Andrej Plenković: “Nemamo puno vremena, na knap smo s rokovima”

3

U Banskim dvorima sastaje se Koordinacija Vlade premijera Andreja Plenkovića.

Nova hrvatska Vlada priprema se za svoju prvu sjednicu koja bi se trebala održati u četvrtak. U Banske dvore stigao je jutros i premijer Andrej Plenković koji je kazao kako će krenuti s organizacijskim aspektom Vlade, ali i da će sa svojim ministrima razmotriti nekoliko žurnih prijedloga koji će se naći na prvoj sjednici Vlade. Prioritet su zakonski prijedlozi koji su potrebni za najavljenu poreznu reformu.

“Nemamo puno vremena, trebamo se odmah uključiti. Cjelovita porezna reforma sadrži puno zakona, želimo da bude sveobuhvatna, cjelovita i za građane i poduzetnike”, kazao je Plenković novinarima.

Na pitanje što će se prvo naći pred Vladom, istaknuo je da ima nekoliko prijedloga.

“Želio bih se prvo upoznati s pojedinim, već do sada pripremljenim prijedlozima.

Čitao sam dosta izvješće o rezultatima Vlade gospodina Oreškovića tako da pokušamo sve ono što je u visokoj fazi pripreme što prije finalizirati i staviti pred Vladu i Sabor”, izjavio je premijer te dodao kako nema puno vremena za uhodavanje.

Premijer je najavio da će uskoro morati izaći i s prijedlogom proračuna za 2017. godinu.

“Na knap smo s rokovima. Sve će se temeljiti na pametnoj fiskalnoj konsolidaciji”, kazao je Andrej Plenković.

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Na pocetku clanka je jedna od boljih slika Andrije Plenkovica. Buduci da je nesto pogresno s slikom, predlazem kratak kviz, izaberite odgovor:
  a.) Treci prst nije (do kraja) ispruzen
  b.) Palac i kaziprst ispruzeni, a srednjak nije
  c.) Ovaj covjek je predsjednik vlade
  d.) Sve navedeno

 • Malleus_Haereticorum

  Zaista je slika znakovita, i to doslovno ZNAKOVITA. Moram uzeti u obzir činjenicu da se na fotografijama mogu svakomu uhvatiti „nezgodni trenutci“, poput nezgodnog izgleda lica, ruke ili kojeg drugog dijela tijela. No, na gornjoj slici ne mogu jasno vidjeti (hm…) kako bi moglo doći do položaja lijeve šake kako je prikazano, preciznije kako je moglo doći do trenutnog položaja prstiju kakav je prikazan. Je li on to pokušao, pa se u jednom trenutku kao suzdržao, dati sotonistički znak za „volim vas“? Je li mu možda nedostaje pola četvrtog prsta? Nešto mu nije u redu s mišićima šake?

 • Omnes Omnibus

  Mislim da je to bio ono sto Amerikanci zovu “shooting motion”, naime kao da nekoga pokazuje (upucava) tim pokretom