Pratite nas

Pregled

(Video) Andrija Hebrang o Koloni sjećanja: Milan Kujundžić je dezerter i ima dvostruku ulogu u kampanji

Objavljeno

na

Ratni ministar zdravstva Andrija Hebrang smatra kako predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić ima dvostruku ulogu u kampanji, što je, kako je istaknuo gostujući u Bujici, pokazao i tapšanjem Ive Josipovića ovih dana u Vukovaru.

“Sad imamo četiri pet kandidata desnice, a na ovakav način se pokušava doprinijeti rušenju HDZ-ove kandidatkinje. Njemu je jasno da on ne može biti predsjednik. On nije iskren. Najviše me u životu razočarao, nije sudjelovao u Domovinskom ratu, a kada me zamolio da se bavi politikom, lagao mi je da je bio sudionik. On je dezerter i ima dvostruku ulogu u kampanji, ali se možda zaletio pa je tu tajnu vezu pokazao javno.”, komentirao je ratni ministar zdravstva Andrija Hebrang U emisiji “Bujica” rukovanje aktualnog predsjednika Josipovića s predsjedničkim kandidatom Milanom Kujundžićem u Vukovaru.

milan kujundžić i josipović kolona

Komentirao je i kako nitko ne pokušava analizirati tko je podijelio vukovarsku kolonu.

“Jasno je kako je to ćirilica, odnosno nasilno uvođenje ćirilice, što je protuzakonit čin. Tu se treba naći kompromis, a oni su na taj način razdvojili cijelu Hrvatsku. Nitko ne mrzi ćirilicu, ali najprije treba zaliječiti rane. Vukovar nije doživio niti ispriku, a kamoli kažnjavanje agresora.”, objasnio je Hebrang.

Ćirilične ploče su u Vukovaru na obljetnicu stradanja Grada-heroja bile prekrivene, što ratni ministar zdravstva smatra sramotom onih koji su ih postaviliu a sad iskrivaju od naroda.

“To je sramota da su sakrivali ploče koje su na svojoj vladi donijeli. Kakva je to vlada koja vlastita djela sakriva od naroda?”, pita se Hebrang.

Hebrang je opisao i kako je državno vodstvo jučer nasilno ušlo u kolonu, jer kako tvrdi, agresija je osnovno oružje njihovog vladanja, bilo da je riječ o fizičkoj, psihičkoj ili preko medija.

“Mi smo se isto priključili koloni, nitko ništa nije rekao. Ljudi vole onoga tko je tamo bio tada i sada. Prema vodstvu nisu pokazivali osjećaje nego indiferentnost. Jednog od ministara, ne bih ga htio imenovati sada, nitko nije gledao, oko njega je bio prazan prostor.”, opisuje Hebrang.

Prisjetio se kako je sve počelo 2000.

“Prva kolona je bila 2000. godine i bio sam u svakoj. To je najbolje što jedan domoljub može napraviti za Vukovar, a kolona je kroz godine rasla i bujala. Premijer se zbog čiste politike u predizborno vrijeme počeo pojavljivati.”, istaknuo je Hebrang.

Ivicu Račana i njegovu vladu iz 2000 Hebrang smatra početkom hrvatskog zla.

“Odnos njegove vlade prema Vukovaru je strašan. Oni su donijeli odluku o ukidanju bolnice Vukovar, smjeni doktorice Bosanac, koja je u ratu pomagala svima. Ona je u svijetu primjer humanosti i etike, a oni su govorili da ta bolnica ne treba.” “Ja sam pokrenuo popravak bolnice, i Europska unija je odobrila novac. Potrebu za Vukovarskom bolnicom je shvaćao Bruxelles, ali ne i Račan.”, objašnjava Hebrang.

Afera oko zastave dignuta bez razloga

Za aferu oko kninske zastave, koju je gradonačelnica Knina poklonila predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, Hebrang kaže da je buka dignuta bez razloga, jer je zastava završila u pravim rukama, kod Udruge “Žene u Domovinskom ratu”.

“Matić je te žene iznevjerio,a zakon nije ni blizu kakav bi trebao biti. Silovane žene Vukovara nemaju svoja prava. Kninska zastava završila u pravim rukama, tzv. Ministra branitelja žalim, prodao se ljevičarskoj vladi jer su morali imati branitelja. Ova Vlada radi sve protiv branitelja, kada je riječ o njihovim pravima. Oni govore o dignitetu branitelja Domovinskog rata. Ovi koji prosvjeduju, oni bi htjeli da im država priznaje ulogu. Matić je glavni krivac što je ukinut i Ured za istraživanje komunističkih žrtava rata. Umrtvili su istraživanje komunističkih zločina kako bi posljednji svjedoci umrli.”, kazao je Hebrang.

Prisjetio se i suze u oku prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana kada je pao Vukovar ali i serviranih parola o padu Vukovara i HDZ-a.

“1991. su gurnuli parole, ako padne Vukovar past će i HDZ i Tuđman. Oni su tu priču nastavili i nakon rata. Cijela Hrvatska je izdvajala za Vukovar, a Tuđman je pokušao sve da ga spasi. Odmah sam shvatio što se događa kada sam nazvao bolnicu, bilo je to u noći kada sam mu rekao. U njegovom oku se pojavila suza i on me pitao što se može napraviti. Ja sam mu rekao mi ništa, ali Cimermanova vlada može.”, zaključio je Hebrang.


Andrija Hebrang, ratni ministar zdravstva, izdržao je jučer samo pet minuta u krugu vukovarske bolnice, nakon čega se priključio Koloni sjećanja koju je poveo Stožer: “Predstavnici vlasti izgledali su sramotno – nisu držali ruku na srcu kad je svirala himna, nisu htjeli da ih se pozdravi jer su se bojali zvižduka, a doktoricu Bosanac nisu pustili u prvi red, po čemu se najbolje vidi za koga je bila ta ceremonija!”

Hebrang tvrdi: “Milanović i Josipović su se u kolonu ugurali na silu, okruženi tjelohraniteljima, a od mise im je bio važniji ručak!”

Nagradno pitanje glasi: Jesu li Josipović i Milanović bili u Koloni sjećanja barem jedanput prije nego što su stupili na vlast?!

PRILOG: Pogledajte kako “narodna vlast” na silu ulazi u kolonu, što su im rekli gradjani i kako su policijski kombiji poslužili za skrivanje ćirilićnih ploča!

Hrsvijet.net/Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

SDA traži prekid gradnje Pelješkog mosta

Objavljeno

na

Objavio

Glavni odbor vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) u Bosni i Hercegovini u subotu je usvojio zaključak kojim od Hrvatske traži da prekine sve aktivnosti na gradnji Pelješkog mosta dok se ne utvrdi međudržavna granica kao i da revidira sklapanje ugovora s Republikom Srpskom o opskrbi plinom rafinerije nafte u Bosanskom Brodu.

Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac novinarima je nakon sjednice tog tijela u Sarajevu kazao kako je jednoglasno usvojen zaključak po kojemu je “neprihvatljivo graditi Pelješki most na štetu teritorijalnog intergriteta i suverenita BiH”.

“Prije gradnje mora se ratificirati ugovor o granici BiH i Hrvatske koji je potpisan 1999. godine pri čemu most ne smije dovoditi u pitanje pravo BiH na pristup otvorenome moru. To nije neškodljivi pristup nego apsolutna sloboda kretanja i komunikacije”, kazao je Genjac dodajući kako u SDA sada očekuju da Hrvatska svojim djelima pokazuje da kao članica Europske unije u cjelosti poštuje međunarodno pravo.

Predsjednik Glavnog odbora SDA je kazao kako imaju naznake da će njihova stajališta temeljena na ranijim zaključcima Predsjedništva BiH poduprijeti i Europska komisija. “Očekujemo potporu Europske komisije nakon što su temeljito upoznati sa svim relevantim činjenicama i dokumentima.

Očekujemo da će Europska komisija zatražiti od Hrvatske da prije angažiranja odobrenih sredstava (za gradnju mosta) riješi sporna pitanja s BiH”, kazao je Genjac dodajući kako vjeruje da će uskoro stići takve najave iz Europske komisije.

Za sporazum između Hrvatske i vlasti RS o prenamjeni infrastrukture iz Slavonskog Broda u plinovod za opskrbu rafinerije nafte u Bosanskom Brodu Genjac je kazao kako je po svojemu sadržaju protivan međunarodnom pravu i interesima BiH. “Hrvatska to mora ispraviti i dovesti u sklad s načelima međunarodnog prava po kojima se takvi sporazumi potpisuju isključivo između država”, zaključak je Glavnog odbora SDA kako ga je predstavio Genjac.

Pelješki most više ništa ne može zaustaviti!

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Željka Mitrović Jurić: Moje je djetinjstvo zaključano u 1991.

Objavljeno

na

Objavio

Fotografija uplakane djevojčice u plavom kaputiću obišla je svijet: “Moje je djetinjstvo zaključano u 1991.”

Fotografija Željke Mitrović Jurić, uplakane djevojčice u plavom kaputiću koja je iz Vukovara potjerana 1991. godine obišla je svijet.

Tada šestogodišnju Željku Mitrović Jurić i njezinih četvero sestara i braće te majku srpski su okupatori nakon pada Vukovara odveli u logor u Srijemsku Mitrovicu, odakle su poslije prebačeni u Zagreb. U Zagrebu su kao prognanici živjeli više od deset godina, dok se kao povratnici nisu vratili u Vukovar.

Željka koja je danas majka osmogodišnje djevojčice napisala je knjigu pjesama “ Moja rijeka suza“ koju je predstavila u InMagazinu Nove TV gdje je gostovao i njezin brat Antonio Okreša s tamburaškim sastavom Allegro.

Tom se prilikom prisjetila što je proživljavala prije 26 godina.

„Taj period mog života je jako težak, moje djetinjstvo je ostalo zaključano u 91. Godini. Danas sam majka djevojčice od 8 godina kojoj je teško objasniti zašto sam ja tada plakala i zašto nemam druge fotografije iz svoga djetinjstva“, kaže Željka.

Ističe kako se u tim trenucima osjećala ljubav, zajedništvo i vjera u Boga

„Za vrijeme Domovinskog rata nisam bila u skloništu, već smo cijeli rat proveli u zgradi gdje su nas obilazili mnogi branitelji. Donosili su nam slatkiše i igrali se s nama tako da mi nismo osjećali taj strah rata.

“Imali smo zaštitu i branitelje te smo znali da će nas oni sačuvati“, kaže Željka.

Na naslovnici Željkine knjige nalazi se njezina osmogodišnja kći u istom kaputiću kojeg je i ona nosila prije 26 godina.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari