Pratite nas

Reagiranja

Ante Glibota uputio pismo podrške predsjedniku Vlade gospodinu Andreju Plenkoviću

Objavljeno

na

Ante Glibota, Vice-Predsjednik Europske Akademije Znanosti, Umjetnosti i Književnosti (EASAL), uputio je pismo podrške predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, gospodinu Andreju Plenkoviću, povodom razrješenja trojice Mostovih ministara iz Vlade Republike Hrvatske.

Pismo objavljujemo u cijelosti:

Štovani Gospodine Plenković,

Jučer sam pogledao vašu izjavu na sastanku sa hrvatskim gospodarstvenicima. Bili ste izvrsni i zaista vam čestitam na konsekventnosti, odmjerenosti i konačno gdje pokazujete i vašu osobnu viziju budućnosti Hrvatske države,  koja dobiva u vama izglednu budućnost u primjernoj i uravnoteženoj nadi prema boljitcima!

Dakako, danas još i više, takova nadanja postaju evidentnija, u činu koji ste pokazali, u hrabroj odluci da razrješite ove Mostove ministre. Snaga, trezvenost i hrabrost izviru u ovom današnjem činu, na čemu vam hrvatski građani mogu samo čestitati!

Tome je trebao doći kraj i to je očito bilo samo pitanje vremena, kojeg ste sami izabrali i mislim da niste pogrješili u vašem izabranom momentu. Vašom gestom ste zorno pokazali da ne želite ni ucjene kao i skretanja sa vaše zacrtane trase i stila transparentnog vladanja. Konačno, pokazali ste hrabrost i politički instinkt, vidno pokazujući, da ovog puta imamo misaonog čelnika Vlade, što sam osobno već i davno naziraio i to napisao, ali ste ovim činom to zaista i jasno potvrdili.

Vi znate i moje gledanje i rezerve spram vašeg Povjerenstva, ali to me ne sprijačava da vam unotač svemu, čestitam na ovoj državničkoj gesti, kojom ste pokazali da imate političke mudrosti i snage da dovedete sve u upitnost, kad se trećerazredni političarčići bave problemima njihovih osobnosti ili njihovim infantilitetima, a manje o državnoj politici i javnim boljitcima.

Samo nastavite tim vašim putem i hrvatski narod će biti iza vas i uz vas, u to sam duboko uvjeren!

Ovim vam pismom svjedočim sve moje simpatije u vašim političkim putanjama prema konsolidaciji jasne hrvatske državne strategije i nadam se, brzog blagostanja i demografskog oporavka…

Još jednom od sveg srca moje čestitke i srdačni pozdravi, uz jedan zdušni Bravo!

S izrazima štovanja,

Ante Glibota, Paris, 27. travnja, 2017.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Otkazani letovi jugoslavenskog zrakoplova SOKO G-2 Galeb iznad Pule

Objavljeno

na

Objavio

U zračnoj luci Pula otkazani su najavljeni trenažni letovi jugoslavenskog zrakoplova SOKO G-2 Galeb koji su se od vikenda pa sve do 18. veljače trebali odvijati nad Pulom. Imali su sve potrebne dozvole, ali sve je otkazano zbog brojnih negodovanja.

Imali su sve potrebne dozvole, ali sve je otkazano zbog negodovanja braniteljskih udruga, a i zrakoplov je imao kvar pa jučer nije ni mogao letjeti. Kazao je to direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo, za JutarnjiList

– Ovaj zrakoplov nije letio, a otkazani su i drugi planirani letovi zbog toga jer ima kvar i ne može poletjeti. Osim toga, zrakoplov JNA-a bude neke loše uspomene, kazao je Radmilo.

Do zrakoplova i vlasnika Ede i njegove ekipe na samom se aerodromu nije moglo doći piše Jutarnji, a  tajanstveni vlasnik, koji nije htio govoriti ništa za medije, samo je rekao „Nemam komentara“.

Ono što je poznato je da zrakoplov danas napušta Pulu, a riječ je o avionu koji se vrlo često koristio za školovanje vojnih pilota u bivšoj državi.

Jutarnji doznaje da je član slovenskog avijatičkog kluba Aquila Air Adventures te da je avion već duže vrijeme u vlasništvu tajanstvenog Ede, ali i da ima više starih aviona u svom „voznom parku“.

Slovenski jugonostalgičari lete iznad Pule!?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Ured predsjednice odbacio Radeljićeve tvrdnje

Objavljeno

na

Objavio

Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u subotu je odbacio tvrdnje njezina bivšeg savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića da je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću predsjednica obećala da neće koristiti termine ‘velikosrpska agresija’ ili ‘genocid u Srebrenici’, poručivši da je ispod svake razine ponovno odgovarati na pitanja oko kojih nema nikakve dvojbe.

“Ispod svake razine je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i nitko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje”, izjavila je glasnogovornica Ureda predsjednice Ivana Crnić na upit medija o izjavi Mate Radeljića.

On je za RTL izjavio da je predsjednica Vučiću dala obećanje da neće koristiti termine “velikosrpska agresija” i “genocid u Srebrenici”.

RTL je pitao Radeljića na koga je predsjednica mislila kada je danas, odgovarajući na pitanja novinara o izjavi koju je svojedobno dala da je „Za dom spremni” povijesni hrvatski pozdrav, rekla da je pogriješila i to zato što joj je to više puta rekao netko od njezinih savjetnika.

“Ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli”, kazao je Radeljić za RTL.

Potom je postavio pitanje je li joj netko od njezinih savjetnika rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića da nalog da se ni u jednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru ne smije spomenuti pojam velikosrpske agresije niti genocida u Srebrenici.

“Osobno mi je nakon posjeta Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike”, kazao je Radeljić.

Ustvrdio je da predsjednica niti u jednom svom govoru nakon posjeta predsjednika Srbije Vučića Hrvatskoj nije spominjala te termine. No, u međuvremenu su neki mediji istražujući došli do zaključka da to nije istina i da je predsjednica govorila ‘velikosrpska agresija’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari