Connect with us

Politika

Anušić o pregovorima s DP-om: Razgovarali smo afirmativno i konstruktivno

Objavljeno

-

Foto: Hina

Potpredsjednik HDZ-a i član stranačkog pregovaračkog tima o sastavljanju parlamentarne većine Ivan Anušić rekao je u srijedu, nakon drugog sastanka pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta (DP), da su razgovarali afirmativno i konstruktivno, no nije iznosio detalje.

“Razgovori teku kako smo i planirali, afirmativno, konstruktivno. Idući sastanak će biti krajem ovoga tjedna, najkasnije u ponedjeljak”, rekao je. Idemo prema rješenju, kako konstituiranja Hrvatskog sabora, tako i Vlade, dodao je u kratkoj izjavi novinarima na Markovu trgu.

Nije htio govoriti o detaljima razgovora koji su održani u Vladi, pa tako ni po pitanju eventualne suradnje s SDSS-om, rekavši da je “sve u fazi razgovora, dogovora i konstruktivnih pregovora”.

“O detaljima neću. U fazi smo pregovora, vrlo je osjetljivo. Razumijem da javnost zanimaju ti detalji, ali rekao sam vam sve što mogu reći u ovom trenutku”, kaže Anušić.

U pregovaračkom timu HDZ-a su, uz Anušića, predsjednik stranke Andrej Plenković, zamjenik predsjednika Tomo Medved, glavni tajnik Krunoslav Katičić i Marko Milić kao predstojnik ureda predsjednika HDZ-a.

Iz DP-a u Banskim dvorima su na sastanku bili predsjednik stranke Ivan Penava, zamjenik predsjednika Mario Radić, glavni tajnik stranke Josip Dabro i član Predsjedništva stranke Damir Barna.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas