Connect with us

Kolumne

‘Antivakseri’ se igraju s vatrom i žele jesenski kaos nacije, samo da mogu srušiti Andreja Plenkovića!

Objavljeno

on

….Postavlja se opravdano pitanje zašto Pupovac ni jednom do sada nije išao u destabilizaciju i rušenje Vlade Republike Hrvatske? Zašto nije uvjetovao svoju lojalnost vladajućoj većini zabranom ustaškog i braniteljskog pozdrava „Za dom spremni“?…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Antihadezeovska i antiplenkovićevska histerija, predvođena samoprozvanim voždem ujedinjene oporbe Zoranom Milanovićem, dosegla je svoj vrhunac u sezoni kiselih krastavaca. Danas, kada su potrošene sve legitimne mogućnosti da se na svim održanim izborima unazad pet godina s vlasti sruši HDZ i mrski im Andrej Plenković pribjegava se najmorbidnijim politikantskim metodama! U trenutku kada je prije nekoliko mjeseci došlo do krize isporuke naručenih količina cjepiva, neviđen pogrom krenuo je prema Andreju Plenkoviću, Alemki Markotić, Krunoslavu Capaku i ministrima Viliju Berošu i Davoru Božinoviću optužujući ih za potencijalnu smrt nacije, propast gospodarstva, ekonomije i turističke sezona, a danas kada na lageru imamo preko milijun doza cjepiva stvorena je pogubna politikantska klima pod maskom „antivaksera“ samo s jednim ciljem.

Korona 19 postala je u političko profiterskom smislu glavno oružje za rušenje vladajuće nomenklature, i nema te svete žrtve koju bi po želji ujedinjene oporbe trebala podnijeti hrvatska nacija samo da se s vlasti makne HDZ i Andrej Plenković.

Logikom što gore to bolje za nas, logikom što više mrtvih i bolesnih najesen bolje za nas, logikom što manji BDP bolje za nas, logikom što gora turistička sezona bolje za nas!? Ujedinjena oporba od ortodoksne ljevice do ultra desnice na čelu sa slučajnim predsjednikom u nedostatku argumenata, duha i ljubavi prema domovini, lešinari na HDZ-ovom biračkom tijelu želeći očajnički spriječiti bilo kakav uspjeh Hrvatske, koji bi Plenkoviću ponudio realnu mogućnost za osvajanje parlamentarnih izbora po treći put.

Morbidna politika intelektualno podkapacitirane desnice u Hrvatskoj koja se danas iščitava u rušenju Tome Medveda i njegovog humanog zakona o Civilnim žrtvama Domovinskog rata, nastavak je one platforme rušenja Kolinde Grabar Kitarović i ustoličenja Zorana Milanovića na Tuđmanovom svetom brdu. Danas je kristalno jasno zbog čega je izabran Zoran Milanović i zbog čega je srušena Kolinda Grabar Kitarović. HDZ-ovo desni frakcionaši kolokvijalno nazvani „crni labudovi“ ili „Istanbulski disidenti“, učinili su sve da sruše predsjednicu, naivno misleći da će njenim rušenjem automatski srušiti Andreja Plenkovića. Vrlo ugledni HDZ-ovci u sjeni, tvrdili su da je „za njihovu stvar“ idealno ako Zoran Milanović postane predsjednik.

Nevjerojatno, ali istinito! Tome sam s velikim zaprepaštenje osobno svjedočio! Danas, kada se to ostvarilo, empirijski je dokazano zašto su željeli Zorana Milanovića?

Pa zato što je danas Zoran Milanović s jake institucionalne pozicije predvodnik rušenja Andreja Plenkovića i HDZ-a, a pri tom se ne libi koristiti sve paraobavještajne i obavještajne resurse koji mu stoje na raspolaganju. Kada sam u to vrijeme dramatično upozoravao Hrvatske suvereniste i ostalu razmrvljenu desnicu pozivajući ih na zajedništvo, da je suludo rušiti predsjednicu i da je to ravno političkom samoubojstvu, proglasili su me udbašem, mentalnim komunistom i srboljupcem. Gdje su danas ti isti Suverenisti, gdje je danas Miroslav Škoro, gdje je Most, ako ne na marginama hrvatskih politika, u vječnim rovovima na pričuvnim položajima iz kojih mogu samo rigati vatru mržnje prema vladajućoj nomenklaturi želeći Hrvatskoj sve najgore, samo da bi oni pod svaku cijenu došli u kakvu takvu poziciju?

Naravno, imaju svog predsjednika Zorana Milanovića, imaju svog izabranog lidera iza kojega su mediokritetski stali dušom i tijelom, opraštajući mu sve oblike etičke nacionalne veleizdaje u prošlosti. Može li se „Lex Perković“ usporediti s bilo kojim gafom dobrodušne Kolinde Grabar Kitarović?

Ima li Andrej Plenković bilo kakvog sličnog putra na glavi? Ako ima, dokažite mi da i ja budala konačno progledam? Meni, koji sam od dojučerašnjih prijatelja s desnice proglašen udbašem, mentalnim komunistom, Plenkovićevim rektalnim alpinistom, Titoistom i Bakarićevcem, prije bi se ruka osušila da o Milanoviću kažem ili napišem bilo što afirmativno nakon što je na zaprepaštenje cijelog Svijeta i Europske unije stao u obranu notornih udbaških ubojica i na taj način zaustavio bilo kakav oblik lustracije u Hrvatskoj! Ma ljudi moji, je li to moguće?

Nitko, baš nitko s desnog političkog spektra do sada nije čak ni na najbenigniji način kritizirao poteze predsjednika Milanovića, koji se onako lukavo i snishodljivo uvlači u onu stvar tim istim braniteljima, koje je još do jučer pendrečio u crkvi Svetog Marka? Kakav je to svjetonazor, kakvo domoljublje, kakvo hrvatstvo, kakva vjera, kakvo demokršćanstvo i konzervatizam? Koga ti šutljivi i kukavni desni licemjeri uopće predstavljaju? Mene sigurno ne! Dok ne vidim postrojene Domovinski pokret, Most, Hrvatske suvereniste i pravaše u zajedništvu ljubavi prema Hrvatskoj, s punim pravom ću sumnjati da se ovdje ne radi o želji za zajedništvom radi dobrobiti domovine, nego o tempiranom razbijanju tog zajedništva radi bijednih partitokratskih probitaka i debelih hrpetina Judinih škuda! Čini se da je konačno Hrvoje Zekanović progledao kao prva žrtva tog „zajedništva“?

Upravo tako dobro smišljeno i tempirano razbijanje zajedništva na desnom političkom spektru dovelo je Milorada Pupovca u poziciju da bude neophodan koalicijski partner Andreju Plenkoviću. Rušenje Kolinde Grabar Kitarović dovelo je do vladajuće neprincipijelne koalicije i to se može matematički dokazati! Desnica je u svojoj sumanutoj mržnji prema HDZ-u sama sebi namjerno proizvela pljuvačnicu, a to je koalicija HDZ-a i SDSS i sada se na čelu sa svojim predsjednikom Milanoviću takmiče u hrvatstvu, jer tko jače pljune na Plenkovića veći je Hrvat i domoljub!? Apsolutno odbijanje svake suradnje desnice s HDZ-om pod vodstvom Andreja Plenkovića dovelo je do toga da danas o Pupovcu ovisi stabilnost vladajuće većine. To svakako ima svoju cijenu, ali kome ćemo ispostaviti račun?

Naravno, ni Andrej Plenković nije nevin u toj političkoj igri, jer je poučen iskustvom suradnje s Mostom opravdano sumnjao u neku sličnu funkcionalnost i stabilnost koalicije u kojoj bi ponovo mlađi koalicijski partner bio trojanski konj koji zapravo želi nestanak HDZ-a s političke scene. Ta teza o nužnosti nestanka HDZ-a s političke scene bezbroj puta je javno komunicirana javnosti s desnih pozicija što je konačno onemogućilo bilo kakvu koalicijsku suradnju na desnom spektru.

Andrej Plenković je svjesno u nedostatku drugih rješenja, između ponavljanja izbora i Pupovca, izabrao Pupovca, pa makar i kao „mlinski kamen oko vrata“, kojega za sada znalački nosi. Za uzvrat je dobio kontrolu nad svim ministarstvima i polugama vladanja. Mostu je svojevremeno morao dati četiri važna ministarstva, a Domovinski pokret je reflektirao čak na sedam, uz centralni uvjet bez ikakvog suvislog obrazloženja, da Plenković ne može ostati predsjednik Vlade Republike Hrvatske niti predsjednik HDZ-a!

Dakle činjenica je da je Domovinski pokret samo nastavio tamo gdje je Most stao, a Plenković poučen iskustvom Mosta, nije prihvatio taj reket uz sve kritike kojima je bio izložen. Danas s ovim vremenskim odmakom možemo postaviti logično pitanje! Tko je bio veći mlinski kamen oko vrata HDZ-a i Plenkovića, Most ili Milorad Pupovac? Tko je išao u izravno rušenje Vlade Republike Hrvatske interpelacijom o Zdravku Mariću, najuspješnijem ministru financija u modernoj Hrvatskoj povijesti?

Postavlja se opravdano pitanje zašto Pupovac ni jednom do sada nije išao u destabilizaciju i rušenje Vlade Republike Hrvatske? Zašto nije uvjetovao svoju lojalnost Plenkoviću zabranom ustaškog i braniteljskog pozdrava „Za dom spremni“? Sigurno ne zato što voli branitelje i Hrvatsku!? Ali čini se zbog toga, što je u svojoj prečanskoj prepredenosti svjestan da bi svaki njegov pokušaj rušenja Plenkovića silno ojačao upravo Plenkovića i HDZ! Pupovac je svjestan da Plenković ima u rezervi barem 6 ruku za eventualan izlazak troje članova SDSS-a iz vladajuće koalicije. Pupovčev izlazak iz koalicije rezultirao bi time da bi vladajuća većina preko noći narasla i to je ta politička igra koju Plenković znalački kontrolira.

Za svoju lojalnost, Pupovac je nagrađen prešutnim odobravanjem da sa šakom četničkog i partizanskog jada ridikulozno oblijeće spomenike kao povijesne falsifikate i da tu i tamo podigne koji novi spomenik 80 godina nakon Drugog svjetskog rata. Dozvoljeno mu je i da sramoti Hrvatsku i da pri tome ispadaju teške budale i on i oni koji mu to prešutno omogućavaju. Uvjeren sam, Pupovac neće nikada odnijeti ni gram hrvatske zemlje na svojim opancima u beogradski pašaluk, niti će više ikada bilo kome poći za rukom staviti Hrvatsku pod dominaciju Beograda.

Ta je velikosrpska priča za nas zauvijek završena i egzistira samo u mokrim i osvajačkim velikosrpskim snovima i koristit će im za plašenje vrana i malih hrvateka, a Pupovcu za sitno farizejsko reketarenje! Jedan sam od onih, koji bez obzira na ovakve analitičke zaključke, nikada neću biti sretan s koalicijom HDZ-a i SDSS-a i to sam svojim kritičkim perom i dokazao! Ali sam i jedan od onih koji legitimno ukazuje na sve one koji su za takvu koaliciju također odgovorni.

Oni koji su silno željeli Milanovića na Pantovčaku da mogu rušiti Plenkovića, oni koji su silno željeli i omogućili koaliciju HDZ-a i SDSS-a da po toj opciji mogu danas pljuvati i politički rasti, oni koji sebe nazivaju najvećim domoljubima, za mene će uvijek biti odgovorniji od političkog pragmatičara Andreja Plenkovića, koji vrlo uspješno brodi olujama hrvatskih politika i čuva HDZ s velikim rejtingom!

Nije potrebno sricati hvalospjeve Andreju Plenkoviću! Dovoljno je pogledati notorne političke činjenice, statistiku i ljestvice popularnosti, kao i rezultate svih izbora do sada!? Da su sutra izbori, u odnosu političkih snaga u Hrvatskoj ne bi se baš ništa promijenilo!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR