Connect with us

Politika

Andrej Plenković se danas sastaje s guvernerom HNB-a oko prešutnih minusa

Objavljeno

on

Premijer Andrej Plenković poručio je da će Vlada utvrditi sve činjenice oko prešutnih minusa na tekućim računima i nakon toga donositi odluke. Najavio je sastanak s guvernerom Hrvatske narodne banke Borisom Vujčićem. Kako se doznaje, sastanak je u 9:30 u Banskim dvorima, prije sjednice Vlade.

“Kao Vlada nemamo načina da provjerimo te podatke osim da pitamo HNB. Tražit ćemo ih mišljenje, podatke i točan stav. Ako je potrebno, sazvat ću i sastanak s predsjednicima uprava banaka u Hrvatskoj da vidimo i s njima o čemu se tu radi”, rekao je jučer premijer Plenković.

“Ako je potrebno promijeniti zakon, ako postoji očito praznina koja je dovela do toga da ljudi, bez da su informirani kao što danas potrošač mora biti informiran o bilo kakvoj financijskoj reperkusiji na njega, nisu bili informirani, onda ćemo to pitanje regulirati. Tu se prije svega radi o prešutnom prekoračenju koje je očito vrlo problematično. Budući da je stvar vrlo ozbiljna, želim prvo imati sve fakte na stolu, provjerene i točne i nakon toga ćemo donositi odluke”, izjavio je Plenković.

Plenković: Želim utvrditi činjenice oko prešutnih minusa na tekućim računima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR