Pratite nas

Komentar

Antun Babić: Marijana Petir nokautirala Acu Stankovića u emisiji NU2.

Objavljeno

na

Rijetko se odlučujem gledati emisiju NU2 koju vodi koju vodi Aco Stanković, čovjek koji mrzi sve što je hrvatsko. No, kad sam u zadnji tren doznao da će gost bti europarlamentarka Marijana Petir bio sam nekako uvjeren da bi to mogao biti vrlo zanimljiv duel između dvije osobe sasvim drukčijeg svjetonazora. Marijana Petir predstavlja razmišljanje većine hrvatskog naroda a Aco Stanković stajališta neokomunista, neojugoslavena, ateista i agnostika i naravno protivnika samostalne hrvatske države, piše Antun Babić

Nisam se prevario i bio sam oduševljen nastupom Marijane Petir, koja je pokazala savršenu staloženost, širinu znanja i nepopustljivost u obrani temeljnih i tradicionalnih vrijednosti hrvatskog naroda. Posebno je to došlo do izražaja tijekom Stankovićeve neviđene desetminutne verbalne agresije na Marijanu Petir da prihvati njegovo stajalište da “Molitvenim skupinama”, nije mjesto ispred crkve i da te molitvene skupine provociraju osobe koje idu u bolnicu, ali i ljude u društvu koji se protive takvim javnim molitvama. Marijana Petir bila je nepopustljiva, totalno superiorna i mirna u objašnjavanju razjarenom Stankoviću zašto te molitvene skupine ne čine ništa loše nego samo dobro za mlade trudne žele, koje na kraju odustaju od pobačaja i na svijet donose nove živote. Kad je bilo potrebno, u pravom trentku je znala prijeći u kontru i stjerti Acu u ugao kao grogiranog boksača.

Marijana Petir treba biti predsjednica HSS-a

Samo na temelju svojeg nastupa u današnjoj emisiji NU2 Marijana Petir zaslužuje biti predsjednica Hrvatske seljačke stranke, čije je obraz u cijelosti danas osvijetlila. Razlika u nedavnim nastupima Kreše Bejaka i današnjeg nastupa Marijane Petir može se slobodno usporediti s nastupom jedne poštene i obrazovane osobe, s jedne strane i neobrazovanog, grubog i nepopravljivog lažova, s druge strane. Bravo za Marijanu Petir. Hrvatska europarlamentarka Marijana Petir zaslužuje čestitke ne samo svih članova HSS-a nego cijele hrvatske državotvorne i vjerničke javnosti. Međutim, u ustima ostaje gorčina da netko poput Ace Stankovića može na hrvatskoj javnoj televiziji i dalje bez ikakvih sankcija grubo napadati i omalovažavati Hrvatsku i hrvatske društvene i vjerske vrednote. Tomu treba stati na kraj.

mr. Antun Babić

Marijana Petir: Ako ljudi mogu prosvjedovati zašto ne bi mogli moliti

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari