Pratite nas

Politika

Andrej Plenković: Škorin nastup djelovao mi je kao parodija na Večernju školu

Objavljeno

na

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je ustvrdio da je svaki glas za Miroslava Škoru ustvari glas za Zorana Milnovića, odnosno za SDP, te je poručio da je Kolinda Grabar-Kitarović jedina istinska kandidatkinja svakoga tko dijeli vrijednosti “Tuđmanova HDZ-a”.

“Glas za Škoru je glas za Milanovića, glas za Škoru je glas za SDP. Prema tome, svi oni drugi koji osjećaju Hrvatsku, koji dijele vrijednosti Tuđmanovog HDZ-a dobro znaju da je prava, jedina istinska kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović”, rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon konferencije The Economista “Svijet u 2020.”, uvjeren da će Grabar-Kitarović dobiti većinsku potporu hrvatskog naroda.

HDZ je danas onakav kakvoga je htio Tuđman

Novinari su ga pitali za komentar izjave predsjedničkog kandidata Miroslava Škore s predizbornog skupa u zagrebačkom “Lisinskom”, koji je pozvao HDZ-ovce da glasaju za njega te ustvrdio da je Plenković izdao Franju Tuđmana.

Vidim da se jako ulovio mene, valjda je vidio na radaru da sam ja interesantan, kao što sam interesantan bezidejnim i vrlo zlonamjernim političarima Mosta koji oko njega skakuću, prokomentirao je Plenković Škorine riječi.

“HDZ kojeg vodimo danas je upravo ono mjesto, ideja, program, kakav je htio predsjednik Tuđman. HDZ-ovcima sigurno ne trebaju ni Škoro, ni Bulj, ni Grmoja, ni Petrov, ni cijela bulumenta drugih koji su bili tamo da im kažu za koga će glasati. HDZ-ovci će glasati, a i brojni drugi hrvatski građani, za Kolindu Grabar-Kitarović. Podržat će njenu politiku, a i politiku Vlade koju vodi HDZ”, rekao je Plenković.

Pojašnjavajući svoju ocjenu, Plenković je ustvrdio kako je Škorin skup bio “razotkrivanje svih tih malih aktera koji žele gricnuti dio HDZ-a, dio HDZ-ovog biračkog tijela”.

Škorin skup je loša verzija “Večernje škole”

“Pretpostavljam da oni kad kažu da smo mi izdali Franju Tuđmana misle na sljedeće – da je Hrvatska, ova Vlada, riješila sve nepravde prema hrvatskim braniteljima. Pretpostavljam da misle na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje hrvatske policije, na napredak hrvatskog gospodarstva, na nikad snažniji međunarodni položaj Hrvatske. I siguran sam da misle da smo izdali predsjednika Tuđmana upravo zato što smo vratili 30. svibnja kao Dan državnosti”, dodao je.

Škorine riječi da je glas za Grabar-Kitarović ustvari glas za njega, Plenković je potvrdio rekavši: “Aposlutno da je glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas za HDZ pa, ako hoćete, i glas za Andreja Plenkovića”.

Potom je ocijenio kako je cijeli Škorin skup izgledao kao loša verzija humorističke emisije “Večernja škola”.

“Djelovalo mi je kao neka parodija na ‘Večernju školu’, s tim da je Pervanova ‘Večernja škola’ bila zabavna, a ovo je bilo loše. Čak loše pročitano, praktički nikakvo, čovjek puno bolje pjeva nego što govori”, ocijenio je Plenković.

Milanović je u Ministarstvu “hvatao krivine”

Novinari su ga pitali i za komentar napada Milanovića na njega, na što je  Plenković rekao, referirajući se na njegov izborni slogan, da Milanović ima “loš karakter”, a nema program.

“Što se tiče Milanovića, imate čovjeka kojeg smo mi 90-ih u Ministarstvu vanjskih poslova  otprilike gledali – ‘jel to onaj koji hvata krivine’. To je bila njegova odlika tada. Koji je očito ušao u kampanju, kako je rekao, s karakterom, a ja bih rekao s lošim karakterom, s neistinama i bez programa. I s nikakvim rezultatima kao premijer”.

Na Škorinom je skupu bio i sin Franje Tuđmana, Stjepan, koji je član HDZ-a, a Plenković o tome kaže kako ne zna koju je poruku on time htio poslati dodajući kako “nije doživio njegov pretjerani aktivizam u proteklih nekoliko godina”.

Na pitanje hoće li Stjepan Tuđman ostati u stranci Plenković je odgovorio: “Vidjet ćemo, mislim da je to nešto što on sam sa sobom mora objašnjavati”.

Plenković ne vidi ništa sporno u tome da ministri sudjeluju na predizbornim skupovima, a o poruci ministra obrane Damira Krstičevića da HDZ nikada neće odvojiti Hrvatsku vojsku od Katoličke crkve, Plenković je rekao kako “Vojni odrinarijat ima važnu ulogu u okviru Hrvatske vojske”. (Hina)

 

Kratki vodič za čitanje predizbornih anketa

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

HDZ: Uljanik je preživio dva svjetska rata, ali nije uspio preživjeti pustošenje ‘najvećih istarskih sinova’

Objavljeno

na

Objavio

HDZ Istarske županije se priopćenjem oglasio vezano uz navode IDS-a, koji za propast Uljanika krivi Vladu.

U Puli se dobro zna kako se u Uljaniku zapošljavalo, napredovalo i koja je politička stranka u Uljaniku imala „prolaz“. Upropaštavanje Uljanika trajalo je godinama, lokalna je vlast o tome šutjela i zajedno sa članovima Uprave Uljanika lokalni su političari nerijetko ispijali šampanjce’, stoji u priopćenju HDZ-a.

„Sramotno je da Predsjedniku IDS-a ništa nije sveto, pa tako ni brodogradilište koje je svojevremeno hranilo tisuće obitelji diljem Pule i Istre. Upravo suprotno, on Uljanik koristi u svrhu političkog obračuna, bildanja mišića i samopromocije.

Njegov komentar „da je Uljanik u nekoj drugoj županiji mi danas ovo ne bismo gledali“, apsolutno je točan. Jer da je Uljanik u nekoj drugoj županiji IDS mu ne bi mogao ni primirisati, ne bi se preko noći mijenjali prostorni planovi s namjerom da se Uljanik iseli iz Pule, ne bi se „šoto banko“ dogovarao nekretninski biznis,“ rekao je HDZ-ov Jurica Šiljeg.

‘Vjerovnici Uljanika danas su odlučili da Uljanik s dugovima od oko pet milijardi kuna i imovinom od samo 1,75 milijardi kuna nema nikakve budućnosti. Dugovi Uljanika znatno premašuju vrijednost njegove imovine, i to za gotovo tri puta.

Da podsjetimo, Vlada RH je u ovom mandatu za Uljanik izdvojila 4,2 milijarde kn iz državnog proračuna, devet mjeseci osiguravana je isplata plaća radnicima, sve u nastojanju da ne dođe do gašenja brodogradilišta Vlada je napravila ama baš sve što je u okviru zakona moguće. U tri desetljeća sve Vlade RH zajedno, za Uljanik su isplatile više od 8,3 milijarde kuna.

Ključno je pitanje – kako je uspješno brodogradilište dospjelo u ovakve dugove? Čiji je to bio interes? Tko je za to odgovoran? To su odgovori koje građani postavljaju i na koje mi želimo odgovore, te apeliramo na institucije da to istraže.

Uljanik je preživio dva svjetska rata, ali unatoč brojnim naporima nije uspio preživjeti pustošenje koje su mu omogućili „najveći“ istarski sinovi – stoji u priopćenju HDZ-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Bariša Čolak: Intenzivno se razgovara i radi na formiranju vlasti u FBiH

Objavljeno

na

Objavio

Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak (HDZ BiH) izjavio je novinarima u Sarajevu da se, kada je u pitanju formiranje vlasti na razini Federacije BiH, vrlo intenzivno razgovara i radi.

Po njegovim riječima, prije svega se radi „o jednom preslagivanju ili reformi samih ministarstava unutar Federacije BiH“.

– Mi smo Ustavom ograničeni na određen broj ministarstava, ali znate da je i Ustavni sud u prošlosti imao itekako posla s barem dva ministarstva, a ima i opravdanih zahtjeva da se uvedu neka nova ministarstva – naveo je Čolak.

Dodao je da se ovih dana vode intenzivni razgovori u tom kontekstu da se postigne konsenzus o tome koja će ministarstva djelovati ubuduće, „kao jedno prethodno pitanje koje će se onda skupa riješiti i s uspostavom vlasti“.

– Mislim da je to moguće u narednih par mjeseci, opet ako postoji politička volja. A čini mi se da su federalni partneri, barem ovi koji sada participiraju u vlasti ili barem dva koja su možda i najzastupljenija sada a bit će, siguran sam, i u ubudućoj Federalnoj vladi, na dobrom putu da to pitanje riješe – kazao je Čolak, prenosi Fena.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari