Pratite nas

Pregled

(Video) Andrija Hebrang o Koloni sjećanja: Milan Kujundžić je dezerter i ima dvostruku ulogu u kampanji

Objavljeno

na

Ratni ministar zdravstva Andrija Hebrang smatra kako predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić ima dvostruku ulogu u kampanji, što je, kako je istaknuo gostujući u Bujici, pokazao i tapšanjem Ive Josipovića ovih dana u Vukovaru.

“Sad imamo četiri pet kandidata desnice, a na ovakav način se pokušava doprinijeti rušenju HDZ-ove kandidatkinje. Njemu je jasno da on ne može biti predsjednik. On nije iskren. Najviše me u životu razočarao, nije sudjelovao u Domovinskom ratu, a kada me zamolio da se bavi politikom, lagao mi je da je bio sudionik. On je dezerter i ima dvostruku ulogu u kampanji, ali se možda zaletio pa je tu tajnu vezu pokazao javno.”, komentirao je ratni ministar zdravstva Andrija Hebrang U emisiji “Bujica” rukovanje aktualnog predsjednika Josipovića s predsjedničkim kandidatom Milanom Kujundžićem u Vukovaru.

milan kujundžić i josipović kolona

Komentirao je i kako nitko ne pokušava analizirati tko je podijelio vukovarsku kolonu.

“Jasno je kako je to ćirilica, odnosno nasilno uvođenje ćirilice, što je protuzakonit čin. Tu se treba naći kompromis, a oni su na taj način razdvojili cijelu Hrvatsku. Nitko ne mrzi ćirilicu, ali najprije treba zaliječiti rane. Vukovar nije doživio niti ispriku, a kamoli kažnjavanje agresora.”, objasnio je Hebrang.

Ćirilične ploče su u Vukovaru na obljetnicu stradanja Grada-heroja bile prekrivene, što ratni ministar zdravstva smatra sramotom onih koji su ih postaviliu a sad iskrivaju od naroda.

“To je sramota da su sakrivali ploče koje su na svojoj vladi donijeli. Kakva je to vlada koja vlastita djela sakriva od naroda?”, pita se Hebrang.

Hebrang je opisao i kako je državno vodstvo jučer nasilno ušlo u kolonu, jer kako tvrdi, agresija je osnovno oružje njihovog vladanja, bilo da je riječ o fizičkoj, psihičkoj ili preko medija.

“Mi smo se isto priključili koloni, nitko ništa nije rekao. Ljudi vole onoga tko je tamo bio tada i sada. Prema vodstvu nisu pokazivali osjećaje nego indiferentnost. Jednog od ministara, ne bih ga htio imenovati sada, nitko nije gledao, oko njega je bio prazan prostor.”, opisuje Hebrang.

Prisjetio se kako je sve počelo 2000.

“Prva kolona je bila 2000. godine i bio sam u svakoj. To je najbolje što jedan domoljub može napraviti za Vukovar, a kolona je kroz godine rasla i bujala. Premijer se zbog čiste politike u predizborno vrijeme počeo pojavljivati.”, istaknuo je Hebrang.

Ivicu Račana i njegovu vladu iz 2000 Hebrang smatra početkom hrvatskog zla.

“Odnos njegove vlade prema Vukovaru je strašan. Oni su donijeli odluku o ukidanju bolnice Vukovar, smjeni doktorice Bosanac, koja je u ratu pomagala svima. Ona je u svijetu primjer humanosti i etike, a oni su govorili da ta bolnica ne treba.” “Ja sam pokrenuo popravak bolnice, i Europska unija je odobrila novac. Potrebu za Vukovarskom bolnicom je shvaćao Bruxelles, ali ne i Račan.”, objašnjava Hebrang.

Afera oko zastave dignuta bez razloga

Za aferu oko kninske zastave, koju je gradonačelnica Knina poklonila predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, Hebrang kaže da je buka dignuta bez razloga, jer je zastava završila u pravim rukama, kod Udruge “Žene u Domovinskom ratu”.

“Matić je te žene iznevjerio,a zakon nije ni blizu kakav bi trebao biti. Silovane žene Vukovara nemaju svoja prava. Kninska zastava završila u pravim rukama, tzv. Ministra branitelja žalim, prodao se ljevičarskoj vladi jer su morali imati branitelja. Ova Vlada radi sve protiv branitelja, kada je riječ o njihovim pravima. Oni govore o dignitetu branitelja Domovinskog rata. Ovi koji prosvjeduju, oni bi htjeli da im država priznaje ulogu. Matić je glavni krivac što je ukinut i Ured za istraživanje komunističkih žrtava rata. Umrtvili su istraživanje komunističkih zločina kako bi posljednji svjedoci umrli.”, kazao je Hebrang.

Prisjetio se i suze u oku prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana kada je pao Vukovar ali i serviranih parola o padu Vukovara i HDZ-a.

“1991. su gurnuli parole, ako padne Vukovar past će i HDZ i Tuđman. Oni su tu priču nastavili i nakon rata. Cijela Hrvatska je izdvajala za Vukovar, a Tuđman je pokušao sve da ga spasi. Odmah sam shvatio što se događa kada sam nazvao bolnicu, bilo je to u noći kada sam mu rekao. U njegovom oku se pojavila suza i on me pitao što se može napraviti. Ja sam mu rekao mi ništa, ali Cimermanova vlada može.”, zaključio je Hebrang.


Andrija Hebrang, ratni ministar zdravstva, izdržao je jučer samo pet minuta u krugu vukovarske bolnice, nakon čega se priključio Koloni sjećanja koju je poveo Stožer: “Predstavnici vlasti izgledali su sramotno – nisu držali ruku na srcu kad je svirala himna, nisu htjeli da ih se pozdravi jer su se bojali zvižduka, a doktoricu Bosanac nisu pustili u prvi red, po čemu se najbolje vidi za koga je bila ta ceremonija!”

Hebrang tvrdi: “Milanović i Josipović su se u kolonu ugurali na silu, okruženi tjelohraniteljima, a od mise im je bio važniji ručak!”

Nagradno pitanje glasi: Jesu li Josipović i Milanović bili u Koloni sjećanja barem jedanput prije nego što su stupili na vlast?!

PRILOG: Pogledajte kako “narodna vlast” na silu ulazi u kolonu, što su im rekli gradjani i kako su policijski kombiji poslužili za skrivanje ćirilićnih ploča!

Hrsvijet.net/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari