Connect with us

Gluposti

Anto Nobilo zatražio izuzeće predsjedavajućeg suca Daustera i članova sudskog vijeća

Objavljeno

on

perković-nobiloU nastavku suđenja u Münchenu odmah na početku prekid, točnije stanka. Viši državni odvjetnik Lienhard Weiss spremao se na poziv suca početi iznošenje završne riječi tužiteljstva, a Perkovićev odvjetnik Richard Beyer zatražio je stanku, prenosi HRT

[ad id=”93788″]

Josip Perković želi se savjetovati sa svojim odvjetnicima o njihovu podnesku – spremili su zahtjev da Perković poslije 21 mjesec šutnje govori pred sudom, u sudnici se očekivao takav zahtjev. Iako je bilo predviđeno da 4-5 sati naizmjenično govore tužitelj Weiss i njegov kolega sudac u pokrajinskom sudu Stefan Weiland, uslijedila je stanka, a zatim iznenađenje.

Branitelj Nobilo zatražio je poslije stanke izuzeće predsjedavajućeg Daustera i članova sudskog vijeća, gospođa Beckers i Illiny, sudaca Lutza i Arnolda.

Obrazložio je kako su jučer odbili svjedočenje svjedoka Ivana Lasića i ranije još nekih svjedoka. Sudsko vijeće nije spremno dopustiti izvođenje oslobadjajućih dokaza, time unaprijed ukazuje na odluku koju namjerava donijeti, rekao je Nobilo. Osoba koja objektivno prati proces, rekao je Nobilo,moze steći takav dojam.

Zatražio je službene izjave sudaca o podnesku, a oni su se povukli na vijećanje. U ovakvim slučajevima odlučuje ne isto ovo nego drugo vijeće o izuzeću cijelog 7. kaznenog vijeća Višeg zemaljskog suda u Münchenu. U tijeku je stanka, čeka se odluka sudaca, nastavak zakazanog programa, ili stanka do odluke drugog vijeća.

U prepunom prostoru za publiku pojavio se i bivši agent SDS-a Vinko Sindičić – koji je jucer završio svjedočenje. Demantira vijesti objavljene u medijima u Hrvatskoj da je oteo u Švedskoj Luku Sekulu i silom ga dopremio u Njemačku. Tvrdi kako ga je po uputi bavarskih kriminalista trebao nagovoriti da dođe u Njemačku i kaže kako nije počinio otmicu ni nasilje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR