Pratite nas

Pregled

Ante Prkačin: ‘Crveni su učinili najviše zla u povijesti čovječanstva!’

Objavljeno

na

Prihvaćam TV sučeljavanje s Vojislavom Šešeljem! Točno je, zvao me Milomir Marić iz Srbije i ponudio da se pred televizijskim kamerama sučelim s Vojislavom Šešeljem – potvrdio na Z1 televiziji general HOS-a Ante Prkačin, a voditelj dodao da će se i kamere Bujice priključiti spektaklu.

“Meč prihvaćam rado! Bez rezerve,“ kaže Prkačin i otkriva da da ga je Marić pitao: “Jel’ bre, jel’ ti to mene zamajavaš ili ćemo da radimo? Jel’ smeš ti da dođeš u Srbiju?“

Na to sam mu odgovorio da ne znam smijem li u Srbiju, al’ znam da vojvoda ne smije u Hrvatsku. Pa sam predložio da se meč zakaže na Mohačkom polju, na neutralnom terenu – nastavlja Prkačin i dodaje: – Vrlo ću rado otići na meč u Mađarsku, a za to imam nekoliko razloga. Mi Hrvati smo čudnovat narod… Nigdje toliko samozatajnih i pametnih ljudi, toliko znalaca koji šute i ne vole se isticati, ali i neznalica koje vole javno blebetati! Bojim se da taj izazov ne prihvati netko od naših papaka, pa ćemo popušiti! Ja taj meč izgubit neću i jedva ga čekam! Za meč se ne spremam i važno je samo da mi nitko od naših ne ide pomagati. Idem braniti hrvatsku istinu, a Šešelj predamnom mora braniti srpske laži!

General HOS-a veliki dio nastupa u Bujici posvetio je demontaži Josipa Broza i njegove “antifašističke borbe“: – Tito za mene nije bio samo zločinac, on je bio zlo kakvo se Hrvatima nikada nije dogodilo… Crveni su učinili najveća zla u povijesti čovječanstva! Oni su nadmašili Hune, Avare, Mongole i sve živo… Crveni su svugdje činili zločine, a ispada da su jedino hrvatski crveni bili “dobri“…

Srbi su ubijali kulturnije na Ovčari ’91. nego što su to činili Titovi komunisti 1945. godine, kada su ranjenike iz zagrebačkih bolnica pobili čekićima – brutalan je bio Prkačin.

Osvrnuo se i na Stazićeve saborske upite o Bosni, ali i  veličanje Tita: – Zauzeo je pozu. O je tako zadovoljan, on tako uživa sam u sebi, svjestan da je pokupio svu pamet ovoga svijeta… A govori budalaštine! Staziću umjesto odgovora, treba dati toplomjer da mu izmjerimo temperaturu!

“Hrvatski političar koji ne zna nacionalnu povijest, nek’ se ne petlja u nacionalnu politiku,“ savjetuje Prkačin Staziću i sličnima te dodaje: “Neka raspravljaju o porezima, prirezima, zarezima i znakovima pored auto ceste! Može Stazić ići u onu ‘trešnjicu’, ‘višnjicu’ ili gdje je već radio, ali čim dodatkne politiku, on nema pojma, zijeva k’o som!“

Komentirao je i Josipovićevu izjavu o fratrima sa Širokog brijega kao “legitimnom vojnom cilju“: – To je skandal! Tako nešto jedan pristojan čovjek nikada ne bi rekao. On nije Hrvat, niti će to ikada biti i što je najveće zlo, umjesto da se Josipović primiče Hrvatima, on postaje sve veći i veći mrzitelj! Samo kreten može izreći to što je on rekao! Moraš biti jako bahat i samopouzdan da bi tako nešto izjavio. To se partizanska žgadija prije 15 godina nije usudila pričati. Njima je netko napuhao jedra nevjerojatnim vjetrom…

Posebnu poruku Ante Prkačin poslao je gradonačelniku Zagreba, koji je 08. svibnja položio vijence i zapalio svijeće “osloboditeljima“: – Poručujem Milanu Bandiću da teret ustaštva koji tlači njega i njegove drugove, prenese na mene!

General se nakon toga okrenuo u kameru i rekao: – Dragi moj Milane, ti nisi ustaša, nitko tvoj to nije bio! Moj otac je bio ustaša u onome ratu, njegova braća su bili ustaše, a ja sam vodio ustašku vojsku u ovome ratu, jer HOS je nasljednik ustaške vojske! Pogledajte Emisiju

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

General Jurković primljen u Međunarodnu kuću slavnih

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Siniša Jurković primljen je u Međunarodnu Kuću slavnih (International Fellow Hall of Fame) National Defence Universityja iz Sjedinjenih Američkih Država, a priznanje mu je uručeno na svečanoj inauguraciji koja je održana u utorak, 25. lipnja 2019. u Tartu, Estoniji, priopćio je MORH

Ovakvo veliko priznanje su uz generala Jurkovića primili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je u svibnju 2018. svečano primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a (International Fellows Hall of Fame US Army War College) te general-zbora Drago Lovrić i general-bojnik Gordan Čačić na National Defence Universityju.

Zahvalivši na ovom priznanju, general Jurković istaknuo je: “Ovo je izuzetna čast i priznanje za moj rad i ono što je najvažnije, poticaj da i dalje predano i motivirano služim svojoj domovini. Na kraju, ovo je priznanje za Republiku Hrvatsku, Ministarstvo obrane, Hrvatsku vojsku i Hrvatsku kopnenu vojsku “, kazao je general Jurković koji je u Međunarodnu kuću slavnih primljen zbog svojih postignuća na funkcijama koje je obnašao u Hrvatskoj vojsci.

Naime, program Međunarodne Kuće slavnih osnovan je 1999. godine, a njegova je svrha kroz transparentan odabir, odati priznanje međunarodnim polaznicima National War Collegea za postignuća na nacionalnoj razini ili u međunarodnom okruženju.

General-bojnik Siniša Jurković pohađao je i završio National War College od svibnja 2015. do lipnja 2016. godine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Miroslav Škoro otkazao koncert za obljetnicu VRO ‘Oluja’ u Kninu

Objavljeno

na

Objavio

Menadžer Miroslava Škore Miljenko Ćurić jučer je već rano ujutro bio u pogonu. Morao je gradskim vlastima u Kninu javiti da Škoro, s obzirom na novonastale okolnosti, na proslavi Oluje ipak neće pjevati u njihovom gradu.

Još prošle godine dogovoreno je da Škoro 5. kolovoza bude glavni izvođač na koncertu koji će se održati na središnjem kninskom trgu, ali popularni je pjevač odustao zbog ulaska u izbornu utrku.

Morao sam obavijestiti zamjenicu gradonačelnika Kristinu Perić da Škoro neće moći 5. kolovoza nastupiti u Kninu. Nakon objave kandidature za predsjednika Republike, Škoro je donio odluku da taj dan neće imati koncert nigdje u Hrvatskoj, zato što ne želi da se ovaj veličanstveni hrvatski praznik na bilo koji način povezuje s predstojećim izborima – rekao je Ćurić za Novi list.

Gradonačelnik Knina Marko Jelić nije očekivao ovakav razvoj događaja.

Ne znam je li se prošle godine, kad smo sa Škorom dogovorili koncert, on planirao kandidirati za predsjednika Republike. Izrazito se protivim miješanju proslave Oluje s bilo kakvom politikom i izborima. Zato vjerujem da nije bilo razloga da Škoro ne dođe 5. kolovoza u Knin i normalno odradi koncert koji naš grad financira. S njegovom se kandidaturom za nas apsolutno ništa nije promijenilo. Možda je Škoro bio pod stanovitim medijskim pritiskom. Ali, postupio je kako je smatrao potrebnim i odabrao svoj put. Nema problema – kazao je Jelić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari