Connect with us

Komentar

Anto Đapić: Obrazloženje Ustavnog suda je ponižavajuće za MOST, ako imaju mrvicu časti

Objavljeno

-

Petrov se prometnuo u tumača ustavnih normi i povijesti država od Rimskog carstva, točnije od Kaligule do danas, da bi što uspješnije dokazao kako HDZ treba smijeniti.

Prije svega, zar opozicijska stranka treba posebno obrazlagati to da vlast treba smijeniti!?

Petrovu očito netko treba objasniti kako je svrha postojanja političkih stranaka doći na vlast i donositi odluke, pa i o Ustavnom sudu i Ustavu.

Uz to što vjerujem da on to ne zna, jer i nije izmišljen zbog toga, nego kako bi što uspješnije razorio desnicu u Hrvatskoj kako bi proradmanovski i projosipovićevski centri konačno i formalno preuzeli vlast na duže razdoblje u Hrvatskoj uništavajući ionako ranjivi HDZ kome narod ne dopušta propasti jer zna tko je i zašto stvorio Petrova i Grmoju, pa honorira radije i slab HDZ nego ” dobre” josipovićevske “kršćane” iz MOST-a, jasno je kao dan da definitivno opasnu sektu MOST ni ne zanima doći na vlast, nego ostati i biti korisna politička igračka za obračune uz sinekure u Saboru kakve ti tipovi nikada nigdje ne bi ostvarili.

Pa Petrov pokušava usporediti HDZ s Kaligulom, a Ustavni sud i suce s konjima, piše Anto Đapić.

Kad se već igra štala, karikatura i konja, onda treba ponavljati da je jedini stvarni Kaligula u današnjoj Hrvatskoj tragikomični izborni sustav, koji Sabor u puno slučajeva pretvara u svojevrsnu političku štalu, u kojoj prilično uočljivu ulogu igraju MOST-ovi konji.

Kada bi Petrov, Grmoja i ta tragikomična politička sekta imali političke časti dovukli bi pred mikrofone ustavoznanca Podolnjaka, koji im je već podvalio formalno preko Željke Markić dvije katastrofalne izborne inicijative, koji se i u ovom slučaju pokazao totalnom neznalicom a po običaju, skriva se i glumata ustavoznanca prepuštajući Kaligulinim “konjima” javno sramoćenje.

I kad su krenuli s referendumskim inicijativama baš svi ustavni stručnjaci izuzev Podolnjaka, koji je šutio u ustavoznalčkom brlogu, jasno su tvrdili da su oba pitanja neustavna. Samo su MOST i Zoran Milanović trubili suprotno.

Obrazloženje Ustavnog suda koje je javno iznio predsjednik Šeparović je ponižavajuće za MOST, ako imaju mrvicu časti.

Čovjek ih je prokazao kao teške neznalice, gotovo kao konje.

U ovakvim prilikama čovjek mora zastati i pitati se, a mislim doslovno na svakog koliko toliko razumnog čovjeka u Hrvatskoj, koliko treba dokaza pa neopozivo zaključiti da Petrov, Grmoja, Raspudići i njihovi gurui iz sjene od cijele zemlje pokušavaju napraviti štalu, a sve ljude proglasiti konjima. Tražeći u svakom zlu nešto dobro, valja istaknuti da bi se, ako im uspije konjusinirati Hrvatsku bar riješilo pitanje pobačaja kao “prava žene”. Jer to ni Sandra Benčić tad ne bi mogla promovirati.

Anto Đapić

Grmoja: ‘Ovo je jedan presedan, skandal nad skandalima’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari