Connect with us

Vijesti

Anušić najavio povećanje sredstava za rad Zrakoplovno-tehničkog centra

Objavljeno

-

Ivan Anušić

Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u utorak prilikom posjete Zrakoplovno-tehničkom centru (ZTC) da je njegovo ministarstvo već poduzelo korake kako bi se povećala sredstava za rad tog centra čiji je sindikat nedavno upozorio na “loše upravljanje koje će ugroziti pripreme za protupožarnu sezonu”.

“MORH je već poduzeo predradnje koje će omogućiti povećanje financijskih sredstava za rad ZTC-a i to kroz povećanje cijene radnog sata“, izjavio je ministar Anušić nakon sastanka s predstavnicima ZTC-a, priopćio je MORH.

Taj je centar, poručio je ministar, od iznimne važnosti za Hrvatsku vojsku, te svojim radom može osigurati da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo nesmetano obavlja svoje zadaće. Stoga je, u dogovoru s premijerom Andrejem Plenkovićem, odlučeno da se pokrene postupak uvrštavanja ZTC-a na Popis pravnih osoba od posebnog interesa za RH.

Radnom sastanku nazočio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, dok su ZTC na sastanku predstavljali direktor Ivica Vidović te predsjednik Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu Marijan Luketić.

Zaključeno je kako postoji obostrana volja da se postojeći izazovi što prije riješe i to prvenstveno na korist radnika te tvrtke te su dogovorene zajedničke daljnje aktivnosti.

Sindikat je krajem studenog poslao otvoreno pismo u kojemu su ustvrdili da se na čelo ZTC-a uporno dovode osobe iz vojnog sustava koje nemaju znanja niti potrebnog iskustva za vođenje jednog trgovačkog društva te da ih poslovanje i uspjeh ZTC-a ni ne zanima jer imaju dobre ugovore i zajamčene otpremnine.

Sindikat je u pismu upozorio da će takvo loše upravljanje ugroziti pripreme za protupožarnu sezonu i uspostavljanje Hitne helikopterskje službe. Tražio je hitno povećanje plaća radnicima i zaustavljanje diskriminacije, te zaprijetio štrajkom.

Na radnom sastanku s resornim ministrom obje su se strane složile o izazovima u funkcioniranju ZTC-a.

Direktor Vidović istaknuo je kako vjeruje u dobru perspektivu razvoja spomenuvši, uz ostalo, razvijanje sposobnosti održavanja aviona i helikoptera zapadne proizvodnje.

Ministar Anušić govorio je o značaju ZTC-a za Hrvatsku vojsku u vrijeme izmijenjenih sigurnosnih paradigmi, kao i za njezinu spremnost u borbi protiv elementarnih nepogoda.

Admiral Robert Hranj složio se s ministrom oko važnosti i uloge ZTC-a za funkcioniranje Hrvatske vojske istaknuvši nužnost nastavka kvalitetne suradnje OS RH i ZTC-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas