Connect with us

Magazin

Andrija Hebrang: Ovo što radi Pupovac u suradnji s Beogradom, podsjeća na devedesete

Published

on

Na koji način prijeteći natpisi ‘Ubi Srbina’ s ustaškim slovom ‘U’, a koji su osvanuli na tabli na ulazu u rodno selo Milorada Pupovca Donje Ceranje, zapravo najviše njemu odgovaraju u ovom političkom trenutku?

Ako je današnja Hrvatska ista kao i NDH, onda je Andrej Plenković isto što i Ante Pavelić. Je li taj Pupovčev previd glavni razlog zašto Vlada od njega traži da se ogradi od vlastite izjave?

Kakav politički legitimitet ima natpis: ‘Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom, posljedica je bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske’ ako ga se promatra bez parole ‘Ubi Srbina’?

Što je ostalo od hrvatskog antifašizma i zašto ga treba razlikovati od onog jugoslavenskog?

Je li nametanje povijesnog zaborava jedan od razloga zašto ovaj politički trenutak metodološki podsjeća na osamdesete godine prošlog stoljeća?
ma li sličnosti ovaj slučaj u rodnom selu M. Pupovca sa slučajem Saše Lekovića i navodno prepiljenih vijaka na kotačima automobila, možda i nedavne prijetnje Hrvoju Klasiću, svastika na Poljudu, kao i one eksplozije s početka devedesetih na židovskom groblju, Židovskoj općini i dr.?

Operacije KOS-a Labrador, dio šireg plana Opera, s obzirom na isti rukopis – je li moguće da se i danas događa isti oblik specijalnog rata kao i devedesetih? .. Odgovore na ova i još mnoštvo drugih pitanja pogledajte u Podcast Velebitu

Što je jugoslavenski ‘antifašizam’ i tko je i kako u njemu sudjelovao?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari