Connect with us

Komentar

Antun Babić: “Trump je pobjedio, Hrvatska mora prilagoditi vanjsku i unutarnju politiku”

Objavljeno

on

Ovom prigodom nije neskromno zabilježiti da sam bio prvi komentator u Hrvatskoj koji je prije nešto manje od četiri mjeseca javno najavio veliku mogućnost da će Donald Trump pobijediti na izborima za predsjednika SAD, piše Antun Babić. Bilo je to 20. srpnja 2016. godine. U međuvremenu, sve do sinoć, velika većina hrvatskih medija, političara i tzv. “stručnih analitičara”, koji su proizvod Filozofskog fakulteta u Zagrebu, slijedila je medijsku propagandu, sovjetskog stila, koju su manijakalnom upornošću gurali nametali gotovo svi mainstream mediji u Americi.

Pobjeda Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima bila je snažna poruka cijelom svijetu, naravno i Hrvatskoj i njezinim političarima, kako američki narod, za razliku od američkih elita, nije podlegao svjetskoj politici tajnih organizacija koje sustavno i svim silama žele svijetu nametnuti novi svjetski poredak u kojem neće biti mjesta za postojanje samostalnih nacionalnih država, istinsku demokraciju i individualnu slobodu pojedinca. Američki narod glasno je poručio da žele vladu koja će služiti američkom narodu i američkim interesima, a ne opasnim projektima stvaranja svjetskog kaosa u kojem će globalna elita zavesti diktaturu i cijelom svijetu.

Ako su do jučer i odbijali poruke malobrojnih hrvatskih domoljubnih intelektualaca da odustanu od politike vjernog služenja ostvarenju novog europskog i svjetskog poretka bez nacionalnih država, koje su gurali njihovi nalogodavci iz Brisela i Washingtona, predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar – Kitarović i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, bilo bi pametno i mudro da što prije razmisle o promjeni njihove dosadašnje sveukupne vanjske politike, te da se počnu malo snažnije boriti za vitalne hrvatske nacionalne interese. Tako nešto im neće biti moguće ukoliko ne promijene svoje ključne savjetnike.

Ukoliko se odluče ustrajati u sadašnjoj sluganskoj politici prema svjetskim centrima moći, proći će, prije ili kasnije, kao i prva dama tih centara moći Hillary Clinton, koju su a predsjedničkim izborima podržavali i financirali američki milijarderi, potput zagovornika “otvorenog društva” Georga Soroša, Warrena Buffetta itd., u visini od preko milijardu dolara. Hrvatski narod je kroz povijest često dugo i strpljivio šutio.

No, duboko sam uvjeren da će se, u ne tako dalekoj budućnosti, probuditi i ponovno obraniti svoju samostalnu državu i svoj nacionalni identitet. Nadam se da će mi dragi Bog dati dovoljno zdravlja da dočekam i taj trenutak, kao što sam dočekao rušenje Jugoslavije i stvaranje samostalne hrvatske države 1991. godine.

Antun Babić

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR