Connect with us

Komentar

Anto Đapić: Što se to događa sa hrvatskim narodom?

Objavljeno

-

Nakon izbora predsjednika Visokog kaznenog suda reagirao je Branimir Glavaš! Argumenti koje je iznio gosp. Branimir Glavaš su jednom riječi takovi da se svatko tko drži imalo do temeljnih vrijednosti Hrvatske mora debelo zamisliti i zabrinuti, piše Anto Đapić!

Činjenica da je novoizabrani predsjednik VKS u prvostupanjskoj presudi Branimiru Glavašu na županijskom sudu okarakterizirao Domovinski rat do 1992.kao građanski rat, a ne kao agresiju Srbije na Hrvatsku uistinu otvara pitanje: što se to događa sa hrvatskim narodom? Je li moguće da se za najviša mjesta u hrvatskom pravosuđu biraju ili kandidiraju ljudi koji imaju ovakove stavove oko karaktera Domovinskog rata, ili koji su se protivili izručenju udbaških poglavica temeljem europskog uhidbenog naloga!?

Hoće li tzv. reforma hrvatskog pravosuđa krenuti u povijesno obrnutom pravcu, tj. umjesto lustracije komunističkih kadrova provesti restituciju vremena za koje smo mislili da je iza nas?! Ako Ante Nobilo oduševljeno pozdravlja ovakav izbor, upitajmo se, kamo idemo komentirao je Đapić.

Podsjetimo, Ivan Turudić od srijede više nije čelna osoba Visokog kaznenog suda. Naime, predsjednikom Visokog kaznenog suda imenovan je sudac Željko Horvatović  i to na četverogodišnji mandat.

Sudac Horvatović tijekom Domovinskog rata bio je i vojni sudac, a javnost ga najviše pamti kao suca koji je izrekao presudu Branimiru Glavašu. Nakon ukidanja Vojnog suda, Horvatović je postao sudac Županijskog suda u Zagrebu.

Javnosti je postao najpoznatiji 2009. kada je Branimira Glavaša osudio na deset godina zatvora, poručivši kako nije riječ o politički motiviranom procesu.

“Upravo to što je postupak trajao 18 mjeseci za koje vrijeme smo ispitali 120 svjedoka potvrđuje da se ne radi o političkom procesu, jer bi inače taj postupak trajao nekoliko mjeseci i ne bi se uopće mučili radi izvođenja dokaza”, rekao je u svibnju 2009. sudac Županijskog suda u Zagrebu Željko Horvatović, piše RTL.

Branimir Glavaš, kojemu suđenje traje još uvijek, spočitava mu puno toga. Rekao je kako njegova noga na sud koji mu sudi već 16 godina, više neće kročiti, jer u njega ne vjeruje.

“Jučer i danas pratim medije da mu je glavna referenca da je presudio Glavaša. Mislim da nije glavna referenca da je presudio Glavaša, nego je glavna referenca njemu upravo ona negativna u smislu da je presudu koju je donio – prvostupanjsku – ukinuo Ustavni sud. Ne samo Ustavni sud, nego je vraćena Vrhovnom sudu pa je i Vrhovni sud ukinuo tu njegovu referencu”, komentirao je optuženik za ratni zločin Branimir Glavaš za RTL.

Turudić: Zbog Milanovićeve hajke nisam imenovan za predsjednika suda

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari