Andrej Plenković: Spremni smo ići i na nove izbore (VIDEO)

3

Predsjedništvo HDZ-a i ministri u središnjici stranke održavali su izvanredni sastanak nakon što je premijer Andrej Plenković na jutrošnjoj sjednici Vlade zatražio razrješenje triju Mostovih ministara – Antu Šprlju, Vlaha Orepića i Slavena Dobrovića koji nisu podržali odluku Vlade da se na na zahtjev upućen Saboru za izglasavanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću dade negativan odgovor.

Predsjedništvo HDZ-a, doznaje se, na sastanku poduprlo premijera Plenkovića da se ne smijeni ministra financija, no morat će dobiti i potporu za novu većinu koju mora sastaviti.

Javnosti se potom obratio i premijer Plenković.

“Održali smo sjednicu i dobio sam jedinstvenu podršku članova Predsjedništva i Vlade. Na tu sam odluku bio primoran nakon što je troje kolega odlučilo glasati protiv očitovanja Vlade.

Dobio sam i punu potporu da pristupimo formiranju parlamentarne većine koja bi omogućila nastavak rada Vlade i stabilnost hrvatskih institucija.

Ako u idućima danima ne dođe do formiranja parlamentarne većine i ja i HDZ spremni smo ići i na nove izbore”, poručio je Plenković.

facebook komentari

  • Agromentum

    “mogućnost da sastavimo novu parlamentarnu većinu je izgledna…” Riječ je, dakle, o preslagivanju. A to isto je i Karamarko htio prije godinu dana…

  • EMINƎM

    Sve što nevalja treba srušiti. Pa i most preko Neretve.

  • Lisica65

    Apsolutno sve je bolje negoli koalicija sa Mostom! Ako dođe do novih izbora, Plenković će morati u mnogim stvarima promijeniti svoje stavove i morati će biti više nacionalno osjetljiv nego do sad inače nema prave pobjede na izborima! Itekako će trebati Hasin i Brunin glas a bit će prisiljen okrenuti leđa Obuljenki, Dalićki, pa i Pupovcu, koji će mu biti politički balast!