Connect with us

Politika

Andrej Plenković potvrdio da će Vlada imati četiri potpredsjednika

Objavljeno

on

Danas su zakazani pojedinačni sastanci HDZ-a s predstavnicima nacionalnih manjina

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je danas ujutro kako će tijekom dana biti nastavljen rad na formiranju nove vlade i to kroz radne skupine, no iako o detaljima prijedloga njezinog ustroja koji je sinoć predstavljen Mostu nije htio govoriti otkrio je kako bi nova vlada trebala imati četiri potpredsjednika. “Išlo bi se za određenim razdvajanjima i spajanjima resora”, rekao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a dodavši kako bi nova vlada trebala imati četiri potpredsjednika.

Neslužbeno to su Božo Petrov, Zdravko Marić, Ivana Maletić i Davor Ivo Stier, javlja N1.

Osvrnuo se i na prijepornu točku Mosta i HDZ-a koja se odnosi na spor s bankama oko ‘švicarca’ rekavši: ‘Mislim da su ljudi kad se radi o konverziji zakonom već bili adresirani, sada je bitno da se zaštiti hrvatska država i hrvatski proračun. Očekujem jasan stav Ministarstva financija koje će voditi taj postupak”.

HDZ ide s cjelovitom poreznom reformom

Najavio je i kako HDZ ide s cjelovitom poreznom reformom. “U prvoj fazi porez na dobit, porez na dohodak. Ideja da se smanji stopa PDV-a ići će u drugoj godini mandata, prvo na 24, a onda na 23. Siguran sam da ćemo postići dogovor s Mostom oko te teme’, rekao je Plenković uvjeren kako će se oko toga uspjeti uskladiti s Mostom.

Na pitanje o potpisima HSS-a Plenković je odgovorio kako su “dobrodošli za stabilnost Vlade”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari