Pratite nas

Gluposti

Antifa-kamp SNV-a – ‘Jedan novi pristup za obrazovanje i povezivanje mladih u RH’

Objavljeno

na

Srpsko narodno vijeće organizira Antifa-kamp u Srbu od 21. do 29. srpnja ove godine. Koordinator ovog projekta na području Vukovarsko-srijemske županije je tajnik županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine Dušan Latas.

“Radi se o jednom novom pristupu za obrazovanje i povezivanje mladih u RH. Posebno se odnosi na pripadnike srpske nacionalne manjine, na produbljivanje znanja o bližoj istoriji i pokušaju da se ti mladi ljudi povežu i danas-sutra aktivno učestvuju u ekonomskom i političkom životu srpske zajednice.

Učesnici će biti smešteni u obnovljenom društvenom domu, i drago mi je da mogu reći da će taj kamp biti besplatan. Za sve polaznike koji budu odlučili da se druže tih devet dana od 21. do 29. jula sve troškove putovanja i smeštaja će snositi Srpsko narodno veće”, kaže Latas i dodaje da će za sudionike tijekom devet dana kampa biti organizirane razne aktivnosti.

“Biće organizovana dva izleta, dve manje radne akcije i svakodnevne radionice kroz koje će polaznici imati priliku da svaki dan nauče nešto novo. Ovo je jedan pokušaj da mladim ljudima približimo događaje iz Drugog svetskog rata, ulogu srpskog stanovništva u njemu i mogućnost da oni sami formiraju svoje mišljenje”, ističe Latas, a prenosi Radio-Borovo.

Cilj kampa je da otvori područja drugačijeg pristupa istoriji nasilja i otpora nasilju koje nadilazi uobičajeni komemorativno-ceremonijalni karakter i omogući susret mladih aktivista i aktivistkinja sa svedocima vremena, preživelima, stručnim i posvećenim profesorima, umetnicima i borcima za ljudska prava, kao i sa meštanima ustaničkog kraja koji svoje porodično nasleđe čuvaju uprkos svemu”. navodi se u pozivu.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari