Pratite nas

Komentar

Andrej Plenković: Spremni smo sa Mostom ispisati novu stranicu suradnje

Objavljeno

na

HDZ završio sjednicu Nacionalnog vijeća.

Na sastanku smo analizirali rezultate izbora. Mislim da ukupno gledajući možemo biti posebno zadovoljni jer smo povećali broj mandata u Hrvatskoj.

Pristup pregovorima o formiranju buduće Vlade bit će na temelju našeg izbornog programa – kazao je Plenković nakon sastanka Nacionalnog vijeća. – Oformili smo radnu skupinu koja će razgovarati sa drugim strankama i vjerujem da ćemo u ustavnim rokovima formirati stabilnu Vladu – kazao je Plenković.

Na pitanje kako će se HDZ postaviti na Mostove zahtjeve, Plenković je kazao da je HDZ uvjerljivi pobjednik izbora te da radna skupina počinje od sutra sa kontaktima sa drugim strankama.

Razgovarat ćemo sa Mostom i sa drugim stranaka koje su prešle prag. Razgovori sa SDP-om u ovom trenutku ne dolaze u obzir – kazao je Plenković. – Spremni smo sa Mostom ispisati novu stranicu suradnje, ali za to su potrebne dvije stane – rekao je Plenković koji će voditi tim za pregovore.

Što se tiče HDZ-a, mislim da je prirodno da stranka koja je pobjednik izbora ima pravo računati na to da njezin predsjednik bude predsjednik Vlade – kazao je Plenković.

Otvoren sam za suradnju sa svim predstavnicima nacionalnih manjina – kazao je Plenković.  – Što stabilnija to bolja Vlada – zaključio je Plenković.

Plenković je komentirao povlačenje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića s njegove funkcije rekavši kako rezultati izbora očito imaju konzekvence za svakog od političkih lidera.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Thompson: Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za film “Ministarstvo ljubavi”

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

ponukan tvrdnjama medija i Vašim učestalim upitima, a vezano za ustupanje mojih autorskih prava za film “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića, slobodan sam priopćiti sljedeće:

Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za taj film.

Film o kojem je riječ osobno nisam gledao ali ako je istina da koriste moju glazbu za koju je potrebna privola mene kao autora to rade protuzakonito i na prevaru.

Marko Perković Thompson

Javor Novak o filmu „Ministarstvo ljubavi“ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja

 

Marko Ljubić: „Ministarstvo ljubavi“ ili kako paradržava postaje – država?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Mladen Pavković: Mara Bareza bila je – čudo od žene!

Objavljeno

na

Prije dvije godine (19. siječnja 2016.) umrla je jedna od Junakinja hrvatskog Domovinskoga rata – Marija Mara Bareza.

Bila je djelatnica koprivničkog Belupa. Pamtimo je kao veliku i požrtvovnu humanitarnu djelatnicu koja je početkom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata samo za Grad Osijek sakupila i dostavila preko 200 kamiona humanitarne pomoći!

Bilo je tu svega, uglavnom ono što je u to vrijeme najviše trebalo, od lijekova, odjeće, prehrambenih proizvoda do naoružanja. Tadašnji zapovjednik obrane Osijeka Branimir Glavaš nam priča da je gospođa Bareza jednog dana sama došla u njegov ured i ponudila pomoć. Nije, kaže, vjerovao da to ta žena može i ostvariti, jer su po Osijeku svakodnevno padale granate i svirale sirene za uzbunu.

Međutim, sa svakim konvojem došla je i ona, pa nije ni čudo što je nazivali i „dobra vila“ ovoga grada.
U svim tim njezinim velikim humanitarnim akcijama iznimnu pomoć imala je od i od Podravke i Belupa. Stoga se je sa zahvalnošću sjećaju i Koprivničanci. Jednoj obitelji umrlog branitelja sagradila je i obiteljsku kuću. Pomagala je gotovo na sve strane, pa i u podizanju spomenika hrvatskim stradalim braniteljima.

O njoj je Hrvatska radiotelevizija (HRT), pod naslovom „Mara Bareza – Koprivnička darovateljica“, snimila i dokumentarni film (režija Marijan Hodak, scenario Mladen Pavković).

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) neprestano ističe da su neopravdano zapostavljene žene koje su, poput Bareze, sudjelovale u Domovinskome ratu, tim više što je njihov doprinos iznimno veliki. Ona je zaslužila i da se jedna ulica ili trg nazove njenim imenom u Osijeku i Koprivnici, ali zasad se o tome niti ne izjašnjavaju oni koji bi trebali.

A baš Mara Bareza bila je u vrijeme rata – čudo od žene!
Ne, takve se ljude ne smije zaboraviti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari