Connect with us

BiH

Ante prvi put na Starom mostu

Objavljeno

on

Nova epizoda serijala “Perspektive” Radija Slobodna Evropa, koja je emitirana sinoć na BHT-u, ponudila je iskorak u odnosima i razmišljanjima mladića koji se nametnuo kao glavni akter priče iz Mostara, piše Oslobođenje.

Srednjoškolac Ante prvi put se popeo na Stari most i popio kavu u restoranu koji gleda na njega.

Nisam se osjećao neugodno, niko mi nije dobacivao niti sam išta primijetio. Sve je normalno, nisam mislio da sam drugačiji od ostalih ljudi, drago mi je što sam bio na Starom mostu. Uglavnom, uklopio sam se. Nisam osjećao nikakvu razliku, izjavio je Ante.

U ovom tv serijalu rade se priče o najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Riječ je o 12 tema koje se obrađuju u različitim sredinama navodi list.

U jednoj od emisija mladi mostarski srednjoškolci progovorili su o svojim pogledima na društvena pitanja u Bosnu i Hercegovini i odnosu prema susjedima druge nacionalnosti s kojima dijele svoj grad.  Ante je u prethodnoj emisiji serijala izjavio da “granice postoje”, te da se sa svojim vršnjacima Bošnjacima ne slaže i ne želi biti u kontaktu.

– Cijeli svijet zna Mostar po Starom mostu, a ja Mostarac na njemu nikad nisam bio. Zato što ne smijem, poručio je, između ostalog, Ante u prošloj epizodi.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari