Connect with us

Politika

Ante Sanader objasnio kako će izgledati unutarstranački izbori.

Objavljeno

on

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je s Ivom Puljić Šego razgovarao o predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

Pred HDZ-om je izazovno razdoblje, kreće proces unutarstranačkih izbora. Prvi put će se čak šest funkcija u predsjedništu birati modelom ‘jedan član jedan glas’.

O predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u razgovarali smo s političkim tajnikom HDZ-a Antom Sanaderom. Prvo je objasnio o koliko se točno članova radi, budući da kandidati moraju prikupiti pet posto glasova te je stoga potrebno točno utvrditi broj članova.

Sanader je kazao kako se radi o brojci od oko 220.000 članova i članica.

“Koliko ja znam, mislim da ima negdje 209.000 ili 210.000 članova, po ovom zadnjem pregledu. Ali sad su na terenu liste, ljudi mogu pogledati sve svoje, sastav svog članstva u gradskim i općinskim odborima. I onda ćemo imati definitivnu listu, ali to je ta brojka – oko 220.000.”

Objasnio je i kako će unutarstranački izbori izgledati.

“Uvijek kod svih izbora su polemike hoće li to biti pošteno ili ne. Ovo će biti sigurno apsolutno pošteno, jamčim to”, kazao je Sanader i dodao:

“Svaki kandidat će imati mogućnost svog promatrača, odnosno svog člana izbornog povjerenstva. To će stvrno biti festival demokracije.”

Osvrnuo se i na jučerašnju izjavu Milijana Brkića. Brkić je jučer, naime, rekao kako ‘moramo vratit’ dite materi’, tj. HDZ članstvu.

“Tu izreku je prvi u Splitu, Kaštelima čak, prvi izgovorio Nikola Listeš. Imali smo to i kao propagandni spot, to je tada bilo u okviru lokalnih izbora. Tako da ja mislim da je dite kod matere i da dite samo treba odgajati i dati mu sve uvjete da on raste i razvija se.”

“Mi smo velika stranka, imamo preko 200.000 članova i članica i logično je tu ima raznih ambicija, da je to pozitivno i to je demokracija. I bilo bi tužno da tako nije. Da su zadovoljni, da su svi jedinstveni, to bio onda bio komunizam.”

“To su mišljenja koja su legalna i legitimna, to će se sada pokazati na izborima kakav je stav članstva.”

Zaključno je komentirao i afere s imovinskim karticama brojnih ministara u Vladi. Sanader kaže kako je HDZ na vlasti i kako iz toga logično proizlazi da su pod povećalom.

“HDZ je na vlasti. I logično je da kad ste na vlasti da se pod svim povećalima gleda vaša vlast i aktivnosti.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari