ANDRIJA HEBRANG: Karamarkovo razdoblje završava za mene još uvijek jako upitnim razlogom njegova odlaska

4

HDZ-ov veteran Andrija Hebrang u emisiji Poligraf Hrvatskog radija otkrio je zašto je, po njegovu mišljenju, Tomislav Karamarko morao otići i dati ostavku.

Hebrang smatra da nije riječ o poslovima Ane Šarić Karamarko, već da iza Karamarkova odlaska stoji jedna velika, utjecajna svjetska sila, piše tportal.

“Karamarkovo razdoblje završava za mene još uvijek jako upitnim razlogom njegova odlaska. To će tek budućnost pokazati. Može li se rušiti čovjek koji je dobio pet izbora zaredom jer je tada još njegova nevjenčana supruga, prijateljica, imala neku firmu s nekim tko je savjetnik nekoga trećega. To je plitka izmišljotina za razlog”, tvrdi Hebrang za Hrvatski radio.

Iako je htio ostati tajnovit, nakon kratkog nagovaranja voditelja Mislava Togonala nastavlja: “Otišao je iz dva razloga. Jedan je međunarodni plan gdje su utjecaji velikih sila, neću imenovati kojih, stalno mi dolaze tužbe. Riječ je o utjecaju jedne velike sile na našu Inu”, misli Hebrang. Kao drugi razlog Karamarkova povlačenja smatra najavu lustracije i nastavka istrage partizanskih i komunističkih zločina.

“Ja sam mu najavio njegov krah onda kada je najavio lustraciju i istragu zločina iz 1945. Poslao sam mu poruku u kojoj sam napisao da je to početak njegova kraja. Četiri mjeseca nakon toga je završio. Oteo se mainstreamu koji nije htio čeprkati po našoj prošlosti”, zaključuje Hebrang.

facebook komentari

 • HISTrion

  I tako veli Andrija mlađi, najavio mu kraj nakon spomena lustracije. Lustrirati ispod “berduševa šinjela” je kao da vrana vrani oči kopa, a Gotovina fino rekao “okrenimo se budućnosti”.

  Svi znaju gdje je kočnica i u čijim rukama, a nitko ništa da poduzme oko “brenze”. Zato i stojimo na mjestu 17 godina.

 • kostresh

  nist ja ne znam… osim da je previse mutavaca,

 • Maks

  Velika “sila su Udba, Mesicevi tajkuni iz uvoznog lobyja Roglic, Tedesi, Greguric i njihova Cuprija , Vladimir Seks, Ivic Pasalic, Josip Manolic, Stipe Mesic, Zeljka Markic i popovi iz Josipoviceva Opus Kupusa koji su stvorili Petrova i Cupriju.:-)))))

 • Sivooki

  Dobro jutro, evo novosti iz Jutela…