Pratite nas

Politika

Andrej Plenković primio hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića

Objavljeno

na

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dragana Čovića.

Na sastanku su također bili potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova, Marija Pejčinović Burić, i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas.

Raspravljalo se o odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, stanju na jugoistoku Europe te suradnji dviju zemalja u područjima gospodarstva, prometa i infrastrukture, kao i zajedničkim naporima u suzbijanju ilegalnih migracija.

Predsjednik Vlade i ovom je prigodom ponovio da Bosna i Hercegovina kao susjedna, prijateljska i partnerska zemlja uživa potporu Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji i NATO-u.

Kao temeljni preduvjet vladavine prava istaknuta je važnost institucionalne jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini sukladno načelu ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i legitimne zastupljenosti na svim administrativno-političkim razinama vlasti.

U vezi s nedavnim početkom radova na izgradnji Pelješkog mosta, predsjednik Vlade Plenković istaknuo je prednosti koje će most donijeti povezivanju Južne Dalmacije te rasterećenju prometnih gužvi na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Hrvatski član predsjedništva Bosne i Hercegovine Čović čestitao je na početku izgradnje Pelješkog mosta, kazavši da će se njegov puni značaj pokazati u budućnosti, kao projektu od nadnacionalnog značaja, koji ne povezuje samo teritorij Hrvatske, već i područje šire regije i Europske unije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Drago Prgomet izabran za novog predsjednika zagrebačke Gradske skupštine

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Drago Prgomet iz HDZ-a u četvrtak je izabran za novog predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba.

Prgomet je za predsjednika zagrebačke Gradske skupštine izabran većinom glasova – 30 gradskih zastupnika glasovalo je za, šest je bilo protiv, a 10 ih je bilo suzdržanih.

Prijedlog o imenovanju Prgometa za novog predsjednika Gradske skupštine podnio je skupštinski Odbor za izbor i imenovanja, u skladu s prijedlogom Kluba gradskih zastupnika HDZ-a.

Dosadašnji predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) imenovan je glavnim državnim inspektorom Državnog inspektorata, pa mu je prestala dužnost predsjednika Gradske skupštine.

Prgomet je predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, a na prošlim lokalnim izborima bio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

dr. Hrvoje Tomasović se upisao u HDZ

Objavljeno

na

Objavio

Ugledni kirurg s Klinike za tumore u Zagrebu i dugogodišnji političar, dr. Hrvoje Tomasović objavio je na facebooku kako je pristupio u HDZ

Moram naglasiti da mi je dosta više natezanja na navodnoj desnici koja to zapravo nije, s umišljenim likovima koji misle za sebe da su najpametniji, da trebaju biti vođe desnice!

Na moju žalost ili sreću sve sam ih upoznao i poznam ih u dušu kakvi su, pa će mi njihova osuda ovoga moga čina značiti kao lanjski snijeg. Svi ti lažni vođe desnice su u svojoj biti ulizice HDZ-eu koji su mislili da je lakši put do sinekura (para) preko manjih stranaka jer je manja konkurencija.

U HDZ-eu bi morali imati bar minimum neke škole ili fakulteta za razliku. Ne znam koji od pravaških čelnika ima ikakav fakultet, a predstavljaju stranku hrvatskog intelektualizma osnovanu od vrhunskih intelektualaca poput Starčevića?

Dosadila mi ta luzerska, posvađana, zavidna, razjedinjena kvazi desnica koja nije mogla čak ni na ove EU izbore zajedno pa sada imamo posvađane neke suvereniste i neke nezavisne koji zajedno dobivaju 9 posto, a ovako će dobiti svaki po 3 posto, tj k….!

Tako gospodo moja dosta mi je budala i puno mi je manje licemjerno onda raskrstiti s tim kvazidesničarskim lažnjacima i otići u HDZ. Pa dragi moji desničari čestitam na još jednom gubitku izbora i još jednoj svađi između Hasanbegovića, Esih, Ruže s kompanijom i nemogućnosti zajedničkog izlaska na izbore!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari