duše…sinoć je bio kaos za MAŠALA…dobar start sa 6:0 !!!!
  Heeej 6:0 !!
  by Srka®

 • Agromentum

  SDP nije alternativa ničemu. Znamo svi koliko tamo ima primitivnog populizma i manipulacija. Ali svatko normalan zna u kojim okvirima možemo govoriti da se radi o zdravom razumu. (inače lip pozdrav s plavog Jadrana) 🙂

 • srka

  Uffff!
  Blago tebi…uzivaj…ništo ljepše od plavoga mora.
  Pozz i razmisli za koga ćeš glasovati!
  by Srka®

 • prepri43

  Letva bi nekako išla, ali motka je ono na što su nekada nabijali ovakve lopove kao što su SDP-ovci (ovci = dativ od ovca)! A što se mora tiče biti će ono uvijek plavo pače modro! I kako oni vole kopirtati one tamo,- MODRO I NAŠE! (kao ono neko pivo tamo daleko!)
  Za one koji nisu “farben blind” biti će još i smaragdno i zeleno i svakakvih niansi!
  Samo klikni 2x na sliku i uživaj!”

 • prepri43

  Četnici su bili zlo koje nije nama Hrvatima moglo donijeti ništa dobra, ali istini za volju od 1918.pa do 1945. njima možemo pripisati smrt najviše 20.000 Hrvata na cijelom povijesnom narodnom prostoru.Komunistima i jugoslo(a)venima, pa bez svake sumnje mnogo više od 200.000! Pametnom dosta! U susjedstvu sa srbima ćemo i dalje živjeti i trebati će postići pošteni dogovor za suživot. Jugoslavenstvo i zločinački komunizam, koji nigdje u svijetu ničeg dobrog nije donio ne dolaze u obzir i s njima pregovarati ne smijemo! Uostalom toga zla nema više ni u zemlji koja ga je izmislila!!! A koga zanima kako još uvijek izgleda – sličice!Na slici koja pripada Venezueli vidi se koliko je lijepa i puna prirodnih bogastava (nafta), ali zbog komunizma jedna od najsiromašnijih zemalja na svijetu!

 • cleuna892

  Ako i pobijedi,to nije njihova vec zasluga HDZ-a,kojije prvak svijeta u okretanju naroda protiv sebe samoga.

 • kršni

  Izgleda da nijedan sustav više ne valja jer ljude pretvaraju u robove. Neki to ne shvaćaju jer su dobro plaćeni (još uvijek!) a neki znaju da to i jesu. Ovaj povratak u prošlost u nas je tragedija zbog Domovinskog rata. Da nije nitko poginuo, nikom ništa, ovako…

 • kršni

  Hrvatski narod je drugim riječima mazohističan.