Andrej Plenković stiže u Stolac zbog nereda na dan izbora

2

Prvi posjet mandatara za sastav hrvatske Vlade Andreja Plenkovića mogla bi biti Bosna i Hercegovina, odnosno Stolac, upravo zbog nereda koji su se dogodili u gradu na Bregavi na dan izbora.

Govoreći o općinskim izborima u Bosni i Hercegovini, ministar vanjskih poslova i europskih integracija RH Miro Kovač je izrazio zadovoljstvo što su njihovi stranački partneri, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine, postigla odličan rezultat i ima više općinskih načelnika nego dosad.

“Nesretni smo što nije došlo do lokalnih izbora u Mostaru, gdje već osam godina nema izbora gradonačelnika. To moramo riješiti jer je to važno za stabilnost BiH, ali i tamošnjeg hrvatskog naroda.

Također, zabrinuti smo i zbog nasilja u Stocu i čekamo da se rasvijetli taj napad”, dodao je Kovač, ponovno istaknuvši kako Hrvatska svesrdno podržava ulazak BiH u EU.

facebook komentari

  • Tyrex Rex

    Sada će Plenki sve da riješi sa Bakirom. Oman će Hrvatska u Sarajevu da napravi barem 2 đamije sa klimom i vanjskim bazenom za pranje nogu.Po mogučnosti i pedikura

  • Maks

    Moj rodni kraj i grad kolega, Stolac.