Connect with us

Politika

Andrej Plenković: Od afere Janaf ozbiljnije curenje informacija u aferama SMS i Rimac

Published

on

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u utorak je u Rijeci u ocijenio da u slučaju JANAF nije bilo velikog curenja informacija u odnosu na neke druge slučajeve, poput afere SMS i slučaja Rimac.

Plenković je odgovarajući na novinarska pitanja rekao da su mnogo ozbiljniji bili slučajevi curenja informacija prije dvije godine u aferi SMS i kod pucanje mjera u slučaju Rimac.

Koliko sam shvatio, u slučaju JANAF je to bilo jako dobro organizirano od policije i USKOK-a, odnosno DORH-a, rekao je premijer.

Na pitanje da potvrdi ili opovrgne informaciju da će ministar Tomislav Ćorić biti smijenjen, Plenković je rekao da mu je to prvi glas.

O dvostrukim kriterijima za izbacivanje iz HDZ-a osumnjičenih u aferama, budući da je Josipa Rimac odmah izbačena, a Dražen Barišić ne, Plenković je odgovorio da su to bitno drugačije situacije.

Usporedio je slučaj drugog osumnjičenog iz afere JANAF, Vinka Grgića iz SDP-a i Barišića, navodeći da je Grgić osumnjičen za davanje mita a Barišić za zloupotrebu položaja i trgovanje utjecajem.

Barišić je stavio saborski mandat u mirovanje, dao ostavku na dužnost predsjednika županijske stranačke organizacije i prenio ovlasti gradonačelnika na jednog od svojih zamjenika, rekao je Plenković.

Zamoljen da komentira iznesenu obranu Sandre Zeljko u kojoj je rekla da je o svemu vezanom uz aferu dnevnica izvijestila njega i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, Plenković je rekao da to danas nije stigao danas pratiti “zbog internetskog kaosa”.

No, kako je istaknuo je afera dnevnice je počela za mandata Zorana Milanovića.

Zatekao sam je na mjestu tajnice u uredu predsjednika Vlade, bila je u šoku, pitali smo je što se događa i otprilike nam je opisala, da je trebala biti ispitana i da nema nikakvih informacija, a mi smo joj rekli da se savjetuje s odvjetnicima, rekao je Plenković.

“Kasnije se pokazalo da je jednog dana jednostavno prestala dolaziti na posao, zaključio je.

Premijer Andrej Plenković je u riječkom brodogradilištu 3. maj bio na primopredaji broda kanadskim naručiteljima. (Hina)

Plenković ‘jasno kazao’ Izetbegoviću i Čoviću da preglasavanje Hrvata nije dobro

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari