Pratite nas

Komentar

ANTIFAŠIZAM?

Objavljeno

na

Ako netko misli da Stazić & co. imaju ikakvog uporišta u onome što lupeta neka krene upravo od Ustava Republike Hrvatske, na koji se poziva i on i drugi tzv. antifašisti.

[ad id=”93788″]

http://www.zakon.hr/z/94/Ustav-Republike-Hrvatske

U Ustavu RH nema nikakvih -izama, pa tako ni antifašizma. To što se u njemu spominje ZAVNOH, on se spominje u Izvorišnim osnovama u kontekstu kontinuiteta hrvatske državnosti, zajedno s primjerice davnim kneževinama i srednjovjekovnim Kraljevstvom Hrvata, raznim unijama s drugim vladarima i narodima pa i onom kobnom od Sabora nikad sankcioniranom Odlukom Narodnog vijeća Države SHS o ujedinjenju s kraljevinama Srbijom i Crnom Gorom.

Dakle, nikakav antifašizam se u Ustavu ne spominje, osim u imenu tijela kojem je time priznata uloga u kontinuitetu hrvatske državnosti nimalo veća od ostalih u Izvorišnim osnovama nabrojanih povijesnih čimbenika.

Pa poziva li se neki pokret, organizacija, udruga pa makar i skupina građana na Kraljevstvo Hrvata, na Personalnu uniju, na Habsburge… kao što su se tzv. antifašisti uhvatili ZAVNOH-a k’o pijan plota!?

Što su onda tzv. antifašisti koji proklamiraju Titov antifašizam danas? Pa isti kao kad bi postojali redikuli koji bi primjerice htjeli da Hrvatska danas bez zadrške proklamira vrijednosti koje su nam usadili Arpadovići ili Habzburzi ili da se vratimo još dalje pa nam uzor bude knez Domagoj pa da radimo po Jadranu ono što je on svojevremeno činio Mlečanima?

Naravno, ja ne odričem globalnom, a posebno europskom antifašizmu njegovu povijesnu, naglašavam povijesnu ulogu u slamanju Hitlerove osovine koja je prijetila čovječanstvu, ali to je prošlo svršeno vrijeme i aktivni antifašisti su danas nonsens.

A ako ćemo o fašizmu novijeg doba, pa zar trebamo ići dalje od Domovinskog rata i udruženog jugoslavenskog i velikosrpskog fašizma kojeg smo uz mnoge žrtve u Hrvatskoj porazili.

Pa onda s pravom danas možemo tvrditi da su jedini autentični antifašisti u Hrvatskoj hrvatski branitelji veterani Domovinskog rata uz eventualno još kojeg živućeg hrvatskom krvlju neokaljanog partizana.

Prema tome, što je antifašizam danas prema tumačenju Stazića, Platforme 112 i sličnih? Ništa do li blejanje i jadikovanje parazita koji zadnjih godina sišu novac koji teškom mukom u državni proračun izdvajaju porezni obveznici i za koji se boje da bi im mogao novim promjenama presušiti.

Stoga, ministre Zlatko Hasanbegoviću, sve što si zadnjih godina izjavljivao, posebno tvoj govor na Bleiburgu 2012. su primjer kako treba nastupati čovjek oslobođen svih -izama i slobodouman čovjek i znanstvenik.

Puna potpora ministru Hasanbegoviću!

Anton Kukuruzović

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Damir Krstičević: Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat

Objavljeno

na

Objavio

Za mene nije legitimno da mi se donosi i uručuje maketa. To nije sportski, tako se ne radi sa vojnikom, ja sam ratnik i bivši vojnik, ja to ne bih nikad napravio. Ne bih nikad donio SDP-u maketu MiG-a 21.

Ja sam ratni general i sada sam ministar obrane. Što se tiče ovog projekta, učinio sam sve. Dvije godine smo vrlo intenzivno vodili projekt i sve smo učinili da Hrvatska vojska dobije avion koji zaslužuje. I sad, nakon toga svega dođe ti netko da se izruguje.

Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat. Vidjeli ste i u našoj operaciji Oluja, da bi pobijedili u Oluji trebalo je napraviti prethodno jako puno operacija Hrvatske vojske. To je stav i karakter hrvatskog vojnika.

 

Jan Ivanjek: Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jan Ivanjek: Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost

Objavljeno

na

Objavio

Brzina sazivanja izvanredne sjednice umjesto čekanja redovne da bi se poništio neuspjeli natječaj nabave Baraka svjedoči da najave o ustrajanju u kupovini lovaca za naše zrakoplovstvo nisu samo načelne izjave, već da je Vlada predana pozitivnom riješenju ovog kritičnog pitanja nacionalne sigurnosti i obrane.

Kako je cijeli slučaj postao goruća tema, taj se momentum treba iskoristiti. Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost, te su duboko razočarani propašću nabave Baraka.

Još uvijek postoji i politički konsenzus, unatoč smiješnim igricama Bernardića, koji u ožukju prošle godine traži ostavke zbog nabave Baraka, a ovih dana traži ostavke jer nabava nije uspjela.

Današnje besramno izrugivanje, od za obranu krajnje potkapacitiranog zastupnika, maketama aviona ministru Krstičeviću prenisko je za komentiranje.

Za sad još ne znamo u kojem obliku će biti proces nabave, no Krstičević je već izrazio osobnu želju da to budu novi F-16, dakle Block 70/72 u povoljnom aranžmanu, premda je premijer upozorio da još nema nikakvih odluka.

Novi avioni nabavljali bi se u dvije serije po manje primjeraka. To je izvedivo, no minimum za njihovu iskoristivost je 8 aviona prve serije i ispod toga se nikako ne bi smjelo ići.

Druga ključna stvar je da se neopozivo obveže, kroz ugovor ili zakon, na nabavu druge serije od 4 aviona. Jer dugoročno je 12 aviona minimum. A druga serija bi mogla uključivati i više aviona, primjerice 6, jer će dolaziti na izgrađeni sustav i cijena samih aviona će biti osjetno manja nego za prvu seriju.

Mora se onemogućiti da eventualnom promjenom vlasti ili sastava iste netko ne odluči odustati od druge serije, što bi bila katastrofa HRZ-a jer bi tako ostali osuđeni na simbolično zrakoplovstvo, što je za svoje vladavine SDP nametao kao jedino riješenje.

A sam novi F-16 je fantastičan lovac, te ga možemo smjestiti u 4,5. generaciju. Jedini je s prošlog natječaja ubojitiji od Baraka, nudi 12,000 sati naleta, a raspolaže avionikom, senzorima i tehnologijom razvijenim za F-35, od čega je najbitniji novi AESA radar APG-83.

Kabina je digitalna s 3 LCD prikaznika, a informacijska umreženost omogućuje potpuno uvezivanje s drugim platformama. Može ponijeti gotovo svo američko oružje, od raketa zrak-zrak, preko običnih i navođenih bombi serija Paveway i JDAM, do proturadarskih raketa HARM i protuoklopnih Maverick.

Također je za razliku od Baraka kompatibilan s konformalnim spremnicima za gorivo, koji ne zauzimaju podvjesnu točku za oružje a daju dodatnih 3,400 litara goriva. Kada nije prošlo s jeftinim i rabljenim, vrijeme je da se plati najbolje i tako na 50 godina riješi HRZ.

 

Jan Ivanjek: Prijetnje s kojima će se Hrvatska i hrvatski narod u idućim desetljećima suočiti brojne su i složene

 

 

 

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari