Connect with us

Komentar

HDZ-ova uzdanica u Slavoniji priključio se, kako sam kaže, onima koji su vas opljačkali. Za nagradu ga pošaljite u EU na masnu plaću!?

Objavljeno

-

Opustjeli Slavonski šorovi, nema više ni cura ni momaka, nema više ni Majpana ni priča preko taraba. Kirvaji postali samo mise u polupraznim crkvama, djeca se više ne krste, ne upisuju ni u matične knjige. Slavonska polja obrađuju neki drugi težaci, Slavonci su tek puki promatrači. Slavonijom upravljaju tuđi gospodari, Slavonci su tek vazali.

Piše: Ante Rašić

Slavoncima je teško, a kad im je najteže oni zapjevaju „ Inati se Slavonijo” , ali tu pjesmu nema više tko zapjevati.

Od od postanka do danas, uvijek je Slavoniji netko drugi nametao svoju volju, nekada Pešta ili Beč, Beograd, a danas Brisel, ne nije Zagreb, Zagreb je samo mjesto u kojem stoluju Vazali, izvršitelji volje gospodara. Oni koji daju malo mrkve i puno batina.

Od osnutka Hrvatske , od prvih demokratskih izbora, od agresije na Hrvatsku, Slavonija je neraskidivo vezana za HDZ. HDZ, stranka koja se busa kako je stvarala državu, ali i stranka koja je lomila i slomila Slavoniju. Stranka čiji su članovi na svakom predizbornom skupu pjevali „Inati se Slavonijo”.

I kada nije bio HDZ, bio je HDZ, samo se zvao drugačije , a u tom HDZ-u, koji se zvao HDSSB , svi su bili časni i pošteni. Ne opterećeni uništenim gospodarstvom, rastjeranim seljaštvom, nije bilo bijele kuge, sela su bila puna, zemlja se orala, sijala, kupovali novi traktori, a stari Fergusoni i Dajcevi spremani kao drage uspomene u ambare. Za dužnosnike te stranke u HDZ-u su bili lopovi, kriminalci, oni koji su pokrali sve što se pokrasti može, a najglasniji među njima, ma tko je taj – da to nije ovaj Stjepan Ribić.

U toj stranci nije bilo karijerista, karijeristi su bili u onom starom HDZ-u.

Onda, jednog dana, zapuhaše novi vjetrovi, umjesto surovog zapadnjaka, stigao je blagi istočnjak. Opet je Slavonija postala ona koju treba spasiti. Kupiše se novi autobusi, pa i uvedoše izravni avionski letovi, eto da Mati unuk iz Irske lakše dođe za Uskrs ili Božić, da Joza vidi svog unuka Hansa , da ga nauči koju rič rvatskog. Tako je i filozof s Vatikanskom diplomom postao stručnjak za EU fondove, a jedan od onih koje je žestoko i napadao je i sadašnji tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković.

No kad je Ribićev veliki prijatelj Šišljagić izgubio izbore za župana OBŽ, taj isti Ribić brzo je promijenio stranačke skute, jer karijera je karijera pa se kao veliki stručnjak u velikom transferu prodao HDZ-u, HDZ-u OBŽ na čelu sa Ivanom Anušićem., a člansku iskaznicu mu je slavodobitno uručio baš Jandroković.

I onda dođoše izbori za EP. Isti onakvi izbori kao 2014. kada je Ribić kao član Glavaševog HDZ-a, službeno HDSSB-a grmio da su članovi HDZ-a – lopovi, da su pokrali i uništili sve što se moglo uništiti. Koje je li ironije, govoriti to kao član stranke čovjeka koji je bio gospodar Slavonije.

Taj isti Ribić postade sada kandidat HDZ OBŽ na čelu s Ivanom Anušićem, a uz odabir Andreja Plenkovića i Gordana Jandrokovića na listi HDZ-a za EP. Hoće li sada Ribić i dalje biti dosljedan i hoće li na skupu ponoviti riječi iz 2014.

Kako će sada čelnici HDZ-a OBŽ, objasniti članovima stranke da moraju glasati i lobirati za čovjeka koji ih je proglasio lopovima, kako će reći onim malim članovima stranke, koji idu od vrata do vrata da je, eto to, izbor čelništva ŽO HDZ kojeg je potvrdio Andrej Plenković.

Kažu naši Slavonci – kako siješ tako ćeš i žeti, a je li HDZ OBŽ dobro sijao, vidjeti ćemo 26. svibnja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari