Pratite nas

Vijesti

Ante Nobilo slijedi Mesićevu taktiku blaćenja žrtava

Objavljeno

na

Vladimir Šeks optužuje Antu Nobila da je znao da KOS priprema likvidaciju Franje Tuđmana i Josipa Manolića, i da su mozak operacije činili pripadnici terorističke grupe “Labrador”. Znamo da je to laž i da su Udba ili KOS odlučili smaknuti Tuđmana ne bi ga spasio nitko.

Vlada RH pričekala je da Bundestag ratificira naš ugovor sa EU i onda postavila niz ograničenja za uhidbene naloge EU – veli nam njemački parlamentarac Gunther Krichbaum. Zoran Milanović izigrao je najmoćniju članicu EU. Hrvatsku vode naši neprijatelji.

Već stotinu godina imamo trend blaćenja žrtava, za potrebe opravdavanja zločina. Židovi u logorima bili su buržoazija, nesretnici na Križnom putu bili su gubitnici, branitelji Vukovara rušitelji poretka, a žrtve Srebrenice islamski fundamentalisti.

Pokradena nafta

[dropcap]A[/dropcap]nte Nobilo tvrdi da je Stjepan Đureković bio agent Zapadne Njemačke. Nobilo sebe promovira u eksperta koji zna kako je Zapadna Njemačka dolazila do informacija u inozemstvu, kao da je bila republika u Jugoslaviji. Što se događalo u Ini, cijeli je svijet znao preko crnog novca koji se izvlačio za potrebe komunističke elite, pa i za crne operacije, poput ubojstava hrvatskih domoljuba. Znali smo da nešto ne štima i po par-nepar redovima na Ininim benzinskim postajama. Arapske zemlje zalijevale su nas naftom, a nafta je na crno odlazila dalje i punila džepove korumpirane političke elite. Da je Đureković radio za Nijemce, ne bi tiskao svoje knjige u nekakvoj jadnoj udbaškoj tiskari u Bavarskoj, gdje je svoju brošuru ovjekovječio i Vladimir Šeks. Udbaške tiskare i “emigrantske” novine pod kontrolom Udbe imale su zadaću blaćenja emigracije i hrvatske nacionalne ideje. Naprotiv, zapadni Nijemci bili su oprezni i nisu formirali klasičnu agenturu u Jugoslaviji, koja se u sklopu Hladnog rata gledala kao saveznica protiv Sovjetskog Saveza. Zapadna Njemačka otvorila je svoja vrata našim radnicima i tako dozvolila poplavu jugoslavenske agenture na svome tlu. Što se događa u Jugoslaviji, Nijemci su znali preko svoje diplomacije, preko svoje trgovačke mreže, i preslušavajući bez prisile pojedine gastarbajtere, nakon što bi stigli na rad. Nijemci su preko vlastite arhive o jugoslavenskoj agenturi na svome tlu, svim tim švercerima, trgovcima kvalifikacijama, običnim uličnim džeparošima i jeftinim cecama, složili vjerodostojnu sliku Jugoslavije. Koliko pamtim, Njemačke tajne službe nisu ubile nikoga na tlu Jugoslavije, pa niti pripadnike terorističkih crvenih brigada, kada su se sklanjali u Beograd i u Zagreb. S druge strane, jugoslavenska tajna policija počinila je niz svirepih ubojstva na njemačkom tlu. Stoga je Njemačka znala koja stoka vlada u Jugoslaviji. Mogu svi udbaši zamijeniti svoje “partizanske” kape sa šeširima, ali znamo da je to gluma i da su bili teški primitivci. Kasapini! Svakom kretenu koji slavi zločinca Josipa Broza Tita i brani njegovo ime na Kazališnom trgu, treba podastrijeti nevjerojatnu činjenicu da su ubojice Udbe i Partije u inozemstvu pobila više osoba nego sovjetski KGB!

Tužitelj ili krivotvoritelj?

Ante Nobilo pripadao je jugoslavenskim strukturama, pa ih pokušava dignuti na visok civilizacijski nivo. Nobilo nije značajno stršio u uvjetima horizontalne represije, ali možete zamisliti koliko je rigidan bio u svojim prvim dužnosničkim danima. Kada se dokazivao Partiji i Titu. Nobilo proziva njemačko pravosuđe za pristranost, relativizira zločine Udbe, kompromitira Vladimira Šeksa, daje političke ocjene i kvalifikacije. A ono, haaški Tribunal iznosi sumnju da je Nobilo falsificirao dokaze u slučaju Tihomira Blaškića, što na određeni način repozicionira Nobila prema obavještajno-kriminalnom podzemlju. Ako je to istina, Nobilu ne možemo baš ništa vjerovati. Zanimljivio, Artukovićev sin pokrenuo je u SAD tužbu kojoj tvrdi da je presuda protiv njegovog oca donesena na temelju lažnih papira. “Zakon Perković” poznat i kao “Zakon ubojica” zapravo štiti kriminalce i jugoslavensku političku elitu. Udba je ubijala mimo važećih zakona SFRJ – svako političko ubojstvo Jugoslavije formalno i neformalno bilo je zločin, kriminal. Dakle, djelovanje Udbe nije nikakav politički šminkeraj – u svim svojim oblicima uklapa se u takozvano jugoslavensko obavještajno-kriminalno podzemlje. Ubojstvo Stjepana Đurekovića dogodilo se zbog velikih provizija i muljaža oko nafte, što je Đureković trebao preuzeti kao svoj grijeh a da novci odu drugima. Primitivno mafijaško ubojstvo, svirepo, monstruozno,  prezentira se kao političko. Nobilo svemu pokušava dati viši aureol, ali to ne prolazi – stoka ostaje stoka. Kriminalce trebamo tretirati kao kriminalce, bez obzira jesu li radili za Komitet ili za nekog korumpiranog komunističkog kretena osobno.

Nobilo je hapsio!

Dugi niz godina mnogi se zločini pokušavaju zaodjenuti u antifašizam, što bi trebalo zakonski sankcionirati. Nobilo se ovih dana prilično raspričao za jednog pravnika. To nije karakteristika udbaša, ali nema nikakve dvojbe da je Nobilo pripadao jugoslavenskim strukturama, reklo bi se bez ostatka. Nije ubijao, ali je izvršavao naloge druge vrste. Nobilo je bio tužitelj u slučaju Andrije Artukovića, što se moglo dati samo onome činovniku u kojeg su Partija i Udba imali bezgranično povjerenje. Pa i da sve napisano nije točno, Nobilo nije jedan od nas, bez obzira što se u posljednje vrijeme pokušava zgurati među raju. Ako dođe do lustracija, one svakako trebaju zahvatiti Antu Nobila i slične osobe. Nobilo nabraja slučajeve koji ga prezentiraju kao prikrivenog hrvatskog domoljuba, koji eto ima manu da se strogo drži zakona. Danas očajnički nabacuje predmete koje je tajio, kao da sam želi izbjeći izručenje nekom tribunalu. Nobilo veli da je nadnevka 1. prosinca 1990. kao dežurni u zagrebačkom Okružnom sudu, imao u rukama letak potpisan od strane Tuđmana, Manolića i mlađeg Bobetka, kojim se pozivaju Hrvati da fizički spriječe planirano “događanje naroda” – miting Šolevića u Zagrebu, i da nije pohapsio Tuđmana (on je hapsio!) i ostale jer za to nije bilo pravne osnove. A to je vrijeme bliske suradnje Tuđmana, Manolića i Perkovića – posljednja dvojica usko su surađivala s tužiteljstvom. Kada je pokrenuo proces protiv Tuđmana zbog njegovog narušavanja zabrane istupanja u Javnosti, Nobilo je našao pravnu osnovu i totalitarnu osnovu: sam instrument zabrane javnog istupanja. Pravnu i ljudsku osnovu slijedio je jučer sudac Dobronić sa svojom presudom protiv devizne klauzule i promjenjive kamate. Danas su neprijateljski letci banaka – Ante Nobilo je strašilo iz naše ružne povijesti. Ovih se dana pitam jeli Nobilov lobi kreirao “Zakon Perković” samo zato da bi Nobilo i njegovi pajdaši imali posla. I da bi se održali na političkoj sceni. Gledano od 18. stoljeća na ovamo, nije se razvijao Hrvatski Sabor, nego susjedna tiskara. Sabor se pretvorio u udbašku tiskaru iz Bavarske, u kojoj je Vladimir Šeks tiskao svoje “brošure”, koje će poslužiti kao osnova za zakonitu pljačku.

Sumnjivi zapisnici za sumnjivu povijest

Vladimir Šeks optužuje Antu Nobila da je znao da KOS priprema likvidaciju Franje Tuđmana i Josipa Manolića, i da su mozak operacije činili pripadnici terorističke grupe “Labrador”. Znamo da je to laž i da su Udba ili KOS odlučili smaknuti Tuđmana ne bi ga spasio nitko.  Nobilo opet kaže da je “kao tužilac” vodio akciju uhićenja labradorovaca. “Zaboravio je (Šeks) da sam sa istražnim sucem vodio istragu, pronašao na Sljemenu i u Zagrebu bunkere s uskladištenim oružjem i eksplozivom namijenjenim terorističkim akcijama u Hrvatskoj i Zagrebu posebno. Ali isto tako zaboravio je da sam ja saslušao pripadnike hrvatske državne sigurnosti – članove grupe Labrador. Zaboravio je da su neki od pripadnika meni sve ispričali, uključujući i izvorno agente Udbe iz Osijeka, koji su stvorili HDZ. O tome postoje potpisani zapisnici. Postoje i živi svjedoci. Treba li dalje. Tu ću stati. zasad” – Nobilo time prijeti Šeksu da će ga kompromitirati ako Šeks ne prestane kompromitirati njega, Nobila. Dobro je za nas ostale kada se dva aparatčika dohvate. Kaže se da je “neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelj”, ali tko može akceptirati Nobila samo zato što je u sukobu sa Šeksom. Zašto su se agenti Udbe iz Osijeka ispovijedali Nobilu? Perkovićevom prijatelju! I još potpisivali zapisnike! Tko nam garantira da to nisu bile krivotvorine? I zašto se Nobilo u tom slučaju nije držao pravne osnove i podigao tužbu protiv agenture?

“Labrador” i “Janjičar” su obmane

Da shvatite kontekst “Labradora”, moram vas podsjetiti na svjedočenje Mustafe Čandića na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haagu. Beograd je imao snažnu doušničku mrežu u službama sigurnosti RH. KOG – kontra operativne grupe u kolovozu 1991. minirale su urede i molitvenu dvoranu židovske općine u Zagrebu, kao i židovski dio groblja na Mirogoju. U RH je i danas aktivna agentura kojoj je zadaća komromitirati Hrvatsku i Hrvate. Javnost je 90-tih obmanuta nekakvom bajkom o Labradoru – Nobilo ima svoju verziju. Nobilo se pokušava prikazati kao osoba koja je riješila stranu mrežu, a beogradska agentura nesmetano je nastavila svoje djelovanje u RH. Veću štetu od bombaša načinili su agenti za specijalni rat, ubačeni u državne strukture, medije i društvene asocijacije. Nikada razjašnjeni “Labrador” poslužio je kao dimna zavjesa za beogradsku agenturu i petu kolonu u RH. Lažna Perkovićeva evidencija “Janjičar” imala je za funkciju skrivanje udbaške mreže. Široka skupina nametnika u Obavještajnoj zajednici imala je računicu da prihvati obmanu, jer su udbaši i novi krkani tako prikazivali da nešto rade. Nobilo je neki dan izjavio kako Perković nije razotkrio niti jednog svog čovjeka. Sama ta činjenica trebala bi biti dovoljna da ga zatučemo bez suđenja. Sumnjivi likovi u strukturama RH nesmetano su sabotirali protuobavještajnu zaštitu RH. Knjiga “Urota Blaškić” Jasne Babić govori o referentnoj Zavjereničkoj skupini iz Sesvetskog Kraljevca. Riječ je o druženju jugoslavenskih obavještajaca, od Bjelovara i Koprivnice, do Sesvetskog Kraljevca i Brestja, pa sve do Karlovca i Duge Rese. Željko Peratović tvrdi ovih dana da je Josipa Perkovića i Jozu Radoša povezao Ante Damjanović. Mišljenja sam da Damjanović nije radio za Udbu, nego je prišao “Zavjereničkoj skupini” nakon što je odstranjen iz SIS-a, zbog nerazjašnjenih odlazaka u BiH. Bivši nacionalista prišao je Perkoviću i Nobilu, da bi u konačnici stao uz Vesnu Pusić. Radoš je u Saboru žestoko branio “Zakon Perković”, kao da mu o njemu ovisi život.

dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Krvnici Karadžić i Mladić žderu prasetinu u Haagu

Objavljeno

na

Objavio

Prije dva dana bili smo svjedoci opskurne kazališne predstave koju je uz pomoć svojih odvjetnika Tribunalu u Den Haagu i publici priredio balkanski mesar, krvnik i zločinac optužen za genocid i etničko čišćenje, Ratko Mladić. 

Kako bi izbjegao čitanje presude, taj ljudski šljam kojega Srbi nazivaju „narodnim herojem“ (to mogu samo oni, nitko drugi) Ratko Mladić, poduzeo je sve: od kuknjave zbog lošeg zdravlja, do pokušaja prekida zasjedanja galamom i na kraju napuštanjem sudnice, u nadi da će izricanje biti odloženo. Međutim, za divno čudo, ovoga puta Sudsko vijeće nije nasjelo i krvniku je pročitana osuđujuća presuda i to najteža – doživotna robija. Mada i 10 takvih kazni ne bi bile dovoljne za krvnika tog kalibra, žene iz Srebrenice i preživjele žrtve njegovih pokolja zadovoljne su što su doživjele kakvu-takvu zadovoljštinu.

Kako pišu srbijanski mediji s ponosom veličajući glavne protagoniste genocida u B i H Radovana Karadžića i Ratka Mladića – jer genocid je u zadnjih 150 godina sastavnica srpske nacionalne ideologije i ponos nacije, ili točnije pretežitog dijela te nacije – dvojica krvnika provela su večer uoči izricanja presude Mladiću u gozbi, odnosno krkanju prasetine, a povodom slave Radovana Karadžića „Aranđelovdana“. (http://www.alo.rs/ratko-i-radovan-jeli-pecenje-pred-presudu/132406).

Kojemu se to bogu klanjaju i u što vjeruju monstrumi poput njih zna valjda samo Srpska pravoslavna crkva koja poslovično, već stoljećima prednjači u ideologiji genocida i osvajanja zemalja drugih naroda, što je protivno i Bogu i kršćanskoj vjeri.

I ne samo to. Srpska pravoslavna crkva tradicionalno posvećuje krvnike, koljače i zločince, pa je za očekivati da u dogledno vrijeme i ova dvojica monstruma postanu njezini „svetitelji“ (kao što su već postali fašist, antisemit i antikrist Nikolaj Velimirović Žički, njegov kolega također fašist i zločinac Joanikije Lipovac, četnički koljači Milorad Vukojičić Maca, Slobodan Šiljaki mnogi drugi). Četnički vođa i koljač Draža Mihailović već se s njima nalazi na ikonama Srpske pravoslavne crkve, a to je siguran put ka „posvećenju“. Dakle, to je kod njih tako. I tu pomoći nema.

Nakon što se nakrkao prasetine (s Radovanom) i nalokao brlje, krvnik Mladić se ujutro pojavio pred Sudskim vijećem žaleći se na visoki krvni tlak. U njegovu korist lagali su, naravno i odvjetnici koji ga brane, ali provjerom je utvrđeno da se nikako ne radi o kritičnom stanju i da je tlak zločinca Ratka Mladića normalan (unatoč krkanju prasetine).

Tako je taj ljudski smrad na kraju ipak osuđen, nažalost, bez spominjanja brojnih masovnih zločina što ih je počinio u Hrvatskoj. Kakva-takva zadovoljština za narod iz Srebrenice, ali daleko je to od pravde.

Srbija likuje što je još jednom kilavi i nemušti Haag zažmirio i nije pogledao istini u oči, te izbjegao dati joj zasluženo mjesto u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Birokratima u Den Haagu najvažniji su, naravno, interesi velikih sila koje u vuku konce u Tribunalu.

Nama pak ostaju Dodik, Vučić, Dačić, Vulin, Šešelj i ostala srpska bagra sastavljena od nekoliko milijuna sljedbenika Ratka i Radovana, kojima su krvnici i izvršitelj genocida nacionalni junaci i ponos!?

Daj Bože da ne bude tako, ali svi su izgledi da će s njima ipak imati posla i naša djeca.

Zlatko Pinter

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

Objavljeno

na

Objavio

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu donio je nepravomoćnu presudu Ratku Mladiću i odredio mu doživotnu kaznu zatvora za Ratka Mladića.

Ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, osoba čije je ime postalo sinonimom za najteže ratne zločine počinjene na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, konačno se danas suočio s pravdom na koju se čekalo više od dva desetljeća.

Haški sud proglasio ga je, između ostalim, krivim za genocid te osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Raspravno vijeće Haškoga suda u utorak je proglasilo krivim zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora

 

Mladić je proglašen krivim za deset od 11 točaka optužnice. Oslobođen je odgovornosti za prvu točku koja ga je teretila za genocid u šest općina istočne BiH jer je vijeće utvrdilo da zločini počinjeni u tim općinama ne predstavljaju genocid. Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici, za progon, istrebljenje, ubojstva, deportacije i nečovječna djela kao zločine protiv čovječnosti te za ubojstva, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje pripadnika UN-a za taoce kao ratne zločine. Zločini su se događali na području BiH od 1992. do 1995.


Ratko Mladić je zbog ometanja postupka izbačen iz sudnice. Pogledajte trenutak izbacivanja Ratka Mladića iz sudnice:

 

General Rahim Ademi: Mladićev veliki vojni poraz kod Šibenika

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari