Connect with us

U potrazi za Istinom

“Antifašisti” Jasenovac i zločini

Objavljeno

-

Dok su o ustaškim zločinima u vrijeme II svjetskog rata i o logoru Jasenovac do sada ispisane nebrojene stranice na kojima se najčešće manipulira brojevima žrtava ,dok se o zločinima u Jasenovcu održavaju okrugli stolovi u orgnizaciji SPC-a   na kojima se laže i manipulira uz neizostavni udjel u lažima Goldstaina dok se iz godine u godinu odžavaju parastosi na kojima se šalju zlokobne poruke Hrvatima    o srpskim logorima u istom razdoblju, jedva da se sporadično, i s vremena na vrijeme progovori.

[ad id=”68099″]

Nema okruglih stolova nema parastosa SPC-a  nema Goldstaina ,nema Pupovaca i Milanovića nema Josipovića .

O  tim zločinima “antifašisti ”  nikada ne dižu glas .  Svaki razuman čovjek s pravom se može upitati je li uistinu za te silne “antifašiste”  zločin zločin ma ko ga počinio .

Staro-sajmiste-527-1 Jedan od tipičnih primjera je takovog zločina sa egzakktnim dokazima je   stratište Jajinci (u okviru logora Banjica), na kojem je prema raspoloživim podacima pogubljeno između 69.400 i 80.000 ljudi, u logoru Sajmište 47.000 itd.

Ako se već moramo baviti tako morbidnom temom kao što je broj žrtava, onda se neminovno nameće zaključak da je prema svim do sada raspoloživim pokazateljima i podacima, broj žrtava srpskih okupacijskih i kvinsliških snaga na području Srbije, samo na ova dva stratišta, višestruko  veći od onoga koji je do danas utvrđen za ustaški logor Jasenovac čak i sa manipuliranim uvećanim komunističkim brojkama žrtava .

banjicaDok su logor Banjica i stratište Jajinci donekle još i poznati široj javnosti, to se ne bi moglo reći za mnoga druga mjesta na kojima su masovno ubijane žrtve od strane srpskih suradnika okupatora i njihovih pomagača, poput logora: Crveni krst; Loznica, Sajmište, Šabac itd.

Philip J. Cohen,* zasigurno spada među najagilnije istraživače kada je u pitanju srpsko manipuliranje povijesnik činjenicama. On, primjerice, u svojoj knjizi (Srpski tajni rat: manipulacije historijom, Sarajevo 1996.), opisuje jedan od monstruoznih načina masovnih pogubljenja, koja su se tijekom Drugoga svjetskog rata često događala na ulicama Beograda, usred dana.

banjica 2Žrtve su, naime, vožene gradom u specijalnom vozilu – gasnoj komori, gdje su na putu do odredišta (odn. mjesta pokapanja ili spaljivanja) polagano gušene plinom, te su skončavale u dugim i teškim mukama. U to vrijeme, ova zločinačka praksa bila je javna tajna, na koju u “slobodarskom Beogradu”  nitko nije reagirao.
Vozilo se zvalo dušegupka

*Intelektualac židovskog podrijetla koji se (pored Alaina Filkenkrauta i još nekih), na pošten i argumentiran način bori za povijesnu istinu, iako time na sebe navlači gnjev srpskih nacionalista i njihovih istomišljenika.

dokument

Jesu li, i u kojoj mjeri ovi zločini bili manji ili bezazleniji od onih koje je činila bilo koja duga strana u sukobima na prostoru tadašnje Jugoslavije?

Načelo humanosti nam govori da je svaka žrtva podjednako vrijedna, neovisno o njezinoj rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj, političkoj ili kojoj drugoj pripadnosti.

U kakvoj je nesrazmjeri, pak, prezentiranje ovih zločina i onih koji  su  počinjeni u  vrijeme NDH (u historiografiji, publicistici, medijima – posebice srpskim i jugoslavenskim), i kako i na koji način je javnost obaviještena o tim činjenicama, poznato je svakom prosječno informiranom građaninu na ovim prostorima.

Poradi svega toga  “gospodo antifašisti ”   prestanite trovati  svojim licemjernim porukama sve oko sebe . Prestanite prikazivati Hrvate kao genocidan i zločinački narod  .

Prestanite sa svojim lažima ….

Daran Bašić/ Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari