Connect with us

Iz Svijeta

Andrzej Duda: NATO bi morao ozbiljno razmisliti ako Putin upotrijebi kemijsko oružje

Objavljeno

-

Poljski predsjednik Andrzej Duda rekao je u intervjuu u nedjelju da bi ruska upotreba kemijskog oružja u Ukrajini sve promijenila i da bi NATO morao ozbiljno razmisliti o tome kako da odgovori.

Upitan bi li, da Putin upotrijebi kemijsko oružje, to bila crvena linija za NATO nakon koje se mora uključiti, Duda je rekao za televiziju BBC: “Ako upotrijebi bilo kakvo oružje za masovno uništenje, to bi potpuno promijenilo stvari”.

“Zasigurno, NATO i njegovi čelnici pod vodstvom SAD-a morat će sjesti za stol i zaista ozbiljno razmisliti što učiniti, jer tada počinje biti opasno”, rekao je.

Otkad je Vladimir Putin počeo invaziju 24. veljače, SAD je zabrinut u pogledu mogućeg uvlačenja NATO-a u širi rat s Rusijom.

Zapadni dužnosnici rekli su u petak da bi Rusija mogla upotrijebiti kemijsko oružje u Ukrajini u napadu pod “lažnom zastavom” kako bi naknadno imala opravdanje za svoju invaziju, ali ništa ne upućuje na širu upotrebu takvog oružja u ratu.

U srijedu je Washington opovrgnuo ponovne ruske optužbe da SAD upravlja laboratorijima za biološko oružje u Ukrajini nazvavši optužbe “smiješnima” te sugerirao da Moskva možda postavlja temelje za korištenje kemijskog ili biološkog oružja. (Hina)

Kriza u ruskoj vojsci: Polako se sve raspada?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari