Connect with us

Hrvatska

Ante Nazor: Mladić je odgovoran i za brojne zločine u Hrvatskoj

Objavljeno

on

Ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor u N1 studiju uživo komentirao je početak dvodnevnog saslušanja u žalbenom postupku u slučaju Ratka Mladića, nekadašnjeg vojnog čelnika bosanskih Srba, kojemu je u Haagu izrečena doživotna kazna za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine.

Nazor je naglasio kako je sve što se događalo u BiH samo bio nastavak politike i postupaka Ratka Mladića tijekom rata u Hrvatskoj.

„Vidjelo se to od početka po njegovim nastupima, po prijetnjama, po bahatosti, da je nesumnjivo bio glavni čovjek u 9. korpusu korpusu JNA, s ciljem ne deblokade JNA u hrvatskim gradovima kako su tvrdili, već zauzimanjem tih gradova u okviru veliko srpske politike“, rekao je Nazor i dodao da za to postoji brojna dokumentacija poput njegovih potpisa na naređenja za napade na Šibenik 16.09.1991. te Biograd i Zadar.

Posebno je zanimljiv jedan razgovor između Mladića i generala Uzelca, u kojem ovaj Mladiću naređuje napad.

„ Ako imaš avijaciju tuci Biograd, to su sve ustaše iz 71. tamo, osvojite mi taj Biograd, to nikad nije bila hrvatska zemlja, pa nije valjda dobio ime po Zagrebu, govorio je Uzelac dok je Mladić odgovarao s Razumem, generale“, prepričava Nazor.

Na pitanje zašto Mladićevi zločini u Hrvatskoj nikad nisu bili predmet optužnica, rekao je da on samo može zaključiti da je povijest jedno, a pravosudni procesi drugo.

„Nažalost, to se mnogo puta pokazalo tako, ali nikakve sumnje u to tko je Mladić bio i što je radio u Hrvatskoj, nema“, zaključio je Nazor.

Nazor: Da nije bilo Hrvata u BiH teško bi se obranila Hrvatska ali isto bez Hrvata iz Hrvatske sigurno ne bi postojala BiH

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari