Pratite nas

Pregled

Anketa hrvatskih branitelja, ili i po njima će se pamtiti zadnjih 365 dana

Objavljeno

na

Đuro Glogoški – osoba godine!

Na kraju godine, obično se pojavljuju ankete: tko je najbolji, a tko najgori. Tko je učinio iznimno dobro djelo, a tko je radio, a ništa nije uradio. Koja pjevačica je najljepša, a koja “gleda u stranu”, itd., i tako redom.

Tim povodom, u ovu se akciju uključila i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.). Naime, naši su volonteri unazad tri tjedna, diljem Lijepe naše, na ulici, u vlaku, ili putem telefona, pitali građane Republike Hrvatske , njih 555, koja je osoba za njih ličnost godine, odnosno tko je po njima najviše učinio za Hrvatsku tijekom 2014.-te, a vezano je uz politiku, gospodarstvo, sport, medije i mnoge druge grane.

Tako je “ličnost godine” postao samo jedan i neponovljivi – Đuro Glogoški, stopostotni hrvatski ratni vojni invalid, I. kategorije, jedan od organizatora prosvjeda branitelja u Zagrebu, koji je osvojio, od jedan do pet, ravnih 347 glasova. (Ostali, na žalost, nešto manje).

A iza Glogoškog su se plasirali:

 1. Nevenka Topalušić, hrvatska Junakinja Domovinskoga rata, preminula za vrijeme prosvjeda u Zagrebu
 2. Obitelj pokojnog dr. Franje Tuđmana, na čelu s gospođom Ankicom Tuđman
 3. Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH
 4. Mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački
 5. Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara
 6. Josip Klemm, dragovoljac Domovinskog rata, humanist, poduzetnik i također jedan od organizatora prosvjeda branitelja u Zagrebu
 7. Ivan Aralica, književnik, scenarista i umirovljeni političar
 8. Marijana Petir, zastupnica u europskom parlamentu, koja se bori da se Veljka Marića, nevinog hrvatskog branitelja oslobodi iz srbijanskog zatvora
 9. Marko Perković Thompson, pjevač domoljubnih pjesama
 10. Stanko Hrženjak, hrvatski vojni pilot
 11. Kristijan Milić, redatelj najboljeg hrvatskog ratnog filma “Broj 55”
 12. 13.Velimir Bujanec, voditelji i autor tv-showa “Bujica”
 13. Jakov Sedlar, redatelj, autor brojnih dokumentarnih filmova
 14. 15.Milan Ivkošić, novinar i publicist “Večernjeg lista”
 15. Prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog viktimološkog društva i Hrvatskog etičkog suda
 16. Mladen Markač i Ante Gotovina, hrvatski generali
 17. Dr. Nela Sršen, humanist i dobrotvor, kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir
 18. Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora
 19. Tihomir Dujmović, publicist
 20. Miroslav Škoro, autor i izvođač pjesme “Od kud ti pravo” i drugih domoljubnih uspješnica
 21. Akademik Josip Pečarić
 22. Josip “Joe” Šimunić, nogometaš. hrvatski reprezentativac

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Mijo Jelić: U BiH se Hrvatima sudi po jednom, a Muslimanima po drugom zakonu

Objavljeno

na

Objavio

Koje su poruke poslane s komemoracije za generala Praljka? Mogu li se očekivati nove optužnice iz Bosne i Hercegovine? Analizirali su gosti Otvorenog:
Marinko Krešić, glavni tajnik Hrvatskog generalskog zbora, Željka Antunović, bivša ministrica obrane, Višnja Starešina, novinarka i publicistica, Drago Pilsel, novinar i publicist
Zlatan Mijo Jelić, general HV i HVO-a

Emisiju u cijelosti pogledajte:

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Djevojke anđeoskog glasa ganule cijelu Hrvatsku: Uspjele smo u našoj misiji

Objavljeno

na

Objavio

Sestre Ramljak pravo su osvježenje Supertalenta. Djevojke anđeoskog glasa izborile su finale showa i uspjele u svojoj misiji.

Magičnim glasom i neviđenom emocijom sestre Ramljak sinoć su pokorile pozornicu Supertalenta.

Samozatajne djevojke iz Međugorja svojom interpretacijom duhovne pjesme “Tvoja sam i ti si moj” ganule su publiku, žiri, ali i gledatelje pred malim ekranima i zasluženo prošle u finale showa, piše dnevnik.hr

Njihov je glazbeni talent neosporan, no glazbeni izričaj koji predstavljaju netipičan je za show ovakvog tipa, pa je iznenađenje nakon ulaska u finale bilo još i veće.

“Još smo pod dojmom, nismo još ni svjesne svega. Teško je progurati se s time i narodu prenijeti vjeru i Boga, ali mislim da smo u tome uspjele i to je jedna nevjerojatna sreća. Nadamo se da ćemo to potaknuti ka boljem”, izjavila je emotivna Anamarija Ramljak nakon saznanja da je sa sestrom izborila finale najgledanijeg talent showa u Hrvatskoj.

Djevojkama je za rukom pošlo ono što mnogima ranije nije. Uspjele su popularizirati duhovnu glazbu, a upravo su se s tim ciljem i prijavile na Supertalent. “Osjećamo da je to naša misija da pokušamo prenijeti duhovnu glazbu na mlade i da im dokažemo da uz nju možeš biti potpuna osoba i osjetiti nešto posebno”, pojašnjava Darija.

Djevojke priznaju da je bilo i onih koji su bili pomalo skeptični prema njihovu odabiru da se predstave upravo duhovnom glazbom. Kažu da uvijek ima onih koji smatraju da bi u ovakvim emisijama trebali pjevati komercijalne izvođače kao što su Severina ili Nina Badrić. No takvi komentari nisu ih obeshrabrili, i to zahvaljujući bezuvjetnoj podršci koju uživaju.

“Uvijek će toga biti, ali naša najveća podrška su naši roditelji i najbliži. Imamo i veliku podršku župe”, govore sestre Ramljak. A uz podršku najmilijih od sinoć imaju i podršku cijele Hrvatske koja im je svojim glasovima to i dokazala.

Sestre Ramljak ponovno oduševile nastupom u Supertalentu (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari