Connect with us

Reagiranja

Ante Glibota uputio pismo podrške predsjedniku Vlade gospodinu Andreju Plenkoviću

Objavljeno

-

Ante Glibota, Vice-Predsjednik Europske Akademije Znanosti, Umjetnosti i Književnosti (EASAL), uputio je pismo podrške predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, gospodinu Andreju Plenkoviću, povodom razrješenja trojice Mostovih ministara iz Vlade Republike Hrvatske.

Pismo objavljujemo u cijelosti:

Štovani Gospodine Plenković,

Jučer sam pogledao vašu izjavu na sastanku sa hrvatskim gospodarstvenicima. Bili ste izvrsni i zaista vam čestitam na konsekventnosti, odmjerenosti i konačno gdje pokazujete i vašu osobnu viziju budućnosti Hrvatske države,  koja dobiva u vama izglednu budućnost u primjernoj i uravnoteženoj nadi prema boljitcima!

Dakako, danas još i više, takova nadanja postaju evidentnija, u činu koji ste pokazali, u hrabroj odluci da razrješite ove Mostove ministre. Snaga, trezvenost i hrabrost izviru u ovom današnjem činu, na čemu vam hrvatski građani mogu samo čestitati!

Tome je trebao doći kraj i to je očito bilo samo pitanje vremena, kojeg ste sami izabrali i mislim da niste pogrješili u vašem izabranom momentu. Vašom gestom ste zorno pokazali da ne želite ni ucjene kao i skretanja sa vaše zacrtane trase i stila transparentnog vladanja. Konačno, pokazali ste hrabrost i politički instinkt, vidno pokazujući, da ovog puta imamo misaonog čelnika Vlade, što sam osobno već i davno naziraio i to napisao, ali ste ovim činom to zaista i jasno potvrdili.

Vi znate i moje gledanje i rezerve spram vašeg Povjerenstva, ali to me ne sprijačava da vam unotač svemu, čestitam na ovoj državničkoj gesti, kojom ste pokazali da imate političke mudrosti i snage da dovedete sve u upitnost, kad se trećerazredni političarčići bave problemima njihovih osobnosti ili njihovim infantilitetima, a manje o državnoj politici i javnim boljitcima.

Samo nastavite tim vašim putem i hrvatski narod će biti iza vas i uz vas, u to sam duboko uvjeren!

Ovim vam pismom svjedočim sve moje simpatije u vašim političkim putanjama prema konsolidaciji jasne hrvatske državne strategije i nadam se, brzog blagostanja i demografskog oporavka…

Još jednom od sveg srca moje čestitke i srdačni pozdravi, uz jedan zdušni Bravo!

S izrazima štovanja,

Ante Glibota, Paris, 27. travnja, 2017.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari