Pratite nas

Politika

Andrej Plenković: Spremni smo ići i na nove izbore (VIDEO)

Objavljeno

na

Predsjedništvo HDZ-a i ministri u središnjici stranke održavali su izvanredni sastanak nakon što je premijer Andrej Plenković na jutrošnjoj sjednici Vlade zatražio razrješenje triju Mostovih ministara – Antu Šprlju, Vlaha Orepića i Slavena Dobrovića koji nisu podržali odluku Vlade da se na na zahtjev upućen Saboru za izglasavanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću dade negativan odgovor.

Predsjedništvo HDZ-a, doznaje se, na sastanku poduprlo premijera Plenkovića da se ne smijeni ministra financija, no morat će dobiti i potporu za novu većinu koju mora sastaviti.

Javnosti se potom obratio i premijer Plenković.

“Održali smo sjednicu i dobio sam jedinstvenu podršku članova Predsjedništva i Vlade. Na tu sam odluku bio primoran nakon što je troje kolega odlučilo glasati protiv očitovanja Vlade.

Dobio sam i punu potporu da pristupimo formiranju parlamentarne većine koja bi omogućila nastavak rada Vlade i stabilnost hrvatskih institucija.

Ako u idućima danima ne dođe do formiranja parlamentarne većine i ja i HDZ spremni smo ići i na nove izbore”, poručio je Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Željko Glasnović najavljuje borbu protiv ‘jugozomboida’

Objavljeno

na

Objavio

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović koji se nalazi na listi Neovisnih za Hrvatsku poprilično je iznenadio novim predizbornim posterom.

Glasnović  pozira u borbenom stavu te šakom i sa smiješkom na licu razbija imaginarno staklo.

Na posteru je napisano “Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku” i “Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu!”.

Komentari na Facebooku mahom su pozitivni pa je jednima ovo ”legendarno”, drugi ”pozdravljaju domovinu”, a treći tvrde da će se ”komunisti sami međusobno poubijati”, prenosi Večernji List

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Petir: Ja svoj obraz neću prodati, ne želim da se srame oni koji su me podržali

Objavljeno

na

Objavio

Marijana Petir bila je gošća N1 studija uživo u kojemu je pozvala sve one kojima je stalo da pokažu da Hrvatska ide u boljem smjeru da podrže njenu listu na europkim izborima.

Petir kaže da uglavnom dobiva pozitivne povratne informacije, da je građani podržavaju, prilaze joj i hvale njen dosadašnji rad u EP-u.

“Smatram da sam doista osvijestila da se u EP-u  može raditi u interesu Hrvatske”, kaže Petir.

Što se tiče ponude HDZ-a da uđe u stranku prije izbora i da bude kandidatkinja na listi HDZ-a, Petir kaže kako to nije bila opcija jer, iako joj je premijer čestitao na rezultatima, osjećala je nakon njegove ponude da smatra kako to ništa ne vrijedi bez stranačke iskaznice.

“Političko vodstvo HDZ-a nije desni centar. To naravno odvraća stranku od onih ideja zbog kojih su ljudi ušli u HDZ. Ovo što Vlada pokazuje, a HDZ je vodeća stranka u toj Vladi, sigurno nije desni centar”, kaže Petir.

Hoće li joj biti žao što je odbila ponudu HDZ-a ako ne dobije novi mandat u EP-u?

“Ne. Ja politiku smatram pozivom. Smatram da je politika borba za opće dobro i žao mi je što neki političari to ne shvaćaju tako. Mene su moji naučili da domovina, vjera i obraz nisu na prodaju. Ja svoj obraz nikad neću prodati. Ne želim da me se srame moji i oni koji su mi dali podršku”, kaže.

U subotu će, kaže, kao i svake godine, sudjelovati na Hodu za život.

Što se tiče kampanje, nisu, kaže, prevladavale europske teme.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari