Pratite nas

Politički rentgen

Antifašist ili ‘ustaša’ s dna kace?

Objavljeno

na

Hrvatska se nacija kroz svoju turbulentnu povijest nagledala raznoraznih čuda i naslušala kojekakvih slatkorječivih juda i u svom političkom sazrijevanju vjerujem da smo ipak došli do te razine svijesti da racionalno donesemo važne odluke, osobito danas kada  pred svojom savješću moramo odlučiti tko će predstavljati Hrvatsku u zemlji i Svijetu kao predsjednica ili predsjednik Hrvatske u sljedećih pet godina.

Nije potrebno zaroniti u neku daleku prošlost kako bi potkrijepili teze o redikulima, opsjenarima, iluzionistima i političkim varalicama koji su hrvatskoj naciji podvaljivani na perfidan način, da bi nakon osvajanja prijestolja besramno djelovali na paradigmi etičke nacionalne veleizdaje. Jedan od posljednjih redikula u toj niski prevaranata svakako je bivši predsjednik Stjepan Mesić koji je od velikog vijeća Hrvatskog nacionalnog etičkog  sudišta, HNES-a,  javno osuđen za etičku veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa uz brojne neoborive dokaze.

Još i dan danas mnogi se zbunjeno pitaju tko je zapravo pravi Stjepan Mesić. Onaj koji je 1991.godine u Pakracu pjevao ustaške pjesme o Juri i Bobanu, onaj koji je pred desetak istaknutih svjedoka javno, energično i ostrašćeno branio Jasenovac i tvrdio da je Jasenovac bio isključivo radni logor i da Pavelić nije bio toliko glup da ubija svoju vlastitu radnu snagu? Je li pravi onaj Mesić koji je ispred Pavelićeve slike u Australiji primao izdašne čekove za obranu Hrvatske, onaj koji je tvrdio da je Hrvatska dva puta pobijedila, jednom 10. travnja 1941. godine uspostavom NDH i drugi put 10. svibnja 1945. godine kada su Titovi partizani konačno stvorili komunističku Jugoslaviju? Ili je možda pravi Mesić onaj koji je urotnički s Josipom Manolićem radio na državnom udaru želeći svrgnuti predsjednika Tuđmana 1994. godine netom prije osloboditeljskih akcija Bljesak i Oluja, jer je znao da konačnim oslobođenjem Hrvatske pada u vodu njegov plan o nekoj novoj konfederalnoj Jugoslaviji?

Je li pravi Mesić onaj koji je nemilosrdno očerupao transkripte predsjednika Tuđmana i dijelio ih šakom i kapom Haškom sudu kao bi potkrijepio tezu o Tuđmanu koji je bio na čelu udruženog zločinačkog pothvata? Taj isti Mesić je onako usput, lakonski, tajno svjedočio pred Haškim sudom optužujući Hrvatsku za agresiju na BiH. Koji je Mesić pravi? Onaj koji je obećao hrvatskoj naciji da će vratiti sav opljačkani novac s nekih imaginarnih egzotičnih otoka ili onaj koji je „izgubio“ čekove naših iseljenika koji su bili namijenjeni obrani Hrvatske? Je li Mesić ustaša s dna kace ili je možda crveni antifašist i ljubitelj Tita do bola kakvim se danas prikazuje? U Hrvatskoj, maloj zemlji za velike apsurde, taj i takav Stjepan Mesić dva puta je biran za predsjednika države, a posljedice njegove i Sanaderove vladavine možemo mjeriti milijardama gubitaka za mladu Hrvatsku državu. Da, to je isti onaj Sanader, redikul, koji je izbore dobio na Splitskoj rivi braneći svojom krvlju hrvatske generale da bi ih nakon što je zasjeo na tron Banskih dvora ekspresno, u sprezi s Mesićem izručio Carli del Ponte. Isto tako, Sanader i Mesić su se ne trepnuvši okom riješili HSP-a Ante Đapića, HOS-a i pozdrava „Za dom spremni“ oživjevši trajno političko srpstvo u Hrvatskoj, podižući spomenike u Srbu, Brezovici i na mnogim mitskim antifašističkim hodočastilištima, oko čega se i dan danas vode ostrašćene ideološke rasprave.

Koji je pravi Miroslav Škoro predsjednički kandidat kojega istovremeno snažno podupiru „ustaše“  i Titoista Stjepan Mesić? Je li pravi Škoro onaj koji za Tita i Tuđmana tvrdi da su veliki hrvatski sinovi iz Hrvatskog zagorja, onaj koji je na blagdan Aljmaške gospe tvrdio da smo pozdrav „Za dom spremni“ trebali riješiti (čitaj zabraniti) prije 25 godina pa danas ne bi imali problema, onaj koji ne zna hoće li Tita vratiti na Pantovčak ili ne? Koji je pravi Škoro onaj kojega podržavaju Mesić, Josipović, Jadranka Kosor, Žarko Puhovski, Drago Hedl, ili onaj kojega podržavaju general Sačić, Rozalija Bartolić, suverenisti, nacionalisti i svi drugi „isti“. Koji je pravi Škoro, onaj koji kod Željka Matića tvrdi da se Hrvatska treba ponositi s antifašizmom, jer pobogu, s čime ćemo se ponositi u Hrvatskoj ako ne s antifašizmom, ili onaj koji isti dan u Novom Zagrebu uz ostrašćeno sufliranje „ustaša“  tvrdi da će preorati Jasenovac, koji odjednom sve zna o pozdravu „Za dom spremni“, koji odjednom potpisuje teze Zlatka Hasanbegovića o antifašizmu kao notornoj floskuli? Za Škoru, gle čuda, preko noći, u razmaku od nekoliko sati jedini antifašizam postaje onaj koji je rođen u borbi protiv srpskog fašizma? I to sve nakon katastrofalnog nastupa u „Dogmatici“ Željka Matića na Z1 televiziji?!

Koji je pravi Škoro, onaj koji je iz raspjevanog Pittsburga, iz jugoslavenskih klubova i srpskih restorana „stendapovski“ promatrao kako četnici brutalno razvaljuju Vukovar i traže salate, jer bit će mesa dok kolju Hrvate, kako mu ruše osječki HNK, kako mu buše osječku katedralu, kako se četnici kao okupatorske svinje valjaju na kultnom osječkom kupalištu „Kopiki“ ili ovaj koji u Novom Zagrebu sriče hvalospjeve svom kumu računajući valjda još uvijek na njegovu podršku? Koji je Škoro pravi, onaj koji je Bleiburg do sada vidio samo na razglednicima, ili onaj koji će povesti „svoj narod“ na Bleiburg?

Ali Škori je savjest mirna, jer on je tamburicom u SAD-u učinkovito branio Hrvatsku i svečano obećao, kako se priča, da će kada zaradi novac kupiti proteze hrvatskim braniteljima.

U Škori, koji ne znam kojim zaslugama želi biti veći od Tuđmana, čući zapravo slika i prilika Stjepana  Mesića, on je Mesić poslije Mesića, jer Škoro koristi sve one Mesićeve populističke štosove pomoću kojih se detuđmanizator Mesić dočepao Pantovčaka uz pomoć neodraslih glasova hrvatske nacije. Mesić je Škorin alter ego, Škoro je Mesićev ljubimac, a Hrvatskoj naciji se još jednom sprema velika podvala u režiji onih kojima je jedina ideologija manipulativna prijevara biračkog tijela, kojima je jedina ideologija korupcija, bezvlašće po onoj matrici „što gore Hrvatskoj, za nas sve bolje“. Miroslav Škoro me zapravo neodoljivo podsjeća i na Zorana Milanovića koji je jedan dan najveći srboljubac pa drugi dan srbomrzac, koji jedan dan životom do zadnje kapi krvi brani udbaške ubojice zakonom „Lex Perković“, a već drugi dan se buba u prsa kao najveći domoljub dok mu se članovi SDP-a dive mašući bezbrojnim hrvatskim zastavama.

Na kraju, postavlja se pitanje koji je pravi Škoro, onaj kojega vodaju po Hrvatskoj na uzici kao malog medu i treniraju ga da viče „Za dom spremni“ ili onaj koji u nekontroliranim medijskim uvjetima, neiskreno, s fatalnim komunikacijskim deficitom glumata neku novu vrstu hrvatskog suverenizma ili globalnog kozmopolitizma?

Hrvatska nacija je danas na tragu ozbiljnog sazrijevanja, na pragu jedne nove povijesne odgovornosti i ima pravo znati odgovore na sva pitanja, jer u protivnom će biti prevarena kao bezbroj puta do sada. Hrvatskoj ne treba novi Mesić, Hrvatskoj ne treba onaj koji će jedan dan biti antifašist, a već za tri sekunde „ustaša“ s dna kace!

Kazimir Mikašek-Kazo

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Politički rentgen

Kazimir Mikašek: ‘Oni koji ne podržavaju Škoru su udbaši, komunjare i veleizdajnici!’

Objavljeno

na

Video uradak koji je na YouTube kanalu osvanuo 2015. godine u kojemu se veliča ratnog zločinca Ratka Mladića pravomoćno osuđenog za genocid pred međunarodnim sudištem, a u podlozi videa se korist pjesma Miroslava Škore „Sude mi“, potresao je do usijanja hrvatsku javnost, osobito one koji u Škori vide sve najbolje što je Hrvatska mati rodila!

Isječak s youtube: 13.12.2019. u 22:00

Oni koji ne misle tako, oni koji simpatiziraju Kolindu Grabar Kitarović razapeti su na stup srama, oni su udbaši, veleizdajnici, oni su komunjare, četnici i njih treba po kratkom desničarskom postupku likvidirati kao u doba Staljina, Hitlera ili Tita! Čudi me da novinara gospodina Markovića koji je donio tu novinarsku vijest već nisu javno objesili na Trgu Josipa Bana Jelačića!?

Naslušao sam se u ovoj prljavoj ‘desničarskoj’ kampanji svega i svačega ogavnog da ogavnije ne može biti! Prijeti se da će Hrvatskom uskoro „poteći HDZ-ovska krv“, pa bi se onda svi članovi HDZ-a ili simpatizeri Kolinde Grabar Kitarović morali dobrano zamisliti i dodatno paziti na svoj vlastiti život i svoju elementarnu egzistenciju. Samo zato što podržavaju nju, a ne pjevača Škoru! U svakom slučaju, zabrinut sam za Hrvatsku kada vidim kako su na površinu izašle sirove strasti bratoubilačkog rata za koje sam mislio da ih hrvatsko biće nikada nije baštinilo.

Jedino što je ogavno, da ogavnije ne može biti, u ovom srpskom YouTube slučaju jest da Škorinu pjesmu “Sude mi” u Republici Srbiji koriste za veličanje pravomoćno osuđenog ratnog zločinca za genocid pred međunarodnim sudovima za pokolj u Srebrenici. Za zločine u Škabrnji, za sve zločine u Hrvatskoj Mladić nikada nije osuđen! A Škoro i njegova žena, možda i prva dama Hrvatske Kim An Škoro šute već 4 godine, nisu to zaustavili, tako da je taj ogavni video uradak u Srbiji na svim međumrežinim kanalima pregledan više milijuna puta?

Zanimljivo je i to da je upravo Kim An Škoro direktorica Škorine producentske tvrtke Campus d.o.o. koja je trebala reagirati prema YouTubeu, ako joj u tom video uratku bilo što smeta? Ili joj možda ne smeta?

Zanimljivo je i to, da je u hrvatskoj YouTube verziji pjesme „Sude mi“ uklonjen Marko Perković Thompson, a u srpskoj nije, a uklonjen je vjerojatno onog trenutka kada je između Thompsona i Škore puklo prijateljstvo i kumstvo u vrijeme kada je Škoro imao namjeru „Croatia records“ prodati Srbima!

Već sam problematizirao Škorinu pjesmu „Sude mi“, vjerojatno kao jedini novinar i glazbeni kritičar i već sam spomenuo da je Marko Perković Thompson koji se pojavljuje u tom hrvatskom spotu na kraju pjesme „Sude mi“ svojom pojavom i glasom kada zapjeva za oktavu više, toj pjesmi udahnuo vjerodostojnost istinskog, braniteljskog domoljublja.

Naime, kada Thompson krikne „Sude mi“, onda je to istina, jer on je jedini domoljubni autor kojemu doista sude, zabranjuju ga i progone već gotovo 30 godina. Škori nikada nisu sudili, nisu ga progonili i to je činjenica! A nisu mu sudili zato, jer pjesmu „Sude mi“ nije pisao za Gotovinu kako sam Škoro kaže! Pjesmu sude mi Škoro je pisao za sve koji se u njoj mogu prepoznati, za Hrvate i za Srbe! Tako ispada da je pjesma „Sude mi“ pisana i za suđenog i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića koji tu pjesmu koristi uz vjerojatnu dozvolu samog autora koji to nije izričito zabranio!

Postavlja se pitanje zašto Škoro i njegova prva dama nisu još prije četiri godine tražili od YouTubea da se taj video ukloni i zabranili da se pjesma “Sude mi” koristi u promicanje zločina i zločinca? Da su to tražili, YouTube bi morao maknuti taj sadržaj kao neprimjeren u roku momentalno!!! Ili možemo postaviti pitanje, može li se uopće pobjeći od vlastitih gena?

Ovako ispada da srpska video verzija pjesme „Sude mi“ sa osuđenim ratnim zločincem Mladićem u glavnoj ulozi koristi za tezu o izjednačavanju krivnje, za tezu u građanskom ratu na „ovim prostorima“, za tezu da si trebamo pružiti ruke kao da se nije ništa dogodilo, kako to želi Miloševićev mali Slobo Dačić!? Upravo 2015. godine, kada je taj sramotni video instaliran na srpski YouTube kanal kao požar se širila teza o građanskom ratu i teza o izjednačavanju krivnje!?

Kazimir Mikašek-Kazo

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politički rentgen

Kazimir Mikašek: Škoro – Mesić poslije Mesića?

Objavljeno

na

“Nisam se prepoznao u poruci kardinala Bozanića i ne želim komentirati ono što poručuje bilo tko s te razine. Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu.

Petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva”, kazao je Škoro.

Ova izjava predsjedničkog kandidata pjevača Miroslava Škore kao komentar na propovijed kardinala Bozanića  nepogrješivo ga stavlja rame uz rame bivšem predsjedniku Mesiću i zapravo je dokaz da je Mesić mentor i uzor  Škori u ovoj prljavoj kampanji. Malo pomalo maske padaju s lica isto kako su pale „pjevaču“ Mesiću koji je jedan dan pjevao Juru i Bobana, a već drugi dan veličao Tita i njegove partizane.

Jedan dan je za Jasenovac govorio da je Jasenovac bio radni logor i da Pavelić nije bio lud da ubija svoju radnu snagu, a drugi dan je govorio da su na križnim putevima s pravom kažnjeni ustaški zločinci. Isto tako Škoro petlja s Titom, isto tako petlja s pozdravom „Za dom spremni“, isto tako petlja s Tuđmanom!

Na vrlo sličan način i Mesić i Škoro su došli do velikog novca hrvatskog iseljeništva glumeći velike domoljube. Na sličan način klasičnim populizmom i prijevarom naroda danas se Škoro želi dokopati Pantovčaka, a kada Škoro kaže za Crkvu, „petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana“ zapravo se otvoreno prijeti da ako osvoji Pantovčak kreće u obračun s Crkvom što implicite znači revizija Vatikanskih ugovora, micanje vjeronauka iz škola i sve ono što je propovijedao i sam Mesić.

Škoro zaboravlja da je Crkva narod bez kojega nema ni Crkve! Crkva smo svi mi koji se deklariramo katolicima! I Škoro i Đapić i Kolinda Grabar Kitarović i kada Crkvi oduzimaš pravo govoriti o politikama tada eksplicite narodu oduzimaš njegovo legitimno ustavno pravo. Kada je kardinal Bozanić govorio o „grijehu struktura“ tada je to naišlo na odobravanje, jer mnogi su u tome prepoznali kritiku Sanaderovog HDZ-a. Na Škorinu žalost, tada je i on bio čvrsti kotačić u tim „grijesima struktura“ pa je sasvim logično da se i danas okomio na Crkvu do koje apsolutno ne drži baš nimalo, što se vidi iz ove njegove značajne izjave.  Katoličku Crkvu u Hrvatskoj pokušao je pokoriti Tito, odvojiti Crkvu od Vatikana, no nije uspio slomiti blaženog Alojzija Stepinca koji je dao i svoj život za Crkvu u Hrvata. U tome neće uspjeti ni Škoro, kao što to nije uspio Tito, kao što to nije uspio ni njegov prethodnik, učitelj i mentor Stjepan Mesić!

Mesić u Bruxellesu: Ukloniti politiku s oltara i propovjedaonica :

„Katolička crkva u Hrvatskoj smatra sasvim normalnim da se otvoreno miješa u politički život zemlje, da se u pitanjima svakodnevnog života postavlja u poziciju ravnopravnog partnera države, čak i arbitra. A Crkva to u sekularnoj državi nije niti može biti“!

Još jedan dokaz da su Škoro i Mesić kao prst i nokat, pa tko voli nek’ izvoli!? 

Kazimir Mikašek-Kazo

Kardinal Bozanić: U jedinstvenom zajedništvu hrvatski je narod pošao za Franjom Tuđmanom u programu slobode i neovisnosti

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari