Connect with us

Analiza

Ankete, ankete, …. „lude ankete“, a još je „luđi“ tko u njih vjeruje

Objavljeno

on

LJUDI, PA JE LI TO MOGUĆE? … LUDNICA…

Ankete, ankete, …. „lude ankete“, a još je „luđi“ tko u njih vjeruje. 

Tako bi se u najkraćim crtama moglo opisati Ankete i „anketare“ koji mjesecima, dan za danom iskrivljuju pravu sliku Hrvatske, iskrivljuju istinu iz samo njima znanih i neznanih razloga.

Jučer je kao „grom iz vedra neba“ odjeknula vijest, koju su prenijele TV (javne) kuće i pojedini mediji, a ta nebulozna vijest glasi:

 „Hrvatska jedina u EU zabilježila PAD ZAPOSLENOSTI u drugom tromjesečju 2016.“

To ništa ne bi bilo iznenađujuće da to nije objavio EUROSTAT, po prikupljenim podatcima „anketara“ iz RH. Mjesecima trpimo „anketno silovanje javnosti“, „podlo navijačko podmetanje“, ….. i uvijek se na kraju uvjerimo da Anketama – NE SMIJEMO VJEROVATI!

( Sjetio sam  se situacije od prije koji mjesec kad mi je „anketar“ pozvonio na vrata i pristojno i ljudski tražio informacije tj. adrese pojedinih sudionika „ankete“ koje mora anketirati u svezi zaposlenosti, tj. nezaposlenosti za koje pouzdano znam da su tog trenutka bili nezaposleni. )

( Što je „sudbina“ i slučajnost, da analitičaru cijenjenog portala Kamenjar pozvoni na vrata anketar s točno dobivenom zadaćom koga će anketirati.!? )

Da ne pratim događanja i sve promjene makroekonomskih pokazatelja u RH, još bih se i zamislio jučer kad je ta „vijest“ objavljena i zapitao: Zar je tako loše?

Obzirom da pratim sve dostupne službene podatke Institucija RH koje su mi bitne u procjenama i analizama, mogu samo reći da je ova vijest, a koju je i EUROSTAT (europski statistički ured) objavio 12.09.2016.  – LAŽ! ( zahvaljujući „našim anketama“ )

( Sve je provjereno i provjerljivo na stranicama HZZ, DZS i HZMO. Ovo nam dodatno govori da ne vjerujemo bilo čemu što je povezano s Anketama ili anketarima, osim kao „orijentir“ i ništa drugo. )

(Naime, EUROSTAT koristi metodologiju „anketne stope nezaposlenosti, a ne kao RH, uz „anketnu stopu nezaposlenosti“ i „Stopu registrirane nezaposlenosti“.)

No, da ne razmišljamo puno i ne sumnjamo u napisane riječi autora i potpisnika ovih redaka, neka slika stvarnosti – realnosti kaže dodatno tko je u pravu i komu vjerovati ili pak ne.

ukupnozap„Ljudi, pa je li to moguće?….ludnicaaaa….“

Te legendarne riječi izgovorio je pok. g. Mladen Delić, dalekog nadnevka 22.12.1983. i još su aktualne i u potpunom  skladu sa povijesnim pozitivnom gospodarskom „uzletu“ RH!

Nezabilježeno od postanka naše mlade Države, da nezaposlenost u rujnu pada, a da istovremeno raste zaposlenost…. „ Ljudi, pa je li to moguće? …. LUDNICAAAAA….“!

Ove dvije slike poviše, snimljene su sa službenih stranica (HZZ – 14:12 minuta, HZMO – 14:13 minuta) 14.09.2016. i one su GARANCIJA uspjeha RH i rasta BDP-a u trećem tromjesečju 2016., „šokantno“ većem od 3 %!

23. 09. 2016., petak, DZS će objaviti na svojim stranicama:

Stopa registrirane nezaposlenosti za kolovoz 2016. iznosi 13,0 %!

(Uzimam si za „pravo“ minornu pogrješku zbog zaokruživanja decimala)

Hrvatska ide dalje, unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

BRE or not to BRE

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari