Pratite nas

Ante Suton: Hvala svima, Široki će igrati ABA ligu!

Objavljeno

na

[quote]HKK Široki WWin i ove sezone će nastupati u ABA ligi, potvrdio je predsjednik kluba Ante Suton.[/quote]

Odluku o tome hoće li nastupati u Jadranskoj ligi iduće sezone Široki Wwin je već “donosio” 17. lipnja.

Tada je upravni odbor odlučio pokušati skupiti novac za pozivnicu, famoznih 150.000 eura, na više načina – traženjem novih sponzora, mobiliziranjem navijača da kupuju sezonske ulaznice pa i na način kojim se obično skuplja novac u humanitarne svrhe – preko donacija ili pozivom na posebne brojeve telefona.

Međutim, danas se jednostavno moraju izjasniti. Skupština Jadranske lige bit će održana u utorak u Zagrebu. Predviđeno je i ždrijebanje kalendara za novu sezonu, pa do utorka u 11 sati jednostavno se mora znati kojih će 14 klubova biti sudionici regionalnog natjecanja.

Prema riječima Ante Sutona Široki će iduće sezone igrati u najboljoj košarkaškoj ligi na ovim prostorima.

Aktivnosti koje smo pokrenuli u posljednjih skoro mjesec dana su urodile plodom, premda smo bili skeptici. Od prodaje sezonskih ulaznica i malih sponzora uspjeli smo sakupiti 100.000 eura. Preostalih 50.000 uzeli smo na pozajmicu od prijatelja kluba, i kako sada stvari stoje, igrat ćemo ABA ligu”, kazao je predsjednik kluba Ante Suton za Nezavisne novine dodavši:

“Naravno, nastavit ćemo i dalje našu akciju kako bismo dodatno osnažili klub. Navijači i svi u Širokom Brijegu željeli su tu ABA ligu i na njihovu inicijativu smo se odlučili na spomenutu akciju. Zaista se pokazalo da je ovaj klub ljubimac grada, tako da ćemo i iduće sezone biti dio regionalne elite. Zaista bih se želio zahvaliti navijačima i svim ljudima koji su nam pomogli da osiguramo sredstva”, dodao je Suton istaknuvši kako je time osigurana financijska stabilnost kluba.

“ABA liga je, ipak, natjecanje u kojem naši mladi igrači imaju priliku napredovati, a i u izlogu su, može ih vidjeti cijela Europa. Kroz domaću ligu to bi bilo jako teško. Poznato je da smo mi već godinama fokusirani na mlade igrače, tako da ćemo moći nastaviti istim putem”, zaključio je Suton za Nezavisne novine.

jabuka.tv

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Munira Subašić: Svi naši u Srebrenici su bili živi dok Ratko Mladić nije došao

Objavljeno

na

Objavio

Očekujemo da Ratko Mladić dobije doživotnu kaznu i da mu se presudi za genocid, ne samo u Srebrenici nego i u Prijedoru i drugim općinama, kazala je za N1 Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”.

Subašić je zajedno sa drugim predstavnicama Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” otputovala jutros u Haag kako bi prisustvovale izricanju prvostepene presude bivšem generalu Vojske RS Ratku Mladiću, optuženom za genocid i zločine protiv čovječnosti.

U razgovoru za N1 poručila je kako od Haškog tribunala očekuje da ispunio ono zbog čega je i osnovan.

“Znam da Sud ne radi po pravdi nego po nekim zakonima. Međutim, očekujem doživotnu kaznu i da mu se presudi za genocid, ne samo u Srebrenici nego i u Prijedoru i drugim općinama. Gdje je god došla njegova čizma napravila je genocid. Očekujem jedan dio pravde, zadovoljstva. Haški sud je pri zatvaranju i vjerovatno će ispuniti ono zbog čega je osnovan”,istakla je Subašić.

Podsjetila je na važnost presude Ratku Mladiću, koja će biti izrečena 22. novembra u srijedu.

“Ovo je najjača presuda. On je najodgovorniji. Svi naši u Srebrenici su bili živi dok on nije došao. Kada je došao izdao je naredbu da se što više siluje majki, da se ubije što više naše djece…koga nisu ubili da se protjera. Imao je namjeru napraviti etnički čistu teritoriju”, zaključila je predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”.

ICTY u srijedu izriče presudu srebreničkom krvniku Ratku Mladiću

Ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić: Nikome se ne sudi za Škabrnju

facebook komentari

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Hrvatska povukla kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove

Objavljeno

na

Objavio

Ministri vanjskih poslova EU-a danas će u Bruxellesu odlučiti o tome gdje će biti novo sjedište Europske agencije za lijekove (EMA), prestižne organizacije koja budućem domaćinu donosi značajnu ekonomsku dobit.

Iako se danas očekivala odluka o budućim sjedištima Europske agencije za lijekove (EMA), za što se kandidirao i Zagreb, iz Ministarstva je stigla obavijest da Hrvatska povlači svoju kandidaturu.

‘Republika Hrvatska je odlučila povući kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove. Takva je odluka donesena nakon naše ocjene postupka koji prethodi donošenju odluke o premještaju ove agencije iz Ujedinjene Kraljevine.

Držimo da taj postupak ne osigurava vrednovanje svih kriterija na isti način, te da je bio podložan sugestivnim ocjenama same Europske agencije za lijekove. Republika Hrvatska je međutim u ovom postupku prikupila vrijedno iskustvo natjecanja za sjedište budućih agencija i tijela Europske unije.

Držimo da bi temelj svih budućih odluka trebao biti načelo jednakosti među državama članicama, što ponajprije uključuje i ravnomjernu distribuciju sjedišta agencija i tijela Europske unije’, stoji u priopćenju.

Za sjedište te agencije do jutrošnjeg se priopćenja MVEP-a natjecalo 19 gradova, među kojima i Zagreb.

Podsjetimo, na sastanku Vijeća za opće poslove (GAC) na kojem je trebala sudjelovati i hrvatska ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić trebala bi se donijeti odluka o budućim sjedištima Europske agencije za lijekove (EMA) i Europskog nadzornog tijela za bankarstvo (EBA), koje moraju napustiti London nakon Brexita.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari