Connect with us

Iz Svijeta

Angela Merkel priznaje pogreške Njemačke i EU-a u pogledu migrantske krize

Objavljeno

-

Njemačka i ostale zemlje EU-a predugo su ignorirale jačanje migrantske krize na vanjskim granicama Unije, rekla je kancelarka Angela Merkel za njemački list u intervjuu koji će biti objavljen u srijedu.  

“… U Njemačkoj smo predugo ignorirali taj problem i blokirali smo potrebu za pronalaženjem paneuropskog rješenja”, rekla je Merkel.

Merkel, koja je suočena s kritikama u Njemačkoj zbog usvajanja politike dobrodošlice prema migrantima prije godinu dana, također je rekla za Sueddeutsche Zeitung da Njemačka i EU moraju biti strpljive i ustrajne u suočavanju s migracijom ljudi u Europu.

Ona je to komentirala u neuobičajeno samokritičnoj analizi koja se vremenski poklopila s godišnjicom njezine poznate izjave “Mi to možemo”, navodi Reuters. Kazala je da Njemačka, koja je primila većinu od više od milijun izbjeglica/migranata s Bliskog istoka i Azije koji su stigli u EU prošle godine, pustila je Španjolsku i druge zemlje na vanjskim granicama EU-a da same rješavaju pitanje izbjeglica.

“Tada smo također odbili i proporcionalnu raspodjelu izbjeglica”, rekla je.

“Nismo pristupili problemu na primjeren način”, kazala je dodajući da se to odnosi i na zaštitu vanjske granice schengenske zone.

Njemačka kancelarka također je upozorila da se ne smije izjednačavati sve migrante s teroristima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari