Connect with us

Vijesti

ANSA: Papa Franjo ponovio vulgarnu riječ za LGBT osobe

Objavljeno

-

Foto: EPA

Papa Franjo je ponovno upotrijebio vrlo uvredljivu riječ za homoseksualne osobe za što se već ispričao prošli mjesec, izvijestila je u utorak novinska agencija ANSA.

Talijanski mediji pripisali su Papi riječ “frociaggine”, vulgarnog izraza na talijanskom jeziku koji se ugrubo prevodi kao “pederluk”, kada se 20. svibnja iza zatvorenih vrata sastao s talijanskim biskupima.

Prema ANSA-i, Franjo je u utorak ponovio tu riječ na susretu s rimskim biskupima, rekavši da “se pederluk osjeti u zraku u Vatikanu” i da bi bilo bolje da se mladićima homoseksualnih sklonosti ne dopusti ulazak u sjemenište.

Zamoljen za komentar te vijesti, vatikanski ured za medije uputio je na priopćenje sa sastanka u kojem se kaže da je Papa ponovio potrebu da se prigrle gay ljudi u Crkvi, no da se zadrži oprez prema njima kad postaju sjemeništarci.

Nakon što je pogrdan izraz za gay osobe upotrijebio prvi put, novine Corriere della Sera citirale su anonimne biskupe koji su bili u prostoriji i sugerirali da Papa, kao Argentinac, možda nije shvatio da je talijanski izraz koji je upotrijebio uvredljiv.

Na početku svog papinstva 2013. je rekao: “Ako je osoba gay i traži Boga i ima dobru volju, tko sam ja da sudim?”.

Neki vatikanski promatrači kažu da mu posljednji potezi podrivaju autoritet i otvaraju pitanja o njegovim stvarnim uvjerenjima i reformama koje je imao na umu za Crkvu. (H/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas