Connect with us

Hrvatska

Andrej Plenković: Na 45 zaraženih, jedna osoba će preminuti u narednim tjednima

Objavljeno

-

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici iza podneva počela je nova sjednica Vlade.

Članovi Vlade dobili su informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i vezanom za potres, a na dnevnom je redu sjednice i prijedlog zakona o izmjenama Zakona o vodama (EU).

“Prije svega osvrt na situaciju s koronavirusom. Brojevi su se povećali za otprilike 800-tinjak slučajeva nego prije osam dana što je vjerojatno posljedica druženja za uskršnjih blagdana. Apeliramo na odgovornos”, rekao je Andrej Plenković na početku.

“Da bismo mogli nastaviti s ovakvim okolnostima, važno je shvatiti da će na 45 zaraženih osoba, prema statistici, jedna preminuti u narednim tjednima. Zato apeliram na sve da naprave one minimume, fizički kontakt, aerosol, tako se zaraza širi. Nosite maske, provjetravajte prostorije, nastojte držati razmak”, dodao je.

“EMA je bila jasna, koristi su veće od rizika od nuspojava. S AstraZenecom se treba nastaviti cijepiti. Ukupno ćemo imati najmanje dva i pol milijuna doza cjepiva do 30. lipnja. Tako ćemo moći cijepiti vipe od 50% odrasle populacije kao pripremu za ljetne mjesece. Još jednom apeliram na sve na odgovornost i procjepljivanje”, napomenuo je Plenković.

Osrvnuo se i na preminulu djevojčicu: “Nažalost imali smo težak slučaj u Novoj Gradiški. Još jednom izražavamo žaljenje. Ravnatelj Centra je smijenjen, u tijeku su nadzori i inspekcijski i drugi da se utvrdi je li došlo do profesionalnih pogrešaka. Jutros je bio još jedan incident u Ivanićgradu, na svu sreću napad na socijalne radnike je spriječen, policija je promptno reagirala i privela napadače.”

Čestitao je Svjetski dan Roma i zahvalio na jučerašnjoj raspravi na Aktualnom prijepodnevu.

“Jučer smo ministrica Vučković i ja bili na otvorenju jednog dječjeg vrtića. Gradi se 200 dječjih vrtića diljem Hrvatske u manjim naseljima. Radi se o konkretnoj demografskoj mjeri”, dodao je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas