Andrej Plenković: Želim jasno i čvrsto odbaciti sve insinuacije o refašizaciji hrvatskog društva

33

U kasnim popodnevnim satima održano je Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a nakon kojeg se medijima obratio predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković.

Plenković je komentirao slučaj postavljanja spomen ploče poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu na kojem je ugraviran ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’.

facebook komentari

 • milanU

  Plenkoviću dragi ima samo jedan način kako tu naturenu i nametnutu srbojugoslavensku fašizaciju silom i titinom promidžbom prilijepljenu hrvatskom narodu, jest taj način: IZIĆI SA ISTINOM, HRVATSKOM ISTINOM, a ta istina je da hrvatski narod nikada nije bio, niti je niti za to ima bilo kakove potrebe za budućnost…
  Smijelo, hrabro i odvažno treba govoriti ISTINU, NAŠU HRVATSKU ISTINU I TADA ĆE SVI HRVATI I CIJELI HRVATSKI NAROD BITI UZ TEBE.

 • Malleus_Haereticorum

  „To nam govori da nismo na odgovarajući način način postavili zakonski okvir i sudsku praksu kad je riječ o totalitanim sustavima.“

  To nam govori da nismo proveli lustraciju, tj. da nismo udbaške zlotvore spriječili da i dalje čine zlo hrvatskom narodu, kako su to činili od 1941. pa sve do danas. S tobom, takav kakav jesi, niti ne ćemo imati ništa drugo u državi hrvatskoga naroda do li komunističke i četničke zlotvore koji će činiti sve što im se prohtije i to uz pomoć onih koji traže rješenja koja već postoje. Ako zakon nije zabranio, kao što nije ni trebao zabraniti i kao što ni ubuduće ne treba zabraniti lijepi hrvatski vojnički pozdrav „Za dom spremni“, koji u sebi nema ničega spornog, nikakvoga zla, nikakvog poziva na mržnju prema bilo komu, onda NI TI ne trebaš izmišljati nekakva „institucionalna rješenja“ za problem koji ni ne postoji nigdje drugdje osim u velikosrbskim fašističkim lubanjama. Da si čovjeka čvrsta značaja, kao što nisi, da si pripadnik hrvatskoga naroda, kao što nisi osim po nazivu, onda bi četnicima u Beogradu i njihovim patronima u tvojoj „divnoj EU“ rekao da je hrvatski narod slobodan živjeti po svojoj tradiciji i običajima i da neka četnički zlotvori gledaju svoje posle u Beogradu, a ne u Zagrebu.

 • Omnes Omnibus

  Nešto mi govori da će Momčilo Plenković opet usrati motku. Ali ne želim biti negativan, moram mu priznati da je lijepo obučen i dobro uhranjen.

 • sjena

  Neka samo proba !!!,a onda neka traži pomoć nekih medijskih agencija !!

 • sjena

  Mjesto da kaže jasno i glasno ; HOS je bila legalna postrojba koja je sudjelovala u obrani Hrvatske od Srbskog fašizma i prestanite me gnjaviti sa tim nazovi pitanjema ,imamo puno važnijeg posla !!!

 • bakran

  Već mi je muka od stalnih nepotrebnih reagiranja na velikosrbsko-četničko-komunjarsko kokodakanje oko navodne ‘fašizacije’. Ako ćemo već ‘tjerati mak na konac’ onda treba reći i sljedeće. Da ti ‘kokodatori’ nisu primitivni i neuki, znali bi, uostalom, da NDH nije imala ali baš nikakvih dodirnih točaka s Mussolinijevim fašizmom. Niti je s tim režimom iole ozbiljnije surađivala.

 • Malleus_Haereticorum

  Zla ironija je u tome što tu fašizaciju upravo čine spomenuti velikosrbski zločinci na čelu s Pupovcem i Stanimirovićem–oni su notorni fašisti, pa prema tome i fašiziraju Hrvatsku. Da, Plenković u pravom smislu riječi surađuje s velikosrbskim fašistima pa prema tome i sudjeluje u fašizaciji Hrvatske.

 • Maks
 • lopov

  Plenković i vi iz hdz trebali bi ici na usavrsavanje komunikacije na nacin da svojim komunikacijskim vjestinama ne ispadate inferiorni,prema sdp i drugim..na prozivanje i pitanje ne odgovara se odgovorima i isprikama,vec se tijek razgovora vodi u drugom smjeru i to bi ovako trebalo izgledati:Da li u Hrv,postoji fasizam?Odgovor:fasizam je ostavio traga na cijeli hrvatski narod,a kao posljedica fasizacije drustva možete pogledati unazad par mjeseci zrtve fasizma u Hudoj Jami..to je odgovor a ne da ti na prozivke se ispricavas

 • lopov

  za to reci treba imati muda i ne možes bit sin oficira jna!!

 • lopov

  Bojim se da ce ovo sto nam slijedi bit odlucujuce!!!Prva vijest na radiju je upravo ta..nakon toga ide govor ugrozenog Srbina (sexualno i zivotno),da je bla bla ona priglupa srpska sranja..Mi znamo i na koji nacin ce voditi bitku protiv pozdrava i svega sta ide uz to..zna li Plenković da oni imaju zauzete glavne resurse za takve ratove??Medije i skolovane kos-udba kadrove,a postoji i taktika kako oni to fino odrade..udbaski kadar vise nije oficire bezdednosti ni suradnik, danas je glavni kadar novinar!!Novinar -i,pusti samo probni balon gdje on zapravo ne tvrditi nista ali uvijeno suflira nekome da taj pozdrav treba zabraniti..skupi se kriticna kolicina idiota i krenut ce raspava-ili pranje mozga da se ukine..i vidjeti cete da ce gamad uspjeti!!Uspjeli su s pederima i nac.manjinama,upravo koristeci vec isprobanu metodu..ako ukinu pozdrav slijedece na redu si branitelji,pa domovniski rat a mi prstom necemo mrdnuti a oni ce imati sve..citirati cu hrvatskog viteza Kulenovića mladeg koi je prije je kukavicki ubijen od predaka onih koji se bore za ukidanje pozdrava”Bit cete u 3 Jugoslaviji a da se necete ni snaci”

 • Plavac Plavi

  Evo što sam napisao na facebook stranici HDZ-a: HDZ,
  na čelu s Predsjednikom Franjom Tuđmanom, uz Hrvatske branitelje, je
  najzaslužniji za uspostavu Hrvatske Države! Ako sada, pod pritiskom
  “crvenih, žutih i zelenih vragova” (kako bi rekao Predsjednik) dozvoli
  kriminalizaciju LEGALNOG amblema branitelja HOS-a, postat će IZDAJNIČKA
  stranka, na čelu s IZDAJNIKOM Plenkovićem!!

 • Maks

  Ovaj put nisi u pravu, Plenkovic hoce raspravu i o petokraki – jedini izlaz jer postoje dvije presude protiv ZDS.

 • Plavac Plavi

  Itekako sam u pravu!!! Dodao sam još: Opravdavati
  se da je HOS-ov amblem dobio legitimitet u vrijeme Račanove vlade, je
  besprizorna ljigavost Plenkovića i Stiera! Mjesto da kažu HOS su bile
  legalne snage Hrvatske, sa svojim legalnim grbom, koje su branile i
  obranile Hrvatsku, oni indirektno
  potvrđuju četničkoudbašku propagandu, da je HOS-ov grb problematičan,
  tj. da je Za Dom spremni ustaški pozdrav!! Dosta je bilo ponižavanja
  Hrvatskog naroda i Hrvatskih branitelja!!!!!

 • Maks

  Ja sam malo prošvrljao internetom – Bauk je izvukao dvije presude protiv Joe Simunica radi ZDS . Drugi – dokumenta su dosli s podacima da ti branitelji nisu poginuli pod grbom HOS, nego u HVu – HOS je bio rasformiran, ovaj put su izvukli tesku artiljeriju

 • Plavac Plavi

  Bauk i kompanija po običaju lažu, podmeću ili iskrivljavaju! Treba otvoreno reći: HOS i HOS-ovci sa svojim grbom i natpisom, su se borili i mnogi izginuli, protiv srpkih agresora, četnika i takozvane JNA sa zločinačkom zvijezdom petokrakom, koji su, porušili trećinu hrvatskih gradova i sela, poubijali i masakrirali desetak tisuća branitelja, civila-staraca, žena i djece, protjerali nekoliko stotina tisuća Hrvata i drugih koji nisu bili Srbi,…Oni-pobunjeni Srbi, četnici i JNA su fašisti, a ne branitelji HOS-a!! To treba javno sasuti u lice raznim Pupavcima, Miloševićima, Baukima, Vrdoljakima,…jer to je PRAVA ISTINA!! Jer ako se zabrani HOS-ov grb s natpisom Za Dom spremni, što to znači??? Daje se novi materijal ovoj lijevosrpskoj gamadi, da proglasi branitelje HOS-a fašistima, jer su se borili pod fašističkom parolom Za Dom spremni i daje materijal za daljnju kriminalizaciju cijelog Domovinskog rata, kao što već kriminaliziraju Oluju!! Zato se mora odlučno stati u obranu tog grba!!

 • Tyrex Rex

  Maks bez obzira na petokraku nek poduzme nešto ili neka pusti nekoga da se to riješi.Uvijek postoji rješenje,Ovo mu je ispit .

 • milanU

  Prilažem link stotine Pisama Maksa Luburića. Koga zanima neka link otvori. Ako se link ne otvori, neka znatiželjnik se potrudi i pronađe ta Maksa Luburića Pisma, pa čak i više nego Pisama…
  Tko je Maks Luburić, General Drinjanin? [Arhiva] – Stranica 4 …

 • srka

  Pretvara se RHrvatska brzinom od maha u netku blažu varijantu Jugoslavije, u kojoj će eto po drugi puta orbitirati lažno bratstvo i jedinstvo a državotvorne Hrvatice i Hrvati…gradjani drugog reda!
  Doista se čovjek treba priupitati…da li…i nije tako dalek dan kada će sve, državotvorne Hrvate, zatvarati…proganjati… upravo radi domoljublja, samo zato…poradi izgovorene ili pak jedne napisane riječi a koja se eto neće slagati sa ideologijom bratije koja je RHrvatsku i njeno pučanstvo unauadilo desetljećima!
  by Srka®

 • srka

  Pozdrav Milane!
  Po mojim à la stručnim promatranjima…hrvatske kći i sinovi oni koji su htjeli slobodnu RHrvatsku bez dvoumljenja otišli su i ratovali …branili i borili se za RH, s’druge strane Milane…na žalost oni koji ju nisu htjeli zauzimali su najbitnije funkcije u mladoj hrvatskoj državi. Prerušeni…ogrnuti lažnim i privremenim plaštom hrvatstva, infiltrirali su se u sve moguće…na svim razinama…rukovodećim pozicijama u RH… a poglavito…prija svega u politici…jer upravo politika je “a i o”…po prestanku rata, nakon oslobodjenja okupiranog teritorija RH ti smutljivci su jednostavno nastavili provoditi politiku koja im je bila tako draga u jedinoj državi koju su ikada imali, Jugoslaviji.
  Postavlja se pitanje…kako zaustaviti to zlo!?
  by Srka®

 • Maks

  Nesto ne valja Tyrex!!! Ja osobno branim ZDS iz principa jer sam protiv da nam Orjuna ista zabranjuje , Plenkovic je branio HOS vise nego sam od njega ocekivao – pogledaj kako ga HSPenjare napadaju cijelo vrijeme. ja ih ne bi milovao na njegovu mjestu.

 • Plavac Plavi

  Maks, HOS-ovci sa svojim legalnim grbom su HRVATSKI BRANITELJI!!!

 • Tyrex Rex

  Plavac nema potrebe prijatelju barem vi da se prepirete.Svi znamo što je HOS.

 • Malleus_Haereticorum

  U pravu si. Popuštanje oko pozdrava, koji ni po čemu ne zaslužuje pogrdu a po svemu zaslužuje pohvale, značilo bi odbacivanje svega za što je hrvatska mladost položila svoje živote u Domovinskom ratu. Zlotvorima se ne smije popuštati ni u kojoj i ni u kakvoj sitnici, a pogotovu ne u značajnoj stvari. Protuhrvatski zlotvori se ne će zadovoljiti ni sa čime što je hrvatsko i za što je prolivena hrvatska krv. Popusti li Plenković na toj stvari, na pozdravu „Za dom spremni“, kao što vjerojatno hoće, to će značiti samo to da je pristao uz velikosrbski projekt i da je četnički slugan. Ništa manje i ništa bolje od toga to ne će značiti.

 • Plavac Plavi

  Već su mi dojadile ove lijevoudbaškočetničke smicalice kojima stalno proizvode nekakve izmišljene afere, a mi se stalno ljigavo opravdavamo!! Vrijeme je otvoreno “u facu” reći pravu istinu!!! HOS-ovci (sa svojim legalnim znakovljem) su hrvatski branitelji, koji su časno branili svoju Domovinu i mnogi dali i svoj život, a pobunjeni Srbi, četnici i tzv. JNA su AGRESORI I FAŠISTI, koji su rušili, palili, protjerivali, masakrirali i ubijali sve koji nisu Srbi!! Amennnnnnnnnn!! Ako se tako otvoreno kaže, onda nema više rasprave, izmišljanja nemuštih opravdanja!! Inače Maks i ja se razumijemo, ali ovdje on ima drugačije mišljenje!! Je li Maks?? :))

 • milanU

  Bog! srka, drago mi je da me nisi zaboravio. Pročitaj priloženi link pa mi javi.
  http://otporas.com/odgovor-i-sretan…nu-boban-prekicu/

 • srka

  Bog Milane!
  Ma kako bih te zaboravija…ti si jedan od rijetkih drzavotvornih Hrvata…koji se ne da tako lako pomest.
  Evo…probah…a’l nema ništo na prilozenom linku.
  Kazi naslov…uvod, pa ću sam potraziti
  by Srka®

 • Maks

  Niko ne tvrdi da nisu , to je izjavio “cak i Plenkovic.

 • Maks

  Aferu oko ZDS je Zapoceo Jovanovic napadom na Jo Simunica , Vesna Pusic kao hrvatska ministarka vanjskih poslova proglasila ZDS zlocinackim po cijelom svijetu , udbasko pravosudje – koje spasavaju most i Bozo Petrov osudilo Simunica i potvrdilo osudu !!! Meni se ne dopada da se sada napadaju Plenkovic ili Kolinda , sta oni imaju sa svim time – ovakve izjave daju jer moraju postivati “hrvatski zakon napada se pogresne.

 • milanU

  http://otporas.com/odgovor-i-sretan…nu-boban-prekicu/

  srka kada klikneš, sklizni malo niže i na desno ćeš vidjeti naslov Odgovor: I Sretan Uskrs! Mladenu Boban, Prekiću.
  PoZDrav

 • lopov

  Tudman jedino u nabrajanju nije spomenuo sebe plavog komunistu..osim toga tudman je naredio da se HOS unistit!!Ne pisite i ne lupetajte o necemu sto nemate pojma!!!

 • lopov

  Smijesni ste i prepuni neznanja vrlo je znakovito kako neznanje prevladava istinu ..pa nije to bilo bas tako jako davno ..ili ste se vi niste rodili kad je Tudman zabranio Hos ili niste zivjeli u Hrvatskoj