Pratite nas

Humor

‘Antifašisti’ pozvali vlast da se suprotstavi povijesnom revizionizmu

Objavljeno

na

U povodu 76. godišnjice Kristalne noći te Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, članovi Antifašističke lige Hrvatske i Inicijative ‘Svi mi za Hrvatsku svih nas’ pozvali su predstavnike vlasti da s prigodno-komemorativnog prijeđu na stvarno antifašističko djelovanje i suprotstave se povijesnom revizionizmu.

‘Pozivamo najviše državne dužnosnike, ali i sve ostale predstavnike vlasti koji su izabrani voljom hrvatskih državljana da s politike deklarativnog antifašizma i prigodno-komemorativnih praksi, prijeđu na stvarno antifašističko djelovanje te se u skladu s ovlastima suprotstave narastajućem povijesnom revizionizmu i nasilju te osiguraju kvalitetno obrazovanje mladih generacija’, poručili su antifašisti s Trga bana Jelačića u Zagrebu.

Na središnji zagrebački trg 200-tinjak antifašista stiglo je u povorci, nakon šetnje sjećanja, s Trga žrtava fašizma gdje je održan prigodni kulturni program. Nazočnima, među kojima su bili predsjednik Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj i predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac te predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista, obratila se Vesna Teršelič iz udruge Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću.

Obilježena 70. godišnjica bitke u Kučibregu u Istri

Svoje borbe protiv fažizma prisjetili su se i hrvatski, slovenski i talijanski partizani, obilježivši 70. godišnjicu bitke u Kučibregu u Istri. Sadašnja vlast, kazao je bivši predsjednik i počasni član Saveza antifašista Stipe Mesić, kao da ne zna što bi s antifašizmom. ‘Desnica joj je uspjela nametnuti formulu da je antifašizam isto što i komunizam, i da je komunizam zločin’, kazao je Mesić. ‘Hrvatska je demogratska država, deleko od savršene, a u demokraciji se vlast može mijenjati samo slobodnim izborima, a ne uličnim manifestacijama ni propovjedima s oltara’, dodao je.

I Europa je danas, ne samo Hrvatska, na udaru fašizma. Tomu najviše pogoduje ekonomska i politička kriza, javlja hrt.hr.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Humor

PISMO SVETOM NIKOLI – Poklon kojim si lani zasuo Antu Tomića, preusmjeri na Velimira Viskovića

Objavljeno

na

Objavio

PISMO SVETOM NIKOLI – Dragi Sveti Nikola, ja se zovem Velimir, al’ ne pišem ti sada zbog sebe, nego zbog mog imenjaka Viskovića…

On je već izglancao svoju crvenu čizmu i stavio je na prozor. Očekuje poklon, ali nije bio dobar. Zato te molim da u ovo predblagdansko vrijeme, poklone kojima si lani zasuo Antu Tomića, preusmjeriš na Velimira Viskovića!

Evo ti i njegova slika, on već čeka tvoj poklon… komentirao je Velimir Bujanec na svom fb profilu

(P.S. Kaže Visković da fejs i onako doživljava kao “zabavljanje” i “zajebanciju”. Evo, sad se i ja zabavljam, a on je “inteligentan” pa će to sigurno shvatiti…)

facebook komentari

Nastavi čitati

Humor

Uredništvo fb stranice M.P.Thompsona očitalo lekciju pojedinim medijima

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su nakratko izgasili stranicu, uredništvo facebook stranice M.P.Thompson, oglasilo se objavom koju prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji, zbog inzistiranja zaposlenika Facebooka, a na intervenciju nekog resora iz Vlade RH (nismo uspjeli saznati kojeg, ali zasigurno onog koji voli raditi subotom) da uklonimo službeni državni dokument, (obavijest o prekršaju), dok se nismo konzultirali s menadžmentom, stranica je bila zaključana. Budući da Thompson nije preuzeo niti potpisao tu obavijest, nego je ona ostala na stolu u backstageu, sam Thompson se ne može smatrati vlasnikom tog dokumenta pa je trebalo napraviti kako je Facebook naložio.

Međutim, mi kao urednici Thompsonovih stranica dužni smo odgovoriti pojedinim medijima na pokušaju čerečenja, iznošenja neistina i uglavnom iživljavanja jer, eto, misle “došlo je naše vrijeme”, neće više smjeti pjevati pjesmu „Bojna Čavoglave“, „Anica kninska kraljica“… Kako vidimo, nedavno su napadali pjesmu „Lijepa li si“. Proglašavaju Thompsona ustašom, a pozdrav „ZA DOM SPREMNI“ ustaškim pozdravom. Pišu raznim institucijama u inozemstvu kako je Thompson fašist i kako su njegovi koncerti visoko rizični iako su njegovi koncerti jedni od najposjećenijih na kojima nikad nema incidenata.

Ne, gospodo, vaše vrijeme u tom smislu nije došlo, a neće nikada ni doći ma koliko god se vi trudili.
Thompson, i da želi, nikako ne može biti ustaša ni fašist jer Thompson je dragovoljac Domovinskog rata, pobjednik, sudionik u vraćanju hrvatskog teritorija koje su okupirali srpsko-četnički koljači, a koji danas cvile po medijima. U početku je bio pripadnik HOS-a koji i dan danas na svojim obilježjima koristi pozdrav „ZA DOM SPREMNI“.

Da, nama je jasna vaša politika… Thompson je idealan za vaše naume kao i HOS koji je u Domovinskom ratu koristio taj pozdrav, a koji se koristio u raznim vremenima hrvatske povijesti. Jasno nam je da kroz pritisak medija pokušavate malo po malo zabraniti proslave naših pobjeda iz Domovinskog rata, jasno nam je da je vaš sluganski konačni cilj proglašenje Domovinskog rata – zločinačkim.

Ne, gospodo, koliko god vam trenutna politika godila, VAŠE VRIJEME U TOM SMISLU NIKADA NEĆE DOĆI.
Imamo našu Hrvatsku, krvlju natopljenu, ali slobodnu i demokratsku. Imamo naše pobjede i pozdrave koje vi ako ne želite i ne morate slaviti.
Mi ćemo ih i dalje slaviti, podsjećati se naših veličanstvenih i pravednih pobjeda kao i naših poginulih branitelja, poginulih u oslobađanju trećine okupirane Hrvatske od srpsko-četničkog agresora i njihovih sluga.

I na kraju jedna poruka tzv. medijima: ma nitko nam nije ukinuo Facebook stranicu, samo se malo šalimo s Vama, mislimo da je red zbog Vaših čitatelja da sami sebe demantirate.

P.S. Hvala Vam što nas toliko čitate 🙂

Uredništvo stranica M.P.Thompsona (Administratori), stoji u objavi.

Mediji koji su požurili objaviti 'vijest' :)

Mediji koji su požurili objaviti ‘vijest’ 🙂

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari