Connect with us

Magazin

Anto Đapić: Lustraciju započeti od aboliranih Srba

Published

on

Gost večerašnje Budnice na Osječkoj TV bio je Anto Đapić, bivši gradonačelnik Osijeka, načelnik glavnog stožera HOS-a, lider Hrvatske stranke prava, a danas predsjednik stranke DESNO.

S urednikom i voditeljem emisije Markom Ljubićem razgovarao je o temi lustracije, o odnosu državne politike prema Srbima u Hrvatskoj, o opasnostima koje bi mogao nositi prijedlog Zakona o civilnim žrtvama Domovinskoga rata, o napadu na Markovu trgu, uzrocima, posljedicama i ponašanju dijela javnosti i političara, o fenomenu korupcije i još drugim zanimljivim temama…

“Planirano je da nakon izbora Domovinski pokret prvo ponudi koaliciju HDZ-u, ali uz uvjet da premijer ne može biti Plenković.

Uz očekivanu odbijenicu HDZ-a, jer svaka druga odluka bila bi nezamisliva, ide se s unaprijed dogovorenim partnerom Davorom Bernardićem, ali uz istu ponudu – može SDP, ali ne može Bernardić.

Prisjetite se da je Škoro u to doba govorio da ne može ni Pleković ni Bernardić. U tom dogovoru Škore i SDP-a Barnardić bi bio predsjednik Sabora, a Zvonimir Mršić, bivši gradonačelnik Koprivnice i bivši direktor Podravke, bio predsjednik Vlade.

U toj kombinatorici Škoro bi bio potpredsjednik Vlade zadužen za nacionalnu sigurnost, preuzeo bi policiju, poljoprivredu, kulturu za Hasanbegovića… i na to bi Bernardić pristao da osvoji vlast.

O tome postoje svjedoci, ja sam za tu utakmicu znao od početka, a bio sam toliko korektan da u vrijeme kampanje nisam htio tome govoriti jer bi se to shvatilo kao podmetanje.” – izjavio je Ante Đapić!

Pogledajte.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari